Egy részét zártam csak, maradtam poziban kockáztatok, shortzárások miatt
Egy részét zártam csak, maradtam poziban kockáztatok, shortzárások miatt
Nekem az a dilemmám, hogy innen hirtelen és gyorsan fordulhat. A napos chart és indikátorok alapján most inkább lefordulni látszik és az 1H, 2F, 4H sem mutat még számomra felfelé fordulási jeleket:
1D:
https://invst.ly/8hl3-
4H:
2H:
1H:
Nézd meg a két lehetőséget:
Az első:
A második:
A második ugyan nem sértett szabályt: mert írtam korábban, hogy a - negyedik (iv) hullám nem mehet vissza a 2. hullám (ii) 100%-ig.
Tehát elvileg még teljesülhet, de arányaiban nekem már nem tetszik a második verzió.
Attól, hogy nekem nem tetszik még megvalósulhat.
Ami még rontja az esélyeket, hogy a nyár elején jeleztem, hogy az 5/2 hullámmal augusztus végéig-szeptember elejéig szenvedünk.
Szeptemberhez értünk.
És a longjaidon van stop, ha igen, hova tetted?
MetalHeart
(Accept) tegnap este 20 órai bejegyzése és chartja a PF BLUE topik-ban
szintén a 12291-et jelöli kritikus szintként a longhoz, ahogy te is (és
többen itt a blogon is):
DE30:
A full képen azt gondolom, hogy a up trend a tét, amiben kiépült egy csökkenő 3szög... ezt felnagyítottam kisebb részletben... természetesen bármi más is lehet, de részemről azt figyelem, hogy egyrészt kiesik-e a zöld up trendcsati alsó éléről, másrészt a csökkenő 3szögben meddig fog még pattogni... kreatív módon pont a talpazaton(12000) nyitottak egy rést is, aminek be (nem) töltése szintén kritikus ! Amíg a csökkenő 3szög felső éle nem kerül áttörése, addig semmiféle bika nem fog futni a németeknél és ez sajnos akár hetekig is bizonytalanságot okozhat... viszont ha sikerülne, az elhozná a gold-cross ragyogást is... napi szinten most az a lényeg, hogy a zöld élről ne szakadjon le !
https://kepkuldes.com/images/8baebac15e541468d516040ccb75c653.jpg
https://kepkuldes.com/images/abe90fb68d2f573cbea045c7a4fe2d0f.jpg
A 12300 körüli szint kritikus volta az alábbi hetes charton is látszik, letörése esetén törik a 2016 óta emelkedő trendvonal, aktiválódhat egy fej váll alakzat, stb.
Ennek a hetes chartnak az alapján hogy látod a DAX további folytatását, számodra az mit mutat?
------------------------------------------
Akit érdekel:
Feltehetően 3-3-5 -ös szerkezetben jövünk lefelé az 5/1 hullámról. Tehát (a-b-c) le - (a-b-c) fel - és i.ii.iii.iv.v lefelé.
Kérdés, hogy meddig megyünk le?
1.) Ha Regular Flat, akkor 12.100 környéke elég lehet: (mert "A"="C"-vel.
2. Ha Irregular (Expanded Flat), akkor mélyebbre mehetünk:
3.Ha Running Flat: akkor már fordulnunk is kellene felfelé.(mert nem érheti el az "A" értékét.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Kegyetlenül rossz helyen tartózkodunk!
Erre a fent betett linkre nem is reagáltatok, pedig három lehetőség előtt állunk!
Ha Running Flat valósulna meg, akkor kész lehetne az 5/2 és mehetnénk fel.
(remélem, hogy még nem)
Regular Flathoz le kellene mennie 12.108-ig.
Csak 12.108 alatt valósulna meg az Irregular Flat .
Ebben az esetben a három lehetőség lecsökkenne egyre.
------------------------------------------------------------------
2018. augusztus 31.
Augusztus 17.-én tettem be. Még oda is írtam, hogy nem reagáltatok rá,
Pedig - normál esetben 12.108-nál nem szabadott volna fordulnia és akkor lemehetett volna 12.027-ig vagy 11.950-ig.
De! 12.108-ról fordult és így Regular Flat alakzatot hozott létre.
Mivel három lehetőség volt a végkifejletre, ezért amikor az egyik megvalósulása elakadt, akkor váltani kell pozíciót, de legfeljebb csökkenteni a kitettséget.
Nem írhatom oda, hogy mindenki adjon el, vagy vegyen!
Ezért odaírtam, hogy nem is reagáltatok rá.
A napokban is írtam, hogy amit beteszek, azt azért teszem be, hogy fontoljátok meg és Ti döntötök.
Csupán abban a shortban vagyok, amit te javasoltál 12.430-on.
Célár 12.025.
A rövid felhúzás, melyet 12.530-ra mondtál mint esetlegességet 3 napig tartott és 12.600-ig ment.
A stopom jelenleg 12.640, mert mint mondtam szerintem több száz pontos oldalazásban van a piac.
Cél:
A pénzedet akarják!
A pozi kicsi.
Szia Lenthor!
Érdekes és hasznos ez az általad betett chart. Viszont az is látszik rajta, hogy az emelkedések (elsősorban a tavalyi év kivételével) nem szeptember elején kezdődtek, hanem utána még lefelé is hullámzott és bizonyos években jelentős esések is voltak az emelkedések előtt. A 2018-as év más képet mutat a charton, mint az előző évek, akár tetőzésnek is látszthat (ED?, de ehhez nem én, hanem pl. te értesz), de lehet bázis építés is a DAX-ban (van ilyen német elemzői vélemény is, lásd az alábbi linket):
https://aktien-mag.de/kommentare/aktienmarkt-3-gru...
Nekem már nincs shortom. Hála 12.315 környékének.
Majd mutatja magát , addig türelem , ami shortom van azt ma lezárom a végén.
---------------------------------
ez a rövid optimizmus a napos charton!
Gyanús, hogy nagyon shortban lehetsz.
Szerintem felfelé kell mennie hosszú távon.
Csak az volt a kérdés, hogy a nagy 4. hullámnak hol lesz (vagy hol volt) az alja.
Most már talán az 5/2 hullámnak.
Rövid optimizmus után nagy lelombozódás.
Kivéve a tavalyi év.
Te egyébként szeretsz nagy intenzív emelkedő időszakokat vizionálni, szerintem ebbe az irányba torzítasz.
Most rengeteg alakzat van.
Nem teljesülnek.
Mintha szándékosan hoznák létre, majd más irányba fordulnak.
Nem erodálná ez a beteljesült gyémánt alakzatból eredő sikert?
A 3.200?
3.002-3.005
De még nem most.
--------------------------------------------------------------------
Augusztus 21.-én.
Óvatosan SP-re 3004-et írtam.
Durva esetben 3.200
Tudom! Nem vagyok normális!
Sőt Rocconak is ez a terve....:) rocco dax