Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

DAX

#814418 big-ebuy.eu Előzmény: #814417

Igen ilyesmi de sztem 11,5k kiverik akkor,én se tudom 12750 ma 200 vagy 12k esik először,.11,8 a range is daily-n esés távra

DAX

#814417 Lenthor Előzmény: #814391
Lenthor

Sziasztok.

A német kormány alakítás lehetőségének (megegyeztek a pártok) ellenére még közel sem biztos, hogy vége a lejtmenetnek.

Jó lenne, ha felmenne a C/B hullám 12.729-re és innen még szerintem van lehetőség a C/C hullámhoz 11.858-ra.

De, ez lenne a shortos verzió. (mélynek tűnik nekem de hát ez van) Itt lehetne a nagy 4. hullám alja.

https://invst.ly/6kj14

--------------------------------------------------

Sziasztok!

Még a fenti 12.700 lehetséges, utána a lefelé.

Most kellene 12.525-12.548, majd lefelé 12.390-12.400.

Innen fel 12.700-12.720, majd indulunk le a "C" hullám aljára.

https://invst.ly/6kxpf

DAX

#814391 Lenthor

Sziasztok.

A német kormány alakítás lehetőségének (megegyeztek a pártok) ellenére még közel sem biztos, hogy vége a lejtmenetnek.

Jó lenne, ha felmenne a C/B hullám 12.729-re és innen még szerintem van lehetőség a C/C hullámhoz 11.858-ra.

De, ez lenne a shortos verzió. (mélynek tűnik nekem de hát ez van) Itt lehetne a nagy 4. hullám alja.

https://invst.ly/6kj14

Long certi

#814384 TrendMan Előzmény: #814372

Igen, én is épp azon filóztam, hogy akik hétfőn napközben 150 M értékben vettek Dax Long certifikátot, azok elég nyugtalanul alhattak aznap éjjel.

Már megint két Dax Long …

#814369 TrendMan

Már megint két Dax Long certifikátban is több, mint 100 M forgalom van. Várható valami rendkívüli hír? Létrejön a nagykoalícíó és megugrik az index? Amerikában esést várnak itt meg emelkedést?

DAX

#814356 olika78 Előzmény: #814326

Azért gondold még át párszor ezt a távozást! Lezártál mindent, nyomás nélkül, lazábban tudnál ezzel az egésszel foglalkozni.

DAX

#814326 KB58 Előzmény: #814296

Igen, jól áll a demo shortom, de nem nagy vigasz...

A 10 CFD éles SP shortom, amit az utolsó nagyobb jó lehetőségnél, 2725-ön nyitottam, az is nagyon jól állt volna ma reggel, ha rossz szokásom szerint nem zárom le (mint általában a tuti jó pozícióimat, ellentétben a rosszakkal) az első felfelé rezdülésre.

Hétfőn napközben- gondoltam adok még magamnak egy utolsó esélyt a javításra a teljes pozíció zárás előtt - persze sok mindent próbáltam nézegetni, szintén a rossz szokásomhoz híven, de nem igazán kérdezősködtem, viszont lépni sem léptem semmit, csak az esti pánikos zárásnál, amikor láttam, hogy mi történik. Akkor kb. ugyanazzal a mínusszal, mintha akár reggel nyitásban piacin zártam volna mindent, egymás után egy percen belül zártam a shortokat, longokat, amikor az árfolyam már elég mélyen elkezdett fel-le hullámozni. Persze sokkal jobb eredménnyel is lehetett volna akár automatikusan zárni, ha előre beállok a kb. várt 12200-as szintre a már 12590-es átlagárú shortjaim visszavételével (kb. 2400 EUR nyerő) és a visszapattanásban adom el a longjaimat.

Akkor jártam volna a legjobban, ha már hónapokkal ezelőtt lezárok minden mínuszos pozit (akkor még csak a jelenleginek töredéke volt a mínusz). Ez lett volna a legracionálisabb megoldás költség, stressz és olyan szempontból is, és onnan kezdve csak a H1, H4, D1, W1 chartok és indikátorok alapján léptem volna be és ki valószínűleg jó irányba, az ellentétes pozíciók okozta tudathasadásos állapot nélkül, amiben Lenthor elemzései és az általam már elég jól látott indikátoraim is segítettek volna és mindkét irányban ki tudtam volna venni a nyerőmet (nem hagytam volna bent egyszer 600 ezer Ft, máskor 300 ezer Ft long nyerőt, attól tartva, hogy mi lesz, ha mégis tovább megy fel a piac, a beragadt shortjaim meg tovább termelik a mínuszt, és ami még fontosabb nem engedtem volna, hogy ezek a nagy nyerők még sokkal nagyobb minuszba menjenek át, amikor lefelé indul a piac). Így viszont majdnem fél éven keresztül cipeltem magammal egyszerre a nyerőből veszteségbe fordult longjaimat és a tegnapig stabilan veszteséges shortjaimat. Sajnos egyáltalán nem alkalmaztam pozíció menedzselést, kockázat kezelést, take profit és stop loss szinteket, pedig sokszor fel is írtam magamnak, hogy most ide és ide be kell őket tenni. Ha így kereskedtem volna, akkor minden tudásbeli és tapasztalatbeli hiányosságom és hibázásom ellenére most bőven több pluszban zártam volna, mint a jelenleg realizált mínuszom. Efelől semmi kétségem sincs. De hát nem így kereskedtem.

Azt hiszem, ezzel a játékkal befejeztem. Tudtam volna sokat nyerni is, ehelyett nem keveset veszítettem. Gyakorlatilag a kockázat menedzselés hiánya miatt. Ha jól alkalmaztam volna a take profit és stop loss-szinteket, akkor most sokkal több nyerőm lenne, mint most mínuszom van.
Valószínűleg a nyugodt életet kell választanom, az többet ér, már nagyon érzem minden vonatkozásban.

Sajnos most, amikor már elég jól tudnám csinálni, a saját chartjaim és indikátoraim alapján az árfolyam várható mozgásának megítélését, a take profit és stop loss-szintek kezelését, mégis hosszas családi közkívánatra is abbahagyom a tőzsdével való eddigi foglalkozást és másra fogom helyezni a hangsúlyt az életemben.

Sok sikert minden fórumtagnak és különösen Lenthornak, aki mások mellett nagyon sokat segített az utóbbi néhány évben.

DAX

#814323 Lenthor Előzmény: #814232

Lenthor Előzmény: #814199

Ha Expanded Flats lesz, akkor nézzük fibok lapján a nagy "C" lehetséges alját.

Expanded Flats "C" hulláma általában az "A-B" hullám nagyságának a 123.6%-ra, vagy a 161.8%-ra esik vissza.

123.6% -a 12.544 környéke

161.8% -a 12.220 környéke

Tehát valahol a kettő között kellene fordulnia.

https://invst.ly/6j1rp

----------------------------------------

Sziasztok! A 161.8% 12.220 eddig megfogta és megfordította.

Jelenleg így néz ki.

https://invst.ly/6k0-e

DAX

#814322 KB58 Előzmény: #814233

Tegnap este a beszakadáskor mindent bezártam. A részletesebb választ lásd fentebb Daxi kérdésére, hogy ne ismételjem.

DAX

#814296 Daxofon Előzmény: #814208

most jól áll a demo SP shortod..

és az éles DAX pozijaid? léptél valamit a meglátásod alapján vagy megint nem volt idő a több fórumon való kérdezősködés miatt?

megvannak még a beragadt long-ok, shortokat dobtad?

DAX

#814273 Lenthor Előzmény: #814257

Sziasztok, jó reggelt! Vagy jobbat.

Még jó, hogy lefelé korrekcióra álltam be, de még én sem gondoltam arra, hogy ennyire.

DAX Futures 11.708

Vérengzés!

Elindították a nehéz követ fentről és nincs már aki megállítja?