Ígértem nem írok ide :(
Ígértem nem írok ide :(
Értem.
Akkor az a nagy hullám tök alja.
Az nálam 9000 körül van.
De előtte nálam 11k fölé kellene menni.
Jelenlegi aljról 11300 körüliig és onnan le 9000 körüliig.
9.784-9.747-nél komoly mennyiségű longot nyitnék, mert ott már teljesülhet a nagy 4. hullám, mert ott van a 38.2% -os fibo.
Onnan az 5. hullám mehetne felfelé igen magasra.
Azt a 9700-9800-as célt a felpatt kezdetére gondolod vagy a nagy hullám aljához és onnan mennénk 13k fölé?
Ha még megyünk fel, mert még az sem biztos, akkor szerintem elakadhat az emelkedés a Dochian középvonalánál 10.923-nál.(addigra a Stochastic is felérne) Ráadásul ott van a 23.6%-os fibo is 10.895-nél.
10.895-nél már nagyon sok eladó ott várakozik, hogy nyithassa a shortjait a nagy nyereség reményében.
Ezért nem is szokták oda felengedni!
Még egyszer leírom, ha még hétfőtől megyünk felfelé.
Erről írok napok óta.
Naposon a 4. hullámban vagyunk.
Ahhoz, hogy a napos 5. hullám le tudjon menni 9.700-9.800-ig a havi chart nagy 4. hullám aljához, mindenféleképpen fel kell tölteni az indikátorokat.
Jelenleg most a feltételeket teremtjük meg a későbbi eséshez.
Ok.
Ha dax olyan precíz, ahogy állítják, annak a 9700-800-nak illene meglenni. És utánna is szivathatná a nagyérdeműt különböző alakzatokkal. Jó sokáig.
Ha nincs forgalom az emelkedés mögött, akkor egyértelmű, hogy a nagyok csak úgy vettek részt benne, hogy hagyták az árfolyamot hagy menjen fel és közben a kicsik által visszavett shortokat összeszedték és növelték a shortjaik számát.
Ha a nagyok longot nyitnak és zárják a shortjaikat az komoly forgalmat generál.
Köszi nektek, engem még marhára elbizonytalanítanak.
A pf-en forgalom nélküli emelkedést írtak, állítólag. Az jó vagy rossz?
A napos 4. hullám ellenállásai rajta vannak.
Egyébként, ha shortban vagyok, akkor jobban tartok, ha lassan, megfontoltan megy felfelé, mert abból tartós beragadás lehet.
Ha gyorsan felhúzzák nagyon könnyen ugyan ilyen gyorsan be is ejthetik.
A gyors felhúzás lényege: Pánikot kelteni, eldobatni a shortokat és longba ültetni a nagyérdeműt, majd mehet a beejtés.
Pánik az már van. Short dobálás is volt.
Különben is ellenállásnál vagyunk kb.10798....SP kb.2532ha jól gondolom.
:))
Végre valaki nem kertel, meg megmondtam, meg reggel is láttamoz.
Az a gyertya arra való "általában" hogy ami gyorsan felmegy az majd gyorsan le is jön, közben eldobáltatnak mindent és jöhet vissza. Gondolom a trail.stop már így is zárt. aki shortban volt.
A szentgrálom alapján 1 felpattanás kell mostanában lennie.
Ez a 10270-es alj még beleférne a felső határába a felpatt kezdetében.
A felpatt felmehet 11300 körüliig.
Kérdés,hogy elindultunk-e.
Nem véletlenül húzták fel éppen pénteken!!
Sztem ha hétvégén lesz valami ramazuri és hétfőn réssel lenyitunk,akkor még nem a felpattban vagyunk.
Ha hétfőn nem lesz esés,akkor esélyes a 11 k fölötti cél.
Én is (és Nightlord is) ugyanerre céloztam a napos Ichimoku chartod alapján. Ha ez lenne, akkor nagyon meredek a short.
SP legutóbbi elemzés az Elliotthullam szerzőjétől:
https://www.elliotthullam.hu/spx-hetvege-elott/
Regi13 DAX chartja (IHS) 11300 körüli célárral: