Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Re:

#803335 Ibiza Előzmény: #803329

Már írtam párszor: milyen a magyar?

Szabadságszerető, Jellemes, becsületes, tűz ég benne, szeret dolgozni..nagy szive van, dinamikus..szereti hazáját ha kell meghal érte..meghal a szabadságért a barátjáért..tartja a szavát...akkor is ha már teljesen értelmetlen..mert becsületbeli ügy...hozzátartozik az önbecsüléséhez. Sokat tűr de ha üt akkor nagyot.

Nyelvünk csodálatos, egyedi.. szavaink fogalmaink képesek leírni a legfinomabb árnyalatokat is..pl a hajnal leírása.... szürkület, pirkadat, hasad a hajnal..felkel a nap..

Ismeri és szereti a természetet, együtt él vele..ezzel kapcsolatosak "pogány" szokásai..megfigyelései..szereti a földet..nagy hozzáértéssel hasznosítja annak javait... különleges a kapcsolata a lóval..kutyával..

Szereti tiszteli őseit, hagyományait...nagyon erősek és egy életre szólnak a családi kötelékek.

Vendégszerető, ha meghív a házába kirak mindent az asztalra.. Szereti tiszteli az idegent..akit megillet a vendégjog..de el is várja a tiszteletet a vendéghez méltó viselkedést...

Sírva vigad és sír ha szomorú. Látja a szépet és a jót de pesszimista, de ha kell 100x újra és újra feláll.

"Engem inkább az a kérdé…

#803334 tozsdenyul Előzmény: #803328

"Engem inkább az a kérdés foglalkoztat, hogy miért éppen az iszlám vallás hívei válnak agresszívvá a világ minden táján?"

mert nincs szekularizacio (kivetelek persze vannak, de nagy altalanossagban)

Re:

#803332 Ibiza Előzmény: #803315

a gond az kevesen emlékeznek..

Magyarok védték a határt..monták németek engedjétek csak őket..mi majd befogadjuk őket..rájöttek nem kevés ez a tömeg..messzebbről szebbek voltak és őszinték.... kimazsolázzák, a reszlit meg osztanák szerte szét... meg anyátok.

Másrészt erre semmilyen meglévő kötelezettségvállalás vagy EU-s előírás nincs..

Harmadrészt ezek az emberek a németek hívó szavára jöttek.. nem itt akarnak élni..röghöz kötik őket? nem mozoghatnak EU-ban? ez mi? ez elég emberi jog ellenes... Vagy a "befogadó országból csak a segílyt kapják meg az eü ellátást.. tehát a terhek itt vannak a csóka meg máshol költi a magyar adófizetők pénzét?

Re:

#803331 TrendMan Előzmény: #803329

Avagy,

"Ki távolról szemléli, annak térkép e táj,

S nem tudja, hol született itt Vörösmarty Mihály":-)

Re:

#803329 Koffein Előzmény: #803325

Így, így ott a balatoni hekk, halászlé, az oroszok a kaviárral, vodkával vannak így, románok a padlizsánkrémtől, micstől, puliszkától stb stb.. de említhetném, amikor vidékről feljön bp-re egy család, majd kimennek a várba, lenéznek, és megállapítják, hogy csodaszép, ez a miénk, vagy augusztus 20ai tűzijáték, ami kurva drága, de a magyarság része, amit kormánytól függetlenül milliók várnak és néznek végig... vagy amikor István királyra gondolsz, aki irányt mutatott, hogy nyugat fele kell tekinteni... áááh ezt nem lehet törvénybe foglalni, mert bennünk van... ugyan ez van a németeknél is, egy igazi német, aki a német kultúrát szívta magába, népviseleti ruhába megy le sörözni, vagy egy székelynek normális, ha székely ruhába ünnepli március 15-ét, kürtöskalács... vagy a németeknek ott van az oktoberfest amit 1810től hagyomány, ez nem lenne a német kultúra része? és még lehetne sorolni oldalakon keresztül az értékeket, ami a adott ország kultúrája...

Mi változna 3 év után?En…

#803328 TrendMan Előzmény: #803327

Mi változna 3 év után?

Engem inkább az a kérdés foglalkoztat, hogy miért éppen az iszlám vallás hívei válnak agresszívvá a világ minden táján?

Legutóbb Burmából érkeztek olyan hírek, hogy az ottani muszlim kisebbség erőszakkal lépett fel a többséggel szemben.

Most meg csodálkoznak, hogy kaptak a fejükre és egyből ők az áldozatok.

Valahonnan ismerős ez a dolog.

Ha valamilyen betegség f…

#803327 Kiss Zoltán

Ha valamilyen betegség felüti a fejét az UNIÓ határain kívül, legyen az madárinfluenza, vagy bármi azonnal karantén lép életbe, és nem jöhet be semmi ami ezt az EU-ba behozhatná és azt terjeszti! Tudom kissé durva a hasonlat, de ha valaki ennek a vallásnak a hívője, nem nagyobb az esély, hogy az iszlám fanatizmus hordozójává váljon? Tudom nem mindenki, de az esély megvan! Na most ebben a helyzetben az EU szét akarja osztani azokat, akik potenciálisan magukban hordozzák a radikalizálódás lehetőségét! Fájdalmas, de most egy lehetőség lenne az értelmes, hasonlóan Trump intézkedéseihez, mondjuk 3 évig, papírok, iratok nélkül senki nem jöhet be az EU-ba ebből a térségből! Fájdalmas, de vagy mi, vagy ők!

Re:

#803325 Ibiza Előzmény: #803317

nincs meg? amikor a zsigereidben érzed..szaladgál a gerincedben ha meglátod a magyar zászlót.. a táj az illatok izek emberek.. a közös múlt.. egy-egy szó..zene..vers..filmek..finom kaják..sütemények amiről édesanyád jut eszedbe.. az a lecsó pörkölt vagy hurka..gyümölcsök zöldségek ize.. ha libabőrös leszel a Himnusztól..vagy ha a magyar válogatott focizik..amikor 10.000 ember együtt énekel szurkol.. amikor már jönnél haza 2hét után..Radnóti jut eszedbe amikor száll le a gép..szó szerint haza..mert ahogy átérsz a határon lenyugszol..(amig meg nem látod gyurcsótit..bokrost vagy valami hasonló fura lényt..de hát még ez is idetartozik..mint a kutyaszar a városhoz..)

Re:

#803321 prospero Előzmény: #803319

Én is így vagyok ezzel, pont mostanában akartam javasolni, hogy pihenjünk...bár gondoltam hátha van érdemi cáfolat....ha találtál volna logikai hibát biztosan rámutattál volna...persze könnyebb úgy beállítani, ahogy próbálod... :-)! Majd az élet eldönti, hogy kinek van igaza...

Re:

#803320 Koffein Előzmény: #803317

Benned van a magyarság baszod, ne idegeljél fel, mit kell törvénybe foglalni? Ez a Ti bajotok, mindent törvénybe kell foglalni, még azt is, hogy mit kéne érezni egy nagyobb kukkantás után. Ne légy már mesüge...

Re:

#803319 banyaiz Előzmény: #803315

Hát egy idő után be kell látni ami nem megy az nem megy. Türelmem nekem is véges azért valahol, még egy horgásznak is, nem végtelen.

Vannak ilyen logikai készségfejlesztő játékok tudod olyasmi, hogy a háromszög helyére a háromszöget, téglalap helyére a téglalapot stb. Így tovább és ha még mindig nem jön össze akkor telefonos segítség az M1 híradótól ott elmagyarázzák készséggel. :)

Ennyi.

Re:

#803317 banyaiz Előzmény: #803310

Ha nem szubjektív szerintetek akkor írjátok le nekem pontokba szedve mit jelent magyarnak lenni . Kíváncsi lennék rá.

Mert ezt a részét én értem , hogy az érzések , a gyermekkortól felnőttkorig megélt élmények stb stb, millió összetevő. Csak ezt hogyan lehet visszaadni egy törvényben és annak gyakorlati alkalmazásában. Mert ez a probléma.

Pont ezt mondta Özoguz is, hogy ott válik zavarossá a helyzet mikor ezt valahogy meg kellene fogalmazni konkrétumokkal. Mint általános elvárást.

Re:

#803315 prospero Előzmény: #803314

Nyugtázom, hogy ennyi kifogást találtál mindössze konkrétan, aztán ezt próbálod ráfogni a többi válaszra.

Csak annyi köze van, hogy a.) nem hozzájuk érkezik a görögből és olaszból menekülő b.) és a kvóta nem jött volna létre, ha a nyugati országok politikusai nem látnak benne politikai hasznot.

Re:

#803314 banyaiz Előzmény: #803309

A nyugati országokban menekültek ott maradásához mi köze van a kvótának? Olaszország és Görögországban felgyűlt tömegek feldolgozásának a tehermegosztását célzó "terméknek".

A többi a válasz is kb ilyen "mélységű". Hát így nehéz lesz rávezesselek a valóságra. :)

Miért irreleváns adott problémánál, gondolkodj el rajta , nem tudom máshogy elmondani.

ha öszintén gondolja akk…

#803313 Ibiza

ÉletBónusz fényképe.

ha öszintén gondolja akkor igen..ha nem akkor álérvelés..szofizmus. Azért vannak alapvetések axómák és a közösen elfogadott alapok...közös értékek törvények, társadalmi konszenzusok..a kollektiv bölcsesség eredői..

Re:

#803312 Ibiza Előzmény: #803310

igen..nincs meg objektiv szubjektiv.. itt ismered a viszonylatokat.. a gesztusokat..tudod mi van az illatok izek mögött..érzed a finom utalásokat.."az élet nem habostorta"..stb stb..

csak egy kis példa..

régi haver mesélte kint volt NDK-ban.. bonyó elötti kakaskodás..mondta csókának k..a az anyukája.. pasit nem nagyon rázta fel..még el is gondolkodott kicsit..mutter könnyűvérű volt e.. MO-on egyből gyilok van erre.. javasolták neki az (nem vagyok németes) te vagy egy segglyuk nyelvtani fordulatot..ami végre elérte a célját.. pofánverte majd motoros csizmával fejbe rúgta.. ( muszáj volt erőt demonstrálni, korábban elvertek egy magyar csókát aki egyedül volt) nagyot koppant..felállt és azt mondta junge junge.. oszt megindult a sokszereplős matek.

Re:

#803311 prospero Előzmény: #803303

miért lenne irreleváns. Leírtam mit jelent egy kulturális kohézió gyakorlati példán.

Azt jelenti, hogy az adott közösség azon túl is jelent valamit, hogy a törvényeit betartod, meg megtanulod a nyelvét, ott dolgozol stb. Na most, ha bekerülsz egy 10 emberes kulturális közegbe, ahol 10 emberből 9 más kultúrájú a kulturális alkalmazkodás akkor is végbe megy, ha nincs törvényileg szabályozva, hogy mi is az adott kultúra - a mindennapi együttélés miatt. Egyszerűen azért mert az ember társas lény és nem akar egyedül lenni. Ha 2 vagy 3 ember kerül be és 7 fő alkotja többségi kultúrát, skkor bizony az integrációs miniszternek meg kell határozni, hogy mit jelent a többségi kultúrához való alkalmazkodás. Feltéve ha számít neki ez a többségi kultúra. Ha nem számít mert ő is a 3 fős kisebbség része akkor persze nincs miről beszélni.

Re:

#803310 Koffein Előzmény: #803307

Nem válik szubjektívvé, mert te tudod, hogy mi a magyar kultúra, honnan ered, mert ide születtél, az őseid ezt nevelték beléd. Amit eszel, ami körülvesz, ahogy beszélsz, de egy gyökerek nélküli egyén, aki egy másik kontinensről származik, attól, hogy németo.ba nőtt fel, egy másik kultúrát szívott magába, az otthonit, azaz a muszlimot, majd egy másikat, amit az iskolába tanítottak, a szokásokat, amit átvett, hogy sikeres legyen, de belül nem német, nem érzi magát németnek, ürességet érez, ezt adja át, ezt képviseli. Ennyi, nem kell ezt túlmisztifikálni, amit érez, azt mondja...

Re:

#803309 prospero Előzmény: #803291

1. Mi hívta életre a kvótát? Kérlek szépen a kvóta egy politikai termék a nyugati célországok vezetőinek részéről amit feltudnak mutatni a választóiknak, hogy de a menekültek nem fognak ittmaradni. Hasonló szemfényvesztés, mint a kitoloncolásra való hivatkozás. Erős zsibbasztó hatású nyugtató a célországok őslakos lakosságának...

2. Meddig tart egy menedékjogi eljárás? Világosítsd meg, hogy ez miért fontos kérdés. Ha arra célzol, hogy nagy tömeg esetén ez sokáig tart akkor ez így van. Határvédelem? Mint megoldás?

3. Jelentősége, hogy az eredeti álláspontunk szerint haladunk. Saját becsült integrációs és teherbíró képességünk alapján fogadunk be menekülteket. Mivel a kvóta intézménye nem kiforrott még, nem tudod azt sem megmondani, hogy mi a végső arányszám. A menedékjog megadás jelentősége, hogy nem igaz, hogy Magyarország egyáltalán nem fogad menekülteket. Ami hazugságot a ballib média minden nap elővesz.

4. Nem, nem kötelező. Bár nem vagyok biztos benne, sztem van olyan ami csak Magyarországi tartózkodásra jogosít.Viszont geopolitikai okokból nem mindegy, hogy hány embert enged át Magyarország nyugatra / európa iszlamizációja, kulturális összetételének megváltoztatása miatt/ ha a kérdésed erre irányult. Mondjuk úgy nem szolidáris a nyugati őslakosokkal szemben csak azért beengedni őket, mert azt hisszük, hogy úgyis továbbmennek. Lsd. Görögök, olaszok.

5. Hány ember tartózkodik jelenleg Magyarországon akik kérelmet adtak be? Valószínűleg több annál, mint amit gondolsz erről. De lsd. 4-es pont. Mivel nyugat összetétele politikai okokból közvetett befolyást gyakorol Magyarország sorsára, az is probléma, ha az illegális bevándorló Germanyban tartózkodik, szóval nem teljesen Germany magánügye a dolog, hogy hogyan oldja meg demográfiai, munkaerőpiaci problémáit. Bár ha akarja megoldhatja bevándorlással is, de akkor ne akarja exportálni az ebből fakadó problémáját kvótákkal.

6. Hány embernek adtunk menedékjogot? Valószínűleg annyinak, ahányan megfeleltek a törvényi előírásoknak. Ez kb. 10% lehet. A többiek illegális bevándorlók, akiket kerítés/határvédelem nélkül esélyed sincs kiszűrni, és ha nincs a zárt tábor, ahonnan nem léphetnek tovább Magyarország területére, még kitoloncolni sem.

Teljesen mindegy, hogyan viszonyul a kvótához, mint mondtam. Állampolgári Hivatal megvizsgálta a kérelmüket és azt mondta jöhetnek. Az elv a lényeg, hogy a kvóta kérdésben elvonják az ország szuverenitását.

7. Ha 100 millió migráns jelenne meg európában, akkor arra milyen szinten megoldás a kvóta elleni harc? :-)! Fordítsuk meg a kérdést: 100 millió migráns esetén mire megoldás a kvóta? Valszeg azért dühösek emiatt nyugaton, mert Magyarország nem szabotál sunyiban, mint a nyugati országok, hanem kimondja, hogy a kvóta értelmetlen. Miért az jelenti a szolidaritást, ha úgy teszel, mintha a kvóta működőképes megoldás lenne, de szabotálod, és nem szolidaritás, ha véded eu külső határát?

EU Pomádé király birodalma, ahol nem lehet kimondani, hogy a kvóta hülyeség, miközben szabotálják.

Továbbá a kvóta ellenesség nem úgy keletkezett, hogy Magyarország kvótaellenes harcba kezdett, mikor nincs is kvóta. Bár ez is népszerű toposz volt a ballib oldalon. Valami bocsánatkérésféleséget vagy ilyesmit hallottál ezzel kapcsolatban bárkitől aki ezt itt és/vagy a médiában hirdette? :-)! Először volt a nincs is kvóta, most hogy kiderült van, most azt halljuk tőletek, hogy egyrészt nincs jelentősége, másrészt megoldás. :-)!

" azzal érvelünk, dublin szerint kell elbírálni a kvótát" pontosan, mivel görögország területén léptek be először az eu területére. Azt is vissza kellene küldeni görögországba akit Magyarországon regisztráltak először. Hacsak a szóbanforgó atomfizikusok fel nem találták a teleportálás lehetőségét. Igazán nem szép dolog, hogy egy ilyen találmányt titokban tartanak a világ előtt.

Nem szolidaritásból nem küldik ide őket, hanem azért nem küldik ide őket, mert görögbe kellene küldeni őket. A jogszabály ugyanis azt mondja, hogy ott kell regisztrálni, ahol először eu területére léptek. Kettős feltétel van. És ott kellene lefolytatni a menekülteljárást.

A nullához képest hogyan aránylik az 1-2 kiló? Kérlekszépen wignerre hivatkozva: az arányszám: végtelen.

Továbbra is javaslom, hogy tanulmányozd a kvótaszabályozást, mielőtt még állításokat fogalmazol meg vele kapcsolatban. Wikipédián fent van az egész szabályozás. Két mechanizmus van. A relokációs mechanizmus ami szerint egy) olyanok menedékkérelmét kell elbírálni, akiknek nagy valószínűséggel jár a menekültstatusz, kettő a betelepítési mechanizmus. Amikor más országokban bírált menedékjoggal rendelkezőt kvóta szerint be kell telepíteni.

Az, hogy nem akar itt élni esetleg - még nem jelenti azt, hogy nem is fog.

Re:

#803307 banyaiz Előzmény: #803306

Pontosan itt van a döglött kutya elásva. Mert bizonyos szinten túl nagyon szubjektívvé válik mi is az. Könnyen eshet az ember olyan csapdába meg akarja védeni a német, magyar akármilyen kultúrát és azt sem tudja mi az. Vagy másvalaki éppen tőle akarná megvédeni azt amit ő másoktól . Vagy miközben a megvédéséről beszél éppen elpusztítja. Sok variációs lehetőség van.