Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Pedig általában amerika …

#794633 MGHUN Előzmény: #794617

Pedig általában amerika játszadozza a "világ multikulti-őre" szerepét. Ahhol nekik megéri, ott vannak, a többi le van szarva. Tipikus amerikai mentalitás. Milyen érdekes, hogy palesztna nem érdekli őket, mert a jenki nyelvek tövig nayalják Netanyahut.

2ik rész

#794632 tozsdenyul Előzmény: #794629

"német diákok 80%-a arab (vagy török). "

Szerintem annyit írtak, hogy van olyan iskola, ahol...

Nem venném ennyitöl bizonyított ténynek általánosságban.

Érdekes, nem?

#794631 MGHUN Előzmény: #794580

Éljen a multikulti, nemdebár? A nyugis, vidéki területeken, ahhol egész nap a nácizást olvassák az emberek, ott nagyon liberálisok tudnak lenni, de akiknek együtt kell élni a sáskákkal, azoknak már kicsit más a véleményük...

2ik rész

#794629 MGHUN Előzmény: #794545

Bennem fölmerült egy egyszerű kérdés: Ha a migránsok 70%-a írástudatlan, 4 általánost végzett fiatal, akkor miből fogja kifizetni azokat a ruhákat, termékeket, amiket az imént emltettél. Ez nem fogja a gazdaságot felpörgetni. Valamint a képzésük is egy hátráltató tényező: Miből fogják őket képezni? Jaaaaaa! A német emberek adójából ("államilag finanszrozzák), pont abból a pénzből, amiből a migránsok a segélyt és lakást is kapják.

Másrészt ez etnikai kérdés is. Megint csak hangsúlyozom: a német diákok 80%-a arab (vagy török). És ezt nem az AFD álltja. Hanem ez egy bizonytott tény. Ha gy haladnak a dolgok, nem lesznek valódi német emberek, akiknek a gazdaságát föl lehetne pörgetni.

Azt azért meg lássuk már be: az arabok nem németek!

Ha egy veréb az istállóban születik, akkor nem lesz ló! Főleg nem akkor, ha az istállóban élősködik.

Ha racionális dolgokat k…

#794617 banyaiz Előzmény: #794606

Ha racionális dolgokat keresgélnék EU nehéz helyzetbe hozására, ellentétek kiélezésére akkor mondjuk az oroszokra gondolnék . Akiket gazdasági szankciókkal sújtott EU , ukrán vita. Utána indult be a balkáni útvonal.

Vagy törökök akik EU-val alkudoznak mindenen, milyen fontosak lettek ebben az ügyben. Pont náluk voltak a táborok. Micsoda véletlen ilyen alkupozícióba kerültek. Lehet rásegítettek egy kicsit erre a véletlenre.

Ezt a vonalat logikusabbnak látom mint a Soros a csavaros észjárásával így próbálja reklámozni a multikultit. :)

Még azért sok nemzetközi érdeket fel lehetne sorolni akik nem annyira szomorkodnak ha EU helyzete bonyolódik.

Csónakom végén van egy l…

#794609 banyaiz Előzmény: #794606

Csónakom végén van egy leeresztő dugó. Azt mindig kihúzom ha eljövök. Nem komoly védelem komoly szándékok ellen, de turisták ellen jó. Bemennek ott bandáznának akkor bluggy bluggy bluggy merülnek szépen lefelé. :)

Na de lényeg a lényeg én is gyakorlati oldalról közelítem a dolgokat. Ezekre a következtetésekre jutottam amikre.

Szerintem sok ilyen ellenőrizetlen beáramlás nem lesz mint ez a 2 milliós vagy mekkora hirtelen eresztés. Folyamatos a szigorítása a dolgoknak. Azért németek teherbíró képessége is véges . Szabályok helyzethez igazítása is azért EU-s módon zajlik.

Ez a dolog inkább egy negatív reklám a bevándorlás , multikulti társadalom stb -nek , egy támadási felület ennek . Egy Soros vsz annál azért ravaszabb figura lehet, hogyha azért dolgozna Európában megszűnjenek a nemzetállamok akkor egy ilyen ezer támadási felületet adó módon álljon neki. Egyszerűen vsz arról lehet szó, hogy azok az emberi jogi stb szervezetek akiket támogat azok azon dolgoztak humanitárius katasztrófa esélye minél kisebb legyen adott helyzetben. Tájékoztatással, vízzel, kajával stb.

Miért lenne jó tételezzük fel Sorosnak van egy ilyen terve , ami azért a bevándorlást és az etnikai összetétel alakulását nézve Európában halad a maga útján az elmúlt évtizedekben, egy ilyen drasztikus lépést tegyen ami tényleg a lehető legrosszabb reklám egy multikulti társadalomnak?

Miért lenne annyira csavaros terve erre, hogy egy M1 híradóban Soros bérencek vizet osztottak a migránsoknak és térképet (ne a kukoricásban bolyongjanak) = ez el akarja árasztani migránsokkal Európát felismerésre jussanak komoly gondolkodás után, és azt megosszák a világgal. :) Totális hülyeség lenne a részéről ha ez lenne a nagy terve. Negatív reklám a tervének.

Éppen ha ilyesmin dolgozik akkor az lenne az ideális hozzá minél kevesebb problémával rendezetten, legálisan olyan emberekkel akik nem egy afgán barlangból szabadultak ki stb. Szerintem.

Itt látok már a dologban egy logikai bukfencet.

nem személyeskedés..csak…

#794606 Ibiza Előzmény: #794581

nem személyeskedés..csak lefordítom gyakorlati oldalra..így plasztikusabb neked..a saját stéged véded mint a kishörcsög..de az országhatár smafu..mert nem ott lax és nem érint.. sajna ez egy régimódi gondolkodás.. 70es években volt telkünk.. szomszéd egy nagyon pedáns ember..a telkén még a fűszálak is egyirányba álltak..egy kóbor levél nem volt ott.. a szemetet viszont a telke melletti erdőbe szórta.. kerítéstől kerítésig és az égig az övé volt a tér..a többi nem érdekelte.

Ha kiírod a stégedre a csónakodra.. welkamm horgásztárs használd nyugodtan.. a házadnál is elbontod a kerítést..bárki szedheti gyümölcsöd.. nyitva az ajtó a vándorok előtt..akkor azt mondom ok.. elhiszem..valódi szent vagy és igazhitű emberjogi..

Igen, jó kérdés miért jött létre az invázió..miközben a menekülők zöme már 3-10 éve táborokban élt.. pont ebből jön a sorosozás.. írtam korábban.. a menekülttáborokban a segélyszervezetek egyik pillanatról a másikra megszüntették az iskolázottak ellátását.. (raktam be linket nevet akkor.. nem műmájer emberjogis..hanem aki tizenéve a menekülttáborokban dolgozik) ők voltak az úttörők..nekik adtak elöször soroshoz köthető cégek kiskt-kat.. utána jönnek a követők..ezeket követik a birkák.

Na de miért jöhetett lét…

#794581 banyaiz Előzmény: #794567

Na de miért jöhetett létre ez az invázió és milyen mozgástér volt akkor már. Ez is az ok okozatokban benne van .

Nem győztél meg az érveiddel. Személyeskedsz az kevés ahhoz, hogy meggyőzz arról micsoda értelmet vittünk a gonosz migránsos sztoriba. :) Persze ez nehéz ügy mert nem sokat sikerült belevinni és az is az 1x1 kategóriában mozgott. :) Szóval megértem, hogy inkább személyeskedni próbálsz de én ezt most nagyvonalúan elengedem.

Attól még a németek nehéz fába vágták a fejszéjüket. Nagyon komoly önbizalomra vall ez a feladat amit bevállaltak. Ez részben kényszerpálya volt a részükről de akkor is. Kíváncsi leszek mit tudnak majd felmutatni mondjuk 5 éves távon az ott maradó mondjuk 50-60-70%-ból mennyien illeszkedtek be a rendszerbe.

ok okozat..mondtam..olya…

#794567 Ibiza Előzmény: #794543

ok okozat..mondtam..olyan vagy mint kismacska ősszel a szélben.. ráadásul nem mérsz semmit egy etalonhoz..

nem írom re ezredszer..úgy is kialszod holnapra.. nem írorm le mi az invázió és a migráció közötti különbség.. hogy szokás menedéket kérni..kinek szokás menedéket letelepedést adni..mi jár annak aki betör egy országba és megtámadja a hatóságokat..vagy hamissak a papírjai..hogy kell viselkedni külföldön.. miért az európai munkaerőt kell átcsoportosítani..nem írom le a törvényeket be kell tartania mindenkinek..

ha nem tudod mi az európai kultúra mi az amit ebben őrizni kell.. akkor úgy is mindegy..

vicceskedhetsz te vagy a rend..te vagy kukori a kis szemétdombján.. ott rendnek kell lenni..kistelepülésen ingerszegény környezetben minden messzinek tűnik.. magas a kerítésed "fogós" kutyák örzik a portád..horgászhelyed gondosan őrzöd.. bosszút forralsz ha elfoglalja valami betolakodó.. megkarcolod autóját..kipukkasztod kerekét.. messzi a világ zaja.. ,)

2ik rész

#794545 banyaiz Előzmény: #794506

Mondod ezt pl éttermekben sörözőkben leginkább külföldieket láttál. Ez is valahol azt is mutatja, hogy van pénzük. Bár muszlimok,ha nem lettek ateisták ilyen gyorsan német földön ,sörözőkben nem nagyon tolonganak. Hacsak integráció ilyen szinten nem érte utol őket. :)

Fogyasztás ugye , odajön külföldről akár egy vendégmunkást nézel , akár egy menekültet, pénzt kap vagy a munkájáért vagy segélyt amit elkölt részben a német ipar, és vendéglátás stb legnagyobb örömére. Olvasom ebben az indexes cikkben, hogy annyira nagy az igény a nyelvtanárokra, hogy a nyugdíjas tanárokat is be kell vetni. Nem a kevés gyerek miatt kevesebb tanár kell meg be kell zárni az iskolát.

Ez az egész menekültes sztori arra ösztönözte a német államot költekezzen. Az egész válság alatt szokásos gazdasági stratégiájukat alkalmazták a nagyon szigorú költségvetési fegyelmet. Most ezzel a zsebükbe nyúltak és egy kis lóvét kiszórtak. Aminek így vissza kell hatnia a gazdaságukra. Menekültstátuszra váró is be fog menni a hipermarketbe, meg a fodrászhoz meg vesz ruhát stb.

Ez valami ahhoz hasonló gazdasági folyamat mint mikor mondjuk egy Hitler a válságból a fegyverkezéssel hozta ki Németországot. Az egy másik kérdés aztán a sok fegyvert fel is használták. De ugyanez volt Usában is felpörgették a hadiipart munkahelyek , termelés aztán leszórták a sok hadianyagot a háborúban. Egy atombombára amit elköltöttek az mrd dolláros nagyságrend volt. Ami akkor nagy pénz volt. Mindezt azért, hogy rádobják 2 japán városra. Ha csak ezt nézzük mrd dollárt elköltöttek azért , hogy 2 japán várost leromboljanak megöljenek egy csomó embert. Na de milyen gazdasági hatásai voltak az amcsi gazdaságra annak, hogy akár csak azt a 2 bombát megépítették. Mennyi beszállító, munkás, állami pénz a gazdaságba, pörgött az ipar , a nyersanyagok piaca stb stb. Másik következmény a nők is sokkal többen elkezdtek dolgozni a hadiüzemekben mindenhol. Az elképzelhetetlen lett volna egy Usában előtte, hogy nők mennek hegeszteni a hajógyárba. :) Szóval millió járulékos következmény, gazdasági is, társadalmi is .

Ez a német móka most egy érdekes kísérlet mi is történik ha egy afgán pásztorból akarsz német állampolgárt faragni, gazdasági , társadalmi hatásai, nem egy egysíkú dolog ez azért összetett hatások vannak. Muszlim nők mikor kezdenek el a német Mercedes gyárban "hegeszteni" az új AMG-t ez egy kérdés többek között.

Szóval longold az alumíniumot. :)

Annak idején ment a poén…

#794544 banyaiz Előzmény: #794502

Annak idején ment a poénkodás azzal, hogy be kell állni menekültnek Germany segély stb mire eljut oda a hivatal, hogy itt valami árulás van addig jobb buli mint mondjuk a közmunkásbér, vagy akár egy átlagos fizetés Mo-n.

Van is benne valami igazság ami azért elgondolkoztató. Azért hány olyan ember lenne Mo-n akinek az egy hatalmas előrelépés, hogy kap egy bérlakást amit az állam fizet, kap oktatást, kap mit tudom 2000 eurót havonta mint segélyt vagy nem tudom mennyi pontosan.

Majdhogynem mondhatom azt, hogy egy magyar középosztály színvonalára emelték egy tollvonással anyagilag. Érthető, hogy a politikai dumákban nem ezt domborítjuk ki.

Éppen ma dumáltam itt az Mo topikban a szegénység, mélyszegénység, létminimum stb témákról . Mondjuk ezek a juttatások amit Germanyban hozzávágtak amíg vár a kérelmének az elbírálására azok a statisztikában nem az a kategória van e tévéje , vagy van e pénze napi 2000 kalóriára vagy mik is még a szempontok , hogy szegény , vagy középosztály.

Ez azért valahol elgondolkoztató.

Az már mekkora dolog nem egy táborban várja a fejleményeket, hanem egy saját bérlakásban . Ennél nagyobb segítséget egy beilleszkedésre nem tudom lehet e adni. Van egy összehasonlítási alapja mondjuk egy török tábor és Germanyban egy saját lakás. Ezek nagy dolgok vsz, és ez valahol motiváció kell legyen neki . Ennél többet nem tudom hol tudnának tenni érte.

Sokféle jogi egyéb fogal…

#794543 banyaiz Előzmény: #794501

Sokféle jogi egyéb fogalom van az ügyben. Éppen a politika mossa össze őket valami olyan üzenettel, hogy a gonosz migránsok és a kultúránk megvédése, és gonosz Brüsszel , megvédés.

Közben meg ugye zajlik az élet, abból a gonosz migráns tömegből is mondjuk 1000 ember menedékjogot kapott ilyen olyan indokkal. Hol van még a feldolgozása annak az x milliónak Európában aki akkor hirtelen érkezett. Mire a feldolgozásuk lemegy lesz az több is akinek menedékjogot adunk.

Pedig ha csak a politikai szlogenekből akarnék kiindulni akkor valami olyan elképzelésem lenne, hogy kapával kaszával lettek felkoncolva. Érzelmileg túlfűtött dolgokból vissza tudod a tényekhez, valósághoz. Ennyi az én mondandóm rend fegyelem tudod. :)

Röghöz kötés ügyben amit a zárt táborokról is mondtam. Van amikor a szörnyű valóság az elvekekkel kompromisszumot hoz. Épp ma olvasom ebben az egyébként jó kis indexes cikkben, hogy németeknél szétszórták őket az országban és röghöz kötötték őket. Mi a másik opciójuk mindegyik irány a nagyvárosok Berlin München stb. x évet ott eltölt abban a kisvárosban lehet ott kap munkát be tud illeszkedni aztán ott marad . Szétosztani is akarták biztos ne 1-1 hivatalon legyen az összes teher. Ez áll szemben azzal, hogy oda költözik ahová akar mint joggal . Végül is megteheti gondolom csak akkor elveszti a támogatásokat, lehet , hogy a kérelménél is negatív szempont lesz. Kompromisszum a szabadságjogokkal valahol. Amennyi támogatást kapnak a beilleszkedéshez nem egy nagy ár érte , hogy bizonyos lakhelyen kell legyen x ideig. Eleve úgy kezd lakhatása megoldva, segélyt kap amivel azért nem a napi kalóriát kell számolnia, hogy lesz e rá pénze , vagy létminimum alatt van. Ingyenes képzést kap. Összességében azért nem rossz opciók ezek egy nemrég még polgárháborúban, vagy török táborban lévő embernek. + ott van, hogy német állampolgárságra is esélyt kap ha együttműködik.

Mit csinálnak majd válas…

#794542 banyaiz Előzmény: #794488
Mit csinálnak majd választás előtt ha már most ilyen szintű plakátháború van. Elvileg az érzelmeket akkor kell igazán fokozni a döntő pillanatra. :) Hát nem tudom de ha ez normális ami ezeken a plakátokon folyik 1 évvel választás előtt.

2ik rész

#794528 MGHUN Előzmény: #794506

"A kormányhivatalnok bejelentése annak fényében meglepő, hogy Berlin utcáit járva mindez már évtizedek óta nyilvánvaló ténynek tűnhetett."

Még egy dolgot az előző cikkből kiemelve, eléggé hasonlít az általad elmondott helyzettre.

2ik rész

#794527 MGHUN Előzmény: #794506

Asszem egy véleményen vagyunk... Azt egyik ország népe sem akarja, hogy kisebbség legyen a saját hazájában. Meg ez a dolog, hogy a "német" diákok 80%-a arab vagy török... szívroham kerülget b@sszameg!