Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

S&P500

#835481 archenius Előzmény: #835464

Ne haragudj, de szerintem ez is téves! Ezen szabály csak a trendmozgató impulzushullámokra, vonatkozik.

"Az 1-es, 3-as és 5-ös hullámok közül a 3-as hullám sohasem a legrövidebb, sem %-ban, sem pedig pontértékben. Elliott ezen szabálya nem zárja ki, hogy az 1-es vagy az 5-ös hullám legyen a leghosszabb a trendmozgató szakaszok közül. Tény azonban, hogy statisztikailag a nyersanyagok és az árutőzsde kivételével leggyakrabban a középső, 3-as hullám a leghosszabb." - Részlet Nagyferenczi László - Kerülj előnybe Elliottal című könyvéből

Küzd a fiboval mint disz…

#835473 LBTrade

Küzd a fiboval mint disznó a jégen! :-))

BUÉK!

S&P500

#835467 Lenthor Előzmény: #835465

Na, mit mondtam, hogy hamarosan jön Trump:

Trump a határ lezárásával fenyegetőzik

A Mexikóval közös határ lezárásával fenyegetőzött pénteken Donald Trump amerikai elnök arra az esetre, ha a demokraták nem szavazzák meg a két ország közötti határon építendő fal költségvetését a kongresszusban.

S&P500

#835466 Tsunami Előzmény: #835465

Rendben, de nem kötözködöm. Mert végülis tökmindegy, hogy innen megy le, vagy megy még fel 40-et. Mindenképp igazad lesz.

S&P500

#835464 Lenthor Előzmény: #835462

Ez ugyanolyan rossz beidegződés mint, amikor azt mondják, hogy a 3. hullámnak kell lennie a leghosszabbnak. Pedig nincs ilyen szabály.

A szabály csak annyit mond:

A 3. hullám gyakran a leghosszabb, de soha nem lehet a legrövidebb!

Ebből következik, hogy pld. a 2. hullám a legrövidebb, de utána jöhet a 3. hullám a második legrövidebb hullámként.

Semmiféle szabályt nem sért.

S&P500

#835463 Tsunami Előzmény: #835462

Nem, hanem impulzív emelkedésnél a 3. vagy C hosszabb, kivéve ha beháromszögez, akkor nem biztos, de abban az esetben az A hullám lép be a háromszögbe és a következő hullámtól kezdődik a számozás, tehát C=B lesz. Akkor viszont csak konszolidálódik és továbbmegy szerintem.

"Wave 3 is typically the longest of the three impulse waves, there is a specific rule that it cannot be the shortest. 1 or 5 can be longer than Wave 3, but both cannot be longer than Wave 3. It is probably best to use percentages or log scales when measuring Wave length. Elliott Wave indicates that Wave 3 must exceed the high of Wave 1. Failure to exceed this high would call for a re-count. Impulse moves are all about making progress. Failure to exceed the high of Wave 2 would not be making progress."

https://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:market_analysis:elliott_wave_theory

Én most azon az állásponton vagyok, hogy csak nagy volás szivatás megy.

S&P500

#835462 Lenthor Előzmény: #835461

Például a Flatnál ez a helyzet:

Itt akár az AB hullám méretének a 61.8%-nak elérésével is teljesülhet a C. hullám. Természetesen lehet ugyanakkora és hosszabb is. De Te most azt kérdőjelezed meg, hogy miért rövidebb a C. hullám.

Fibonacci viszony

• • B hullám = A hullám 90% -a
  • • Hullám C = 61,8%, 100% vagy 123,6% AB hullám

S&P500

#835461 Lenthor Előzmény: #835458

De, nincs ilyen szabály, hogy a "c" hullámnak az "a"-nál, vagy akár a "b"-nél minden esetben hosszabbnak kell lennie.

Mutasd meg, hol van ez leírva.

S&P500

#835456 Lenthor Előzmény: #835453

A IV. hullám 3. subjának nem kellene hosszabbnak lennie az elsőnél?

-------------------------------------------------

Nem! Sőt, már az is jó, amikor a=c vel, tehát nem megy magasabbra