Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

dax

#831858 KB58 Előzmény: #831856

A Lenthor előző chartján látható szimmetrikus háromszög egy esés után jött létre. Ha jól tudom, akkor ebből inkább további esés várható (aminek a célára lehet akár a chartodon jelzett 10400 környéke is). Persze, lehet, hogy nem úgy van, ahogy írtam.

dax

#831857 KB58 Előzmény: #831848

Most, hogy betetted a chartot. Így valóban nem néz ki túl acélosnak és ha nem lenne magasabban a iv csúcs, akkor valóban jöhetne akár a 108XX-as szint.

De mivel nem vagyok longban, holnap "biztos", hogy 11700 körül lesz :-)

dax

#831856 olika78 Előzmény: #831848

Meglehet a 4. csúcsa. Ez egy bearish csúzli, ha jól tudom. Különböző szintű négyesek között jön létre. Jók a z RSI értékek is hozzá, gyertyák száma. Egy nagy csati aljánál lehetne a vége, akár 10800 alatt is. Hmm?

https://invst.ly/97n34

dax

#831849 Lenthor Előzmény: #831847

Barnier nem válaszolt arra kérdésre, hogy mi lesz, ha a brit parlamenten nem megy át a tervezet.

---------------------------------------------------

na, ezért nem nagyon lehet örvendeni.

Még a britek is kis többségben fogadták el.

dax

#831846 Lenthor Előzmény: #831845

Egyébként nagyon gyengének látom.

Már a 10.831-re tekinget. Nem tudom, hogy a "iv". hullámot meddig építik még, de már nem sokáig..

dax

#831845 Lenthor Előzmény: #831842

Most szerintem jobban jársz, ha kivársz.

Nem kell mindig kereskedni. (Max 1 és 5 perces hullámokat)

11.300 - 11.350 alatt kezdhet esni.

11.490 felett emelkedni, de már onnan nem sokat.

dax

#831842 KB58 Előzmény: #831820

Vártam, vártam, hogy felfelé fordul a DAX, nyitottam egy-két longot, amit végül kis minuszban zártam. Aztán 8 ora után, amikor a DAX kb. 11360-nál járt, megelégeltem és elindultam haza a munkahelyemröl. Pedig éreztem, hogy most nem kellene és DAX longba kellene lépni, mert innen fel kel vinniük, ha nem akarják, hogy beszakadjon. Lenthor is Fibo alapján irta, hogy 11400 körülröl long. Láttam, hogy az SP is bezérta a rést, persze abban sem nyitottam longot. Aztán ut közben a telorol láttam, hogy minden kilött. Erröl beszélek, hogy szinte kivétel nélkül igy járok, mint ma, amikor jo lehetöségel lennének és látom is, hogy mi várhato.

Ezt viselemnagyon nehezen.

dax

#831839 Lenthor Előzmény: #831833

KB58 Előzmény: #831817

Köszi az infót. Értem, te elsősorban nagyobb TF-eken kereskedsz. Biztosabb is az, jobban kiszűri a maihoz hasonló fel- és lerántásokat, kevesebb hibázási lehetőséget ad. Én is így terveztem, nekem jobban feküdne, mert a legtöbbször vagy késve döntök vagy elkapkodom. Csak sajnos még mindig nem így csinálom.

------------------------------------------------------

Ha megnézed az előzmény számát nem Neked, hanem KB58 mondandójára válaszoltam.

Nem tudom, hogy KB58-nak mi feküdne! Szerintem a hosszútávú kereskedés sem. Mert ott is kell dönteni és azt mindig kihagyja.

Ha végre valamibe belevesz és azt hosszútávra tervezi, akkor "mint kontra kereskedő" már nyithatom is az ellen oldalú pozíciót.

dax

#831833 Ricsi Előzmény: #831821

Én is, és akkor mi van? Én veszek a szintemen, ha alámegy, és újra eléri a mozgót, megint veszek, és ezt csinálom akkor is, ha leesik 4 000-re a dax. Azért ugye az logikus, nem ész nélkül vesz az ember hosszú távra, hanem valami alapján, nem azért, mert épp ma emelkedik 100 pontot. Most pl a mozgóm 11 416, tehát vettem. Nálam elfér.

dax

#831821 Lenthor Előzmény: #831819

Hosszabb távra Nagy TF-en veszel longot és fél évig esünk.

El tudom ezt is képzelni.

Viszont kis tf-en 30-40 pont ha esés van akkor is van ennyi felfelé korrekció, ha lemerültek az indik.

dax

#831820 KB58 Előzmény: #831808

A longjaimat a szűk stoppok már régen kiütötték. Még próbálkoztam long irányba ugyanilyen eredménnyel, ahelyett, hogy shortot nyitottam volna a chart alapján (amin már 11540 körül is gondolkodtam).

https://invst.ly/97l7d

Lenulláztam a délelőtti shorton szerzett mai kis nyerőmet.

dax

#831819 KB58 Előzmény: #831817

Köszi az infót. Értem, te elsősorban nagyobb TF-eken kereskedsz. Biztosabb is az, jobban kiszűri a maihoz hasonló fel- és lerántásokat, kevesebb hibázási lehetőséget ad. Én is így terveztem, nekem jobban feküdne, mert a legtöbbször vagy késve döntök vagy elkapkodom. Csak sajnos még mindig nem így csinálom.

Hát ezt a mai napot (is) a DAX-ban én is csak szívatásként tudom értelmezni. De úgy érzem, hogy a következő napokban ugyanez lesz.

dax

#831817 Ricsi Előzmény: #831816

Én mindig longban vagyok, hol többen, hol kevesebben. sp-re rá sem nézek, fogalmam sincsen, dax-ot meg nem tudom, mert ez a mai nap, hogy -100, +250, -150 nem tudok értelmezni. De most kevesebb longban vagyok, mert napin van egy leszorító, ami 06.14-én indult 13 186-ról. Többször megfogta az emelkedést, most az értéke kb 12 125. Ha azt törjük felfelé, akkor lesz itt érdemi emelkedés, persze értem Lenthor-t a rövidebb játékaival, olyat én is csinálok óráson persze. De komoly vétel csak az említett szinten lesz, persze akkor már nem annyi lesz.