Remélem nem történt komoly dolog:
Nem, pedig reggeltől 12120 környékéig jó lett volna. De a munka miatt nem tudtam megvárni amíg teljesen egyértelmű lesz a felfelé fordulás, és tartottam attól, hogy a szűkre (10020 körülre) tervezett stop loss szintemet egy leszúrással kiütheti, így előre nem tettem be megbízást.
Kezd megint elegem lenni abból, ami a részvénypiacokon történik. Igazából jól kereskedni (elegendő ismeret és tapasztalat birtokában) a nagy (és a gyertyák, indikátorok, stb. alapján is), jól látható fordulók alapján, megfelelően beállított stop loss szintekkel, vagy pl. 5 perces TF-en, azonnal reagálva lehet most. A munka miatt ez utóbbit nekem nagy valószínűséggel hanyagolnom kell a továbbiakban.
Ha hasonlóan fog viselkedni a DAX, mint a H4 chartodon 2018.augusztus 17-27 között, akkor kb. a 12160 - 12050 tartományban fog mozogni és a 12040-12060 körüli vétel jó lehet longra.
Ez a hétvégi elemzés (1W, 1D) is összhangban van az általad jelzett, figyelendő 12300 körüli szintre vonatkozóan:
https://www.elliotthullam.hu/dax-hetvege-21/
Az idióta, féreg trump megint okoskodik, mert szorul a hurok a nyaka körül.
A napos fordító gyertya után továbbra is töretlenül halad felfelé.
"
A Kijun ment az árfolyam alá.
ez is megoldás!"
Ahogy tegnap óta az 1H MA100 is:
Ha felmegyünk 12.300 környékére, akkor itt figyelni kell, mert lefordulhat.
Hétfőre hagyja a döntést az SP és a DAX is, aztán vagy (réssel) fel vagy le?
Az 1H chartod szerint (elég szimmetrikus az árfolyam mozgás a fej-váll alakzatban) úgy látszik, hogy fel (akár réssel).
Akkor lehetne gond, ha az SP a 2916-os dupla csúcsról lefordulna (ahogy ezt joe001 is említi).
4 óráson ez a 12.133-as Kijun.
Na, ezen kellene átmennie.
-----------------------------------------------
A Kijun ment az árfolyam alá.
ez is megoldás!
SP-nek nem kellene 2.900 alá mennie!
--------------------------------------------
2.902-ről fordul talán?
Az a kérdés, hogy innen lemegy-e még a fej aljára a további emelkedés elött. Hogyan tudják a nagyok jobban megszivatni a kicsiket, ha innen most tovább huzzák fel korrekcio nélkül vagy ha beejtik, megerösitve a kicsik shortos várakozását. Az EUWAX honaposon szerintem egyelöre az emelkedést valoszinüsiti. De lehet, hogy csak 12160-180 környékére viszik fel most, utána le a fej aljára, majd a shortosok hátán fel tovább.
???
Már kezdtek olyan számokat publikálni lent is fent is, hogy inkább távol tartom magam . " Minél valószerűtlenebbek a számok , annál nagyobb követőik száma. "
Nem kell ezt túlkomplikálni, hogy ki mire gondol az legyen az ő magánügyük hiszen az ő pénze- pénzük. Nekem is van elképzelésem kb mi következhet nagy tf-en , de ezt meg is tartom magamnak, pont amiatt hogy ne befolyásoljak senkit. Páran tudják akikkel akár órás kapcsolatban is vagyok, majd a piac dönt ,addig részemről csak CFD. Kereskedésben én is csak magamra hallgatok, jó hétvégét.