Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

DAX

#813208 Lenthor Előzmény: #813206

Sziasztok jó reggelt!

Tapasztalat, hogy mostanában a perces hullámok lekereskedése a legbiztonságosabb és legkifizetődőbb.

Javaslat:

A 13.130-al a lefelé korrekció minimális szintjét elértük.

Ideális lenne a 13.085 vagy a 13.004, de hogy el fogja-e érni az bizonytalan.

- ezért lassan csökkenteni kell a shortkitettséget.

Ami biztos: a korrekció után felfelé fogunk menni, ezért a bátrabbak és akik tudják tartani a pozíciót, azok lassan építgethetik a long pakkjukat.

13 óra környékén várható egy hevesebb mozgás.

DAX

#813207 KB58 Előzmény: #813204

Annyi azért megmaradt Elliotbol, hogy a többiek chartjat megértsem , föleg ha szöveges kommentár is van hozzá, csak én magam nem tudnék egy jol beszámozott Elliott chartot rajzolni, föleg különbözö alternativákat ugyanarra a szituáciora.

DAX

#813204 olika78 Előzmény: #813203

Kellene elliottal foglalkoznod, legalább alap szinten, úgy a többiek mondandója, rajza is érthetőbb lenne. És elhiszem, hogy a jelenlegi helyzetedben nagyon nehéz bármire is figyelni.

Nem okoskodni szeretnék, ez a kereskedés nagyon nehéz nekem is, sajnos.:)

DAX

#813203 KB58 Előzmény: #813202

Sziasztok, jó reggelt!

A régi gépemről valahogy elő lehetne valószínűleg varázsolni valahogy némelyeket, de voltak műszaki, átviteli problémák közben, úgy hogy elég hiányos lehet. A kérdés még a formátum és a méret.

DAX

#813200 KB58 Előzmény: #813196

Az, hogy az EUWAX bejött, az túlzás és Lenthor, Kontraindikator, Joe001 sokkal jobban ért hozzá. Én csak azt figyeltem meg napon belül, hogy ha a kisbefektetők erősen shortba állnak, akkor a DAX szinte mindig elindul ellenkező irányba és fordítva. De nagyon ki kellene tapasztalni.

Én itt szoktam nézni: https://www.boerse-stuttgart.de/de/boersenportal/w...

Van 1 havi, 3 havi és 1 éves nézete is.

A könyvet megvettem, már csak erősen tanulmányozni kellene (a kereskedés sikertelen erőltetése helyett is).

DAX

#813196 olika78 Előzmény: #813194

Elliottot csak az összkép meghatározására szabadna használni és magasabb idősíkon, legalábbis nekünk, amatőröknek. Az RSI is persze idősíkonként változik, erre lenne a megfelelő idősík választás és a hozzá tartozó alakzat, elliotti forma.

EUWAX neked bejön, használd.Én is elkezdem nézegetni. Nem írnál egy pár sort róla, mi a tapasztalatod vele?(oliver.badics@gmail.com)

Sok az információ különböző emberektől, nehéz ebből szűrni a hasznos infókat és kevés a segítőkész, sok a rosszindulatú. Így nehéz is.

Rendeld meg A Sikeres Kereskedő című könyvet, alapnak jó lesz.

Lenthor, ha akarod, törö…

#813195 KB58

Lenthor, ha akarod, töröld ki az áltam beírt spam-eket, de ha gondolod, én törlöm az Off-topikokat

DAX

#813194 KB58 Előzmény: #813192

Okított, de már kb. 2 éve és sajnos kevés alapom volt hozzá, mondtam is neki és az Elliottal azóta sem foglalkoztam, csak próblom értelmezni, amit Lenthor és mások, elemzők feltesznek. De szerintem sokkal egyszerűbb módszerekkel is lehet(ne) sikeresen kereskedni (akár csak Bollingerm gyertyák RSI, Stoch).
Erre a 66-ra persze emlékszem és szoktam is figyelni.
Kis TF-eken már lefordult a DAX a 66 feletti értékekről, H1-en éppen ott van a határon a futures-ön. Újabb kibaltázás lenne, ha éppen most fordulna le, amikor valamelyes veszteséggel zártam 1-2 ma nyitott shortot, előtte persze ugyancsak kisebb veszteséggel néhány shortot.
Szerintem most már tényleg az lesz, hogy ismét kiegyensúlyozva a pozikat, megvárom, amíg naposon vagy le vagy fel fordul, ott zárom a megfelelő irányú pozikat és nyitom az ellenkező irányút. Ha ez sem jön össze, akkor lezárok mindent, oszt szórakozzanak a minden szinten (EU, USA, EUR/USD, szentiment figyelő, stb.) összehangolt mesterséges intelligencia vezérelte manipulációs gépezetükkel, akivel akarnak, de nem velem.

DAX

#813192 olika78 Előzmény: #813187

Pedig még nem longos, 1 és 5 percesen igen, magasabb idősíkon nem.

Cimballi téged is okított? Szerinte, ha az RSI nem megy 66 fölé, akkor nem longos és itt nem ment ki bull zónába. Még a mai csúcs lehet egy flat C lába és még mindig lefordulhat.

DAX

#813191 KB58 Előzmény: #813188

Igen, én meg sokat kattintgatok ide-oda, próbálok mindent figyelni a kritikus helyzetekben, csak éppen a chartot és az indikátorokat nem, pedig csak ezt kellene tenni, ráadásul hezitálok is nagyon sokat, amikor nem kellene, viszont azonnal kattintok, amikor alaposan meg kellene gondolni. Nekem minimum 4H, D1 időtávon szabadna kereskednem, az lenne az igazi.

No, irány elsőnek a 13360 rövidesen ahogy látom.