Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Még az is lehet, ilyen …

#780988 banyaiz Előzmény: #780986

Még az is lehet, ilyen reklámot csinálok neki. :)

Lajos többre hivatott én úgy érzem, valahogy nem jön össze neki betörjön a köztudatba.

"Nagy tervek lehetnek a …

#780986 Csusza Előzmény: #780985

"Nagy tervek lehetnek a háttérben."
Elérni az ezres nézettséget a youtube-on? :-)

JP Bokros ugye benne…

#780985 banyaiz Előzmény: #780981

JP Bokros ugye benne van a politikai sűrűjében de még így is, hogy azért pol dumákat is belevisz egy M1-es szakértőnél okosabbakat fog szólni, ez borítékolható. :)

De nem akarlak lebeszélni csak kellő fenntartással kezeld lásd törökök és nato ügyben elkövetett kissé felületes dumáit. Mert a minimum ,hogy egy róka fogta csuka az a helyzet. Nyomás alá kell őket helyezni. :) Na igen. Szóval érted. :)

Nem tudom miért vegyült Szakállassal és az Együttessel. Nagy tervek lehetnek a háttérben. Viktor már parázik vsz. :)

Tényleg ? Akkor érdem…

#780984 banyaiz Előzmény: #780979

Tényleg ? Akkor érdemes volt betenni, ilyen sokan olvasnak itt. Szóljanak hozzá akkor ha van véleményük. :) Bokrosnak a véleményére mindig kíváncsi vagyok egyébként viccen kívül. Elég korrekt figura alapjáraton, és valami értelmet mindig belevisz a dolgokba.

Nekem is úgy tűnik ez a 3 part, tehát korábbi 6-os nézettség az pártonként 2. Nem tűnik soknak. :) De ettől Lajos szerintem most érzett valamit.

Nem! Ezt nem szabad hall…

#780983 JP Előzmény: #780902

Nem! Ezt nem szabad hallgatni. A második szószólóig jutottam. Üzenem annak a marhának, hogy én nem voltam szavazni, mert nem tudtam elmenni, és ha mégis sikerül, akkor én egy NEM-mel szavazok - azt most nem fírtatom, hogy miért - és ne jöjjön azzal , hogy az én szavam ott van a többi távolmaradottéval az ő reménysugaru politikai égboltján. Azt a szakállast már meg sem hallgatom.....

Sajnálom Zoltán

Nézd, én nem tudom kik e…

#780981 JP Előzmény: #780902

Nézd, én nem tudom kik ezek.... Bokrost ismerem, mellette balra ismerős látásból, jobbra tőle tegnap hallottam tőle pár mondatot.....No chance. Ezek max kávéházi forradalmat csinálnak, bokrossal együtt, bár a tököm se követi őt se, úgyhogy én most hatalmas előítélettel megnyitom ezt a videót...... de már most nem tudom, hogy mi köze lesz ahhoz amiről ez a topik szól, s főleg ahhoz amit én posztoltam. És ha szar lesz, én összeszidlak Zoli! :-)

Most 405 megtekintés. E…

#780979 Csusza Előzmény: #780902

Most 405 megtekintés. Ez három párt közös sajtótájékoztatója, ha jól értem? Kicsit rétegpártok... :-)
Amúgy nem hallgattam meg, Lali nem érdekel. Bocs. :-)

Pl egy dolgot kiemeljek…

#780905 banyaiz Előzmény: #780886

Pl egy dolgot kiemeljek azt mondja törököket a Natoból kiléptetéssel kellene sakkban tartani. Egy "szakértő" . Ekkora hülyeséget . A törökök röhögőgörcsöt kapnának ettől. Pont az a nagy ütőkártyájuk nemzetközi téren, hogy a földrajzi elhelyekedésük miatt kulcspont . Minden katonai szövetségnek. Ez a legnagyobb aduászuk. :)

Ez az ember biztonságpolitikai vagy nem tudom milyen szakértő. :) Egy ilyen orosz amcsi helyzetben a törököket a natoból való kiléptetéssel zsarolni. Ez egy annyira mély gondolat kb mint aki nem hallott még semmit Törökország és Nato témáról előadna. Na a többi is kb ennyire komoly vsz amit előad.

Hogyan gondolta mégis ezt megzsaroljuk a törököket nato kiléptetéssel mint a magyar állampolgárokat elvesztik állami nyugdíjukat? Ettől ők összefossák magukat mert nincsenek tisztában a realitásokkal? Az első negatív hangokra Erdogan rohant Putyinhoz , nemhogy nato kiléptetéssel való komoly fegyegetőzésre mit tenne. Max az ejnye bejnye ami belefér de ezzel komolyan zsarolni nagy ügyekben kb a vicc kategória vsz.

Láthattad most puccs ügyben. Jött az Eu-ból Natotól az ejnye bejnye következményei lesznek stb aztán pont.

Tájékoztatni kellene jóembert, hogy a törökök zsarolják inkább a Natot :) Arról nem is szólva mit meg nem tett a Nato azért Törökország tag legyen annak idején, nem véletlenül. Pedig egyáltalán nem Nato érett ország volt semmilyen szempontból csak hát az fránya földrajz.

Törököknek amit a Nato már elnézett mióta tagok biztos azért mert csak zsarolgatni lehet őket a Nato kiléptetéssel. :) A törökök zsarolgatják állandóan a Natot komoly haditechnikát követelnek, meg majd ők vétóznak stb állandóan emberkednek.

Jaj jaj, na ilyen szakértők elemzik az iszlámot Európában a jövőben és hasonló dolgokat a képernyőn.

JP szerintem ez nagyjáb…

#780902 banyaiz Előzmény: #780886

JP szerintem ez nagyjából illeszkedik ebbe a mondjunk valami nagyot ami éppen aktuális belpolnak megfelel. Nagyon egyoldalú, ok okozatokban, következtetésekben stb. Van egy kis kontraszelektált beütése. :) De köztv-én objektív dolgokkal nem találkoztam. Tény nagyon nem is nézem , tehát lehet, hogy csak pechem van mindig ha belenézek. :)

Viszont ajánlom figyelmedbe Lajos mondandóját Bokros for President. :) Szokás szerint értelmes dolgokat szól. Jellemző a videó nézettsége 6 ember.

Még egy dolog iszlám kap…

#780893 banyaiz Előzmény: #780848

Még egy dolog iszlám kapcsán történelemnek a humora , hogy azok a zsidók akik alsóbbrendűek egy állami szintre emelt tudományos fajelmélet szerint. Pontosabban tudományosnak álcázott, vagy a politikusok által annak elfogadott elmélet szerint. (ismerős most is nagyon tudományos dolgok hangzanak el az iszlámról és azt képviselő emberekről, népekről pl az M1 műsorán is a magyar köztévén elmebaj a köbön) Szóval nagyrészt azok a szellemileg és mindenhogy "alsóbbrendű" zsidók állítják elő a csodafegyvert az Usában. Nem a felsőbbrendű német tudósok. Valahol ez elég morbid humor. :)

Iszlám téma is olyan vsz , hogy igen sokféle ember él iszlám vallással. Nem tartom túl tudományosnak, hogy általánosítsunk az ügyben. Kétségtelen vannak nehézségek ezzel kapcsolatban, nem kevés.

Nyilván ami pl köztv-én elhangzik az néhány szervilis szerencsétlen túlbuzgóságában nem tudja hogyan nyaljon be csontig zavarában összehord hetet havat. Nem értékelném túl. De amit csak itt a választási műsor estéjén 1-2 óra hallgattam belőle elképesztő volt. Nem hiszem, hogy ez jó irány a dolgok megfogásában. Valami félrecsúszott nem kicsit. Kedvenceim mikor nem is az "utca emberének" hanem un szakértőknek sikerül erre a szintre lemenniük szűzlányos zavarukban hogyan is mondjanak valami aktuális iránynak tetszőt. Olyan dolgok sülnek ki belőle, hogy az önmagáért beszél. :)

Amit mondasz, hogy ez a …

#780891 banyaiz Előzmény: #780848

Amit mondasz, hogy ez a folyamat, vagy ahogy te hívod törekvés fog egy világháborúhoz elvezetni. Elképzelhető. Vagy hatalmas polgárháborúkhoz etnikai alapon, vallási alapon stb rengeteg negatívum elképzelhető.

Ez a jó abban mikor rossz és még rosszabb variációk vannak mint opciók, és a választás a dologban elég ködös, hogy egyáltalán ez választható e vagy mennyire irányítható akármekkora vezető részéről. Szerintem korlátozottan irányítható.

Spade, Spade nem tudo…

#780890 banyaiz Előzmény: #780848

Spade, Spade nem tudom észrevetted e de én nem kedvelem annyira ezeket a direkt fogalmazásokat, fekete, fehér mert a világ se olyan. Jó persze egy fórumon nem lehet mindig tudományos alapossággal fogalmazni. Meg én is tévedhetek sok mindenben adott esetben tőzsdétől Orbánig is akár bezárólag bármivel kapcsolatban. Bár Orbánnal kapcsolatban kevésbé valószínű . :)

Nem képzelem magam rettentően ravasznak de annál ravaszabbnak sokkal mint amilyen eszközökkel Viktor politizál. Ez nem azt jelenti, hogy én nagyon ravasz vagyok , hanem ő viszi le nagyon alacsony értelmi szintre vsz az érveléseit.

Kerítés kapcsán ki kell ábrándítsalak mert én ma is hülyeségnek tartom. :)

MI van még iszlám stb. Biztos megvan a náci fajelmélet ahol "tudósok" komoly "tudományos" műveket publikáltak különböző fajok alsóbbrendűségéről stb . Amit nem tudtak igazolni mindenféle koponyák formája , mérete is szóba került, és egyéb részletek. De nem jött össze és akkor nyelvészektől vettek át mindenféle kategóriákat.

Mindezzel amit én mondtam nem azt akarom neked mondani az a jó irány ha Európát nagyon alacsony iskolázottságú és elvadult emberekkel betelepítik extra gyorsan legyen az iszlám vagy bármilyen vallású. De én úgy látom nagyjából az irány folyamatos beáramlás Afrikából , Ázsiából ami vsz vszínűleg rendezett keretek között fog történni múltban , jelenben , jövőben. Értsd megszűrve. Nem a kukoricásban, de illegális is lesz benne . Ahogy ez már zajlik egy jó ideje.

Vmi olyasmit tudok elképzelni mint Usa kapcsán . Elég vegyessaláta aki oda ilyen olyan úton módon érkezett érkezik. A mexikói drogdílertől , és narkóstól az atomfizikusig . :)

Ezt mint folyamatot képzelem el nem a mai napot mondom, vagy a jövő hetet. Hanem mint jó ideje zajló, és jövőben is várható folyamatot.

Olyan nagyságrendű dolgok tudnák ezt a folyamatot felülírni vsz mint egy hatalmas háború Európában, vagy egy olyan gazdasági összeomlás elveszítse a vonzerejét. Vagy valami elképesztő népszaporulat, de még lehet ez is kevés lenne, vagy időleges lenne. Nem egy egy politikus hangoskodása. Legyen az akár a német kancellár is.

Ja még annyi, hogy a párbaj, és a kinek van igaza 1-1 stb ez részemről vicc volt , nevedből adódik , hogy Spade párbaj kardok stb érted. :) Nem arra gondoltam életre halálra vívjunk meg a fórumon . Beszélgetésre gondoltam. Persze szigorúan számon tartjuk kinek volt igaza. :) De ez nem olyan ügy aminek az eredménye és igazsága könnyen eldönthető lenne, folyamatosan zajló dolog . Nem tudjuk egzakt módon mérni mint pl jegybanki alapkamatot.

Annyira nem csípem minde…

#780886 JP

Annyira nem csípem minden szavát Földinek, de a cikk elég jól körvonalazza mondandójának lényegét :

http://www.hirado.hu/2016/10/02/foldi-masfel-ev-mu...

És itt nem arról van szó, hogy jók akarunk lenni, vagy rosszak. Lehetünk mi itt európában bármelyik a kettő közül, ami alapján vélekedünk jelen történelmi eseményünkről. De másfelől viszont van egy folyamat ami tőlünk függetlenül történik és mégis egyre jobban érint bennünket.

Akik nem hisznek a fenti cikk azon mondandójában , idézem: " A betelepedett emberek a kontinensen létrejövő iszlám pártokra fognak szavazni, és a kritikus tömeget elérve ezek a szerveződések bekerülnek a parlamentekbe. Számukra nagyon jó lehetőség, hogy Európa tulajdonképpen behívja a potenciális szavazóikat. Ne higgye senki a mai tradicionális európai pártok közül, hogy ezek az emberek, amint létrejönnek az iszlám pártok, bármilyen más pártra szavaznak majd" .....azok jöjjenek el romániába és nézzék meg Nagyvárad, Arad, .... Marosvásárhely minden értelemben vett elrománosodását , és meglátják hogy vonhatnak hasonlóságot ezen múlt és jelen romániai városok, a jelen és jövőbéli európa között.

Nem jó emberismerők, nyu…

#780874 JP Előzmény: #780848

Nem jó emberismerők, nyugati kultúridealisták ezt hiába olvassák el amit Tibi bácsi ír.

Becsüllek Spade ,hogy ezt bírod itt csinálni. A sok fasságra tudsz értelmes válaszokat adni. Az idealizmust nehéz alternatíva síkra terelni, a jónak lenni idealizmusát (is). Ami bizonyára eltér még itt európán belül is, s minél nyugatabbra megyünk egyre dominánsabban túlmutat a nyugatibb a keletibb-től. Láthattuk: megvert, megerőszakolt skandináv nők a tett után nem sokkal sok esetben a "nem haragszom" kommentjeit, például.

Jó az is lehet h valami …

#780848 Spade Előzmény: #780844

Jó az is lehet h valami nagyon ravasznak hiszed magad, pedig csak üres frázisokat puffogtatsz és fogalmatlan vagy teljesen arról amiról beszélsz. Rád férne bizony h sok dolognak utána néznél akár az iszlámról, akár az iszlám történelméről akár a szíriai konfliktusról és nem csak kifestőkönyvekből meg klisékből táplálkoznál. Hagyjuk is a mém elméleteket, és Huntington civilizációk harcát. De vegyük pl Bassam Tibit aki szíriai származású (ki lenne hitelesebb a témában mint ő) leitkultur elméletét, vagy csak egy rövidet
http://888.hu/article-bassam-tibi-szerint-meg-sok-nemet-not-meg-fognak-eroszakolni-
ha eredetiben szereted
https://www.welt.de/debatte/kommentare/article1551...
Totálisan fogalmatlan vagy, ezek a derék emberek soha nem fognak beilleszkedni inkább ki fognak minket szorítani a kulturánkkal együtt esetleg le is mészárolnak ha úgy adódik és tehetik mint Szíriában egymást. Tehát jó h idehoztuk őket az eu szivébe, hozzunk még pár 10 millát, vagy tököljünk akkor jönnek maguktól is. Minek is a kerítés emléxem mekkora hülyeségnek tartottad meg h nem működik aztán elhallgattál, persze sztem ma is azt mondod titkon magadban h nem múködik de csak azért mert nem tudsz számolni :). A török határzárban meg kb annyira bízhatsz mint a török hódoltság alatt a szultánhoz menő magyar főurak abban h nem veti fogságba őket. Merkel indítékai világosak számomra le is írtam, de igazából ez a törekvés fog egy hatalmas világháborúhoz vezetni, de lehet h tényleg sok ez a majd 10 milliárd ember elég 1 is

Van még észrevételem Spa…

#780847 banyaiz Előzmény: #780839

Van még észrevételem Spade mégpedig az, hogy ha piciben gondolkodunk és lemegyünk Viktor játszadozásának szintjére . Akkor nyilvánvaló, hogy azzal kalkulál az EU olyan irányba mozdul az egész témában amibe belefér ez a kvótás népszavazás. Ez a keménykedés.

Alapjáraton is ilyen irányba mozdul EU lomhán lassan vitákkal stb ahogy szokott.

Ebből 2 dolog következik. 1. nem feszítjük túl a húrt, nincs benne ez a pakliban hiszen amilyen irányban emberkedünk az ilyen szempontból nem veszélyes 2 . mindezt úgy lehet eladni parasztvakításként mint sikert az ő politikájának a sikerét. :)

Persze mindez abból adódik EU annyira lomha , hogy van bőven idő megelőzni lépésekkel. Nem is igényel gondolkodást a dolog sokszor csak gyorsabb cselekvést.

EU elefánt ballag valamerre ő megelőzi kicsit kardcsörtet, aztán tömjénezi magát. :) Ez a kvótanépszavazás is ennek az iskolapéldája lesz vsz. Az egész migránsügy pedig az. Végül is okos taktika , de van benne némi szánalmasság.

Ebből következik az, hogy amit te mondasz az én várakozásaimról az ügyben az eleve kizárt a részemről. Hiszen ezt az összefüggést már régen felismertem a dolgaiban. Innentől kezdve miért fosnék én az EU kilépéstől és hasonlóktól? Nem ma látok először szélhámosokat. :)

Annyira fosok az eu kilépéstől mint az állami nyugdíjam elvételétől mnyp ügyben.

Vagy attól, hogy Viktor úgy leszámol a gonosz bankokkal ahogy mesélt róla. stb stb.