Medgyessy interjú
Ibiza Előzmény: #1386863fasza, irtam egy csomót oszt elszállt.
A lényeg, nem látom vészesnek a helyzetet.
Az alapok megvannak.
miket kéne: az ember leül egy cseresznyefa alá, visz egy noteszt egy cerkát, leirja mije van. Adottságok képességek. Aláhúzza és megy előre.
- folyamatos élelmiszer és mezőgazdasági ellenörzés, akár havi szinten! Minőség ellenörzés!
- nem kell embereknek támogatás minden szarra (családi támogatás egy része rendben)
- az embereket önállóságra kell nevelni, ha kimennek külföldre azonnal elfogadják az ottani helyzetet. Az alapoktatásba belerákni pár gazdasági alap dolgot. Ha használja jó ha nem akkor igy járt.
- valódi jelzálog bevezetése
- beruházások amik a minél magasabb szintű előállitást segiti mezőgazdasági tárolók, lokális mezőgazdasági termékellátás segitése.
- ipari magas szintű gyártás,
- adottságunk a kelet nyugat kapuja, pénzügyi, közlekedési és raktár központok. Konferenciák kiállitások.
- Állami beruházások a fenti témákban. Infrastrukturálisok rendben, azok szépen haladnak.
- oktatás. 3 szint, az emberek egy része gnú lesz. nem baj. de ha akar akkor legyen magasabb szinten.
- minden információ elérhető legyen mindenki számára.
- nyugdij átalakitás, német osztrák minta megfelel, ha jól tudom osztrákok épitenek lakásokat nyugdijpénzekből amiket szociálisan kiadnak pályázóknak.
- egészségügy folyamatosan fejlesztve van, a benne lévő emberek 50%-a szar hitvány, ezt kell átalakitani. Mostanában jártam pár intézetben pár rendszerben, mintha szándékos szabotázs lenne, 50% meg kiteszi a lelkét, elhivatott szép emberek.
- Kellene olyan brigád aki a meglévő dolgok működését ellenörzi, azokat finomitja. Vannak jó dolgok de szarul működnek. Kormányablakok nagyon jók, de az ügyfélkapu szar, bonyolult 200 almenü + a különböző hatóságok újabb és újabb felületeket alkotnak.. De odáig, hogy az autópálya táblajelzéseit ellenörizni. Nem tudják miért van sok baleset a nulláson, azért faszmatyik mert szarok a táblajelzések, megy egy darabig Balaton..Balaton, egyszer csak eltűnik.. azt hiszik túlmentek..ez apróság de ezek fontosak.
Tehát az olajozott múködés és a megfelelő alapok kellenek, nem kellenek a nagy csaták megvédések, állandó feszkó.