Köszönöm, én is a 11250-11320 tartományba gondolnám, ha felfelé fordul.
Köszönöm, én is a 11250-11320 tartományba gondolnám, ha felfelé fordul.
Lenthor, nagyon jó volt itiner, csak megint nem azt csináltam.
Azt mondd meg, hogy most lefelé meddig jön várhatóan, hol lehet az alja ennek a kis le hullámnak. Úgy alakult, hogy longom is és shortom is van nyitva kb. 11260 körülről, a kérdés, hogy mit és mikor kellene zárnom.
Köszönöm, biztos jól működik, ha már jól kitapasztaltad és belőtted, hogy mit, mikor, miért csinálsz.
Sziasztok, jó HÉTVÉGÉT!
Óráson a csökkenő trendvonal fölé kellene mennie a további emelkedéshez, amely 11.295-11.300 környékén van. Jobb lenne, ha már nyitáskor reggel felette nyitna réssel.
Ha elkezdünk emelkedni akkor:
1.) első cél 11.452 a korábbi esés alja
ami egyben az "A" pont alja volt
2.) második cél 11.863 korábbi esés alja
ami egyben az "B" pont teteje volt
3.) 11.863-at ha áttörjük,akkor
további emelkedés jöhet.
-------------------------------------------------------------
Sziasztok!
------------------------
Óráson a csökkenő trendvonal fölé kellene mennie a további emelkedéshez, amely 11.295-11.300 környékén van. Jobb lenne, ha már nyitáskor reggel felette nyitna réssel
---------------------------------
Nyitott 11.258,
----------------------------------
1.) első cél 11.452 a korábbi esés alja
ami egyben az "A" pont alja volt
---------------------------------------------
Napi maximum eddig: 11.442
Kell ennél jobb.
Semmi, figyelek 3 mozgót, külön-külön lekereskedem őket. Nyílt az egyik miatt short, az most záródott, majd nyílik újra, ha odajut az ár. Én nem kapkodok, nekem elférnek a pozik.
Mondjuk a short érdekes, mert ugye mindig van longom, max abból zárok, és azt számolom shortnak. Aztán hogy az ember hogy fogja fel, hogy nyertem a shorton, vagy lejjebb hoztam egy longot, az már mind1.
Pontosabban egy shortot zártam 635-ről, de az is terv szerint nyílt meg.
Nincs mit írnom, én máshogy kereskedek, mint amire itt igény van. Most pl vételbe keveredtem 11 272-n, aztán meglátjuk. Az okát tudom, majd meglátjuk, mennyit hoz.
Szia Ricsi!
Rég nem írtál a forumra....
Köszönöm a hozzászolásod, igazad van az idötávokkal, tényleg el kellene döntenem, hogy melyik alapján akarok kereskedni. Az idötávok kérdése nekem valoban sokszor problémát okoz.
Igazad van az akkori shortjaimmal kapcsolatban is, most már nagy pluszban lennének, de akkor ezt nem tudtam elképzelni.
Szia Ricsi!
Rég nem írtál a forumra....
Köszönöm a hozzászolásod, igazad van az idötávokkal, tényleg el kellene döntenem, hogy melyik alapján akarok kereskedni. Az idötávok kérdése nekem valoban sokszor problémát okoz.
Igazad van az akkori shortjaimmal kapcsolatban is, most már nagy pluszban lennének, de akkor ezt nem tudtam elképzelni.
Bocsi hogy beleszólok, de ezek nagyon régi elemzések, és azóta sok minden változott. Te nem hónapokban gondolkozol, így az, hogy nyáron ki mit várt, nem kellene hogy érdekeljen.
Lethor is betolta a szomszéd házát 12K-nál, mert várta a mittomén 16K-t. Lehet meg is tette, nem tudom, de gondolom, valahol úgy döntött, kiszáll, mert nem jött be, amit várt.
Szóval, ha te napizol, akkor teljesen mind1, mi van havi charton, ha pedig hosszútávúban gondolkozol, akkor nézd azt. De ha ezt tennéd, még mindig meglennének a shortjaid, amik megvoltak akkor, amikor idekerültél, és szerintem már szép nyerőben lennének.
Szóval csak egy tanács, döntsd el, milyen időtávban gondolkodsz, és annak megfelelően dönts. De azt tudnod kell, hogy a dax, és főleg a Djia emelkedésre van ítélve hosszú távon, tehát az olcsón venni, drágán adni mindenképpen jó megoldás ezen két index esetében.
Hogy miért vannak emelkedésre itélve, annak sokfelé utána tudsz olvasni.
Sziasztok!Jó reggelt!
Köszönöm az összefoglalót!
Ez csak teória!!!!Én úgy gondolom, hogy az USA félidős választása miatt nyomják lefelé az indexet! Ha vége talán jön a "mikulás"!
Sziasztok, jo reggelt!
Köszönjük. 10800 és alatta nem jöhetne szoba aljként?
-------------------------------------------------------------
Lehet!
Első ok: A 3. hullám emelkedésének a 61.8%-os fiboja 10.864.
Második ok: 10.800 körüli érték egyébként is erős támasz. (a rajzon jeleztem miért.)
Harmadik ok: A 4. hullámra van az Elliottnak egy nagyon fontos szabálya:
-A 4. hullám nem jöhet vissza a 2 hullám 100%-ig.
A 2. hullám 100%-a 9.214, tehát a 4. hullám visszajöhetne egészen ha akarna a 9.214 feletti értékig és nem csorbulna az Elliott szabálya.
Ennek ellenére 11.000 környékében bízok, hozzátéve, hogy 10.800 lehetséges. Tettem is be nem olyan régen egy 10.800-as lehetőséget.
Vissza kellene keresni.
------------------------------------------------------------------------
KB58! Kérdésedre ismét beteszem:
-----------------------------------------
Harmadik ok: A 4. hullámra van az Elliottnak egy nagyon fontos szabálya:
-A 4. hullám nem jöhet vissza a 2 hullám 100%-ig.
A 2. hullám 100%-a 9.214, tehát a 4. hullám visszajöhetne egészen ha akarna a 9.214 feletti értékig és nem csorbulna az Elliott szabálya.
-------------------------------------------------
Tehát technikailag a 4. hullám mehetne 9.214-ig, de azt már nem érheti el.
Gyakorlatban viszont nem szokta kihasználni ilyen mélyen a lehetőségeket.
Még a 10.830 vagy a 10.640 körüli szint lehetne, de szerintem már most is alá szúrt rendesen a "trombita" alakzatnak.
"2020-ig tartó emelkedő ciklus elkezdődhetne."
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
Ad (Drian875) (a PF Elliott fórumról) 2018. júniusában Elliott alapon a blogján közzétett egy heti és egy havi chartot, lásd itt:
http://buxelliott.blogspot.com/search/label/DAX
A heti charton általa várt DAX árfolyam elég jól bejött.
Ha a DAX havi chartján általa várt DAX árfolyam is így bejön (én inkább ezt várnám), akkor a kb. 9000-es árfolyamot jelent.
2019. augusztus 1-ig Rocco is a 10570-8700-as tartományba várja:
"Meine DAX Ziele: 10570 und 8700 bis 1. August 2019!"
Lásd:
https://www.godmode-trader.de/analyse/dax-tagesaus...
Kexelo hetes chartján a HS alakzat is 10400-ra mutat és a HS nyakvonalát már rég áttörte:

Sziasztok, köszi Lenthor
Örülnék, ha kilőne, komolyan. De mi adja meg a hátteret, mikor csak a szar ömlik mindenhonnan?
Ja, egy elemző.
Na, akkor már nem csak én vagyok ilyen hülye, hogy felfelé látom!
Hosszú ideje írom már, hogy kell még az az 5. hullám felfelé!