Jó reggelt! Csésze már nem lesz szerintem. De túl magasra is mutatna nem?
Jó reggelt! Csésze már nem lesz szerintem. De túl magasra is mutatna nem?
Sziasztok, jó reggelt!
A mai nap egy kis felfelé korrekcióval kezdődhet, persze elviekben, mert nagy a nyomás lefelé és ilyenkor nem mindig csinálja meg az elvárt korrekciókat,
Szóval, ha normál helyzet lenne, akkor a tegnapi esés 61.8%-os fibójáig 10.570-ig vissza kellene mennie.
Ráadásul egy a-b-c hullámot kellene képeznie addig, amiből a prompton meg van az "a" hullám, míg a Futuresen már a "b" hullám is látható lefelé.
Prompton:
Ugyanez Futuresen:
Utána esés tovább 10.207-10.178 , majd ami egyre valószínűbb 9.784-9.747-ig,
Eltolásos módszer!
Az aljat összekötni a "b" hullám aljával és a vonalat feltolni az "a" hullám tetejére.
Így valahol a vonalon kellene lennie a "c" tetejének.
Lehet, hogy holnap és talán január 2.-án meg akarják csinálni az aljat és utána, hagy emelkedjen.
Januárban az intézményi befektetők is elkezdenek venni.
Addig jó lenne letudniuk az esést.
Lassan leérünk 10.337-ig. Innen várhatóan felmehetünk 10.532-10.550 közé.
--------------------------------------------------------------------
Jeleztem is, hogy fel kellene mennie 10.337 után!
Igen, betetted, nem is egyszer ma, hogy felmehet 10480 vagy 10550 környékére. Értem, hogy teszi a dolgát, de azt most eszeveszett tempóban teszi, máskor meg néhány tíz ponton napokat tököl. Az évek során sok mindent láttam már, de sokszor mégsem tudom elhinni, hogy ilyen ugrások lesznek pillanatok alatt az árfolyamban. Pedig ráadásul én is úgy éreztem is, hogy záróra felhúzzák, hogy legyen majd honnan beejteni, mégsem nyitottam 10300 körülről longot (mondjuk, amikor megindult nem voltam a gép előtt, mert éppen vacsoráztam).
SP lassan kész!
Valahol a kék vonalon kész kellene lennie a "c" és egyben a 'iv" hullámnak!
Vigyázni, mert 10.566 alatt K.O.
------------------------------------------------------------------
Még az is lehet, hogy a letört támaszt a 10.566-ot, vagy annak környékét teszteli vissza és utána esés megint.
Felengedik 10.484-ig? Mert, ha igen, akkor short!
-------------------------------------------------------------
18:18-kor vártam a 10.484-et és tessék!
SP 4 órás számozva. Most elvileg a "iv" hullámhoz megy fel.
Még lehetne az "v" hullám talán 2230 is.
-------------------------------------------------------
KB58! Nem szemetek. Betettem, hogy a "iv". hullámban vagyunk .
A 'iv" hullám a-b-c hullámokból épül fel. Tehát csak a dolgát végzi.
Jelenleg itt tartunk!
DAX hasonló az SP-hez.
Hogy lehetnek ilyen mocskok?
20:20 körül beejtik a béka segge alá a DAX-ot és az SP-t is, mintha nem lenne alja, majd 21:20 körül a DAX több mint 100, az SP több mint 50 ponttal feljebb van.
Most vagy a jobb év végi záróra gyúrnak (ha ennek még van jelentősége) vagy holnap fentről megint beöntik.
Felengedik 10.484-ig? Mert, ha igen, akkor short!
-------------------------------------------------------------
Közeledünk!
A chartod alapján elég valószínűnek látszik a 9773. Amilyen tempóban tud menni lefelé, ezt 2 nap alatt, január 2-ig is megcsinálhatja :-).
A 8597 még stabilabb szintnek látszik, de innen még eléggé messze van. Persze nemrég még a jelenlegi szintekre is ezt mondtuk.
Azért, a havi 38.2%-os fibo 9.773 nagyon jó lenne aljnak.
Az RSI is kb. ott érne le. Korábban is írtam, hogyha a 10.178 nem fogja meg, akkor a 9.773 lehet a célja.