mese a likviditásról :o)
Dr. ursimondják sokan, hogy azért fogunk esni, mert nincs likviditás, azaz hogy elfogyott, mert a tarp és egyéb pénzeket már belenyomták a piacokba és most már ki is kell venni a nyerőt.
mivel minden áldott nap kereskedek és azt tapasztaltam, hogy a deviza, áru és részvénypiacokon is a likviditás olyan május óta konvergál a nullához :o) az ugyi május-június-július-augusztus, azaz barátok közt is 4 hónap betonbanyomóan álmosító forgalommal.
szóval én nem azt láttam hogy bármiféle pénzeket nyomtak volna a piacokba, tarpot meg végképp mert akkor nagy forgalmú emelkedésekbe és visszadásokba keveredtünk volna el a jelenlegi szintek bőven nem megközelítve.
pl akkor a dow 8és 9 k közt sávozgatna.
a jelenlegi szintek elérése nagyon kis forgalommal történt és az áru és devpiacok is haldokolna forgalom tekinetéteében. mi lezs itt ha megjön a forgalom ?
sztem nem esés :o)
a shortosok már pozikat építgetnek újra és újra már akik megmaradtak :o) egy likviditás mentes piacon kész öngyilkosság.
bízva abban h majd a longosok pánikolnak és eladnak, csakhogy a kis forgalmakban nem került sok pozi a longosokhoz nemtom értehtő -e.
ők is végig és a többség még most is arra vár hogy majd esik korrigál és akkor talán belevezs ha mer.
aki mégis longolt medvepiaci rallyt látott és már rég kiszállt és skubizza hogy essen már be.
szóval ha mindenki esésre spekulál annak egy következménye szokott lenni.
amikor majd megjönnek a tarp pénzek (mert eddig azokon csak ültek és skubiztak).