Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

PerszeCsak ismételni tud…

#780741 rbbj11 Előzmény: #780739

Persze

Csak ismételni tudom magam: egy polgár nem tehet mäst, mint mérlegelve az adott informäciokat és szo szerint értelmezve a kérdést dönt. Nem a polgár hibája, ha olyat kérdeznek töle, amit nem tud jó szívvel eldönteni, és az sem, ha olyat kérdeznek, amire olyan sokan nem tudnak válaszolni, hogy ezzel külpolitikai häträny keletkezik. Ez a szavazäst kiíro felelössége is. Köztudott a közvetlen demokráciája buktatója és kockázatai.

én azt állítottam, hogy …

#780740 tozsdenyul Előzmény: #780734

én azt állítottam, hogy közjogi értelme nincs, ezt tartom

Senki (spade, te) nem tudott válaszolni, a népszavazás hogyan akadályoz meg betelepítést. Te magyaráztad, hogy nem kötelez minket, amit a népszavazás után hozna az Eu.

Belpolitikai és külpolitikai következménye hogyne lenne, nyomásgyakorlásra jó lett volna.

Ahhoz tetszettek volna nem ellehetetleníteni a népszavazás intézményét, ugye.

Nehogy már ne legyen politikai felelössége vazze Viktornak, hogy így elkúrta a migráns szavazós kérdést.

Megemelte az érvényességhez szükséges küszöböt, majd nem tudta eléggé nem megosztani a szavazókat.

Könnyen lehet, hogy nehezíti az Eu elleni csörtét, egy 90% körüli érvénytelen szavazás, mint ha nem is lett volna.

Majd meglátjuk.

De ne hárítsad ezt senkire, ez Viktor játszmája, ha bevállalta a kockázatot, akkor nyerni kell - az általa nehezített pályán is.

A pf egy kommentelöjétöl ++

#780738 prospero Előzmény: #780733

Előzetesen ismert volt, hogy mennyi az érvényességi küszöb, és igen, mindenki bűnös aki bojkottra és érvénytelen szavazatra szólított fel ebben a kérdésben, rövid távú belpolitikai érdekek mentén.

én a magam nevében: pers…

#780737 rbbj11 Előzmény: #780734

én a magam nevében: persze.

Miért is kellett volna vältozzon a véleményem?

#780736 rbbj11 Előzmény: #780733

Én betegen mentem el szavazni, és nagyon örültem volna, ha kormánykritikussägom ellenére egy értelmes (és megfelelö idöben feltett) kvóta elosztásos kérdésre ikszelhettem volna egy nemet.

Szóval belpolitikailag a…

#780734 prospero Előzmény: #780724

Szóval belpolitikailag a Fidesznek siker, hogy több, mint 3 millióan szavaztak ebben az ügyben mellette, bár véleményes, de az érvénytelenség miatt adu ász EU kezében.

Ezek után szeretném megkérdezni, azoktól akik egyetértettek azokkal akik azt állították, hogy nem volt tétje ennek a szavazásnak, nincs illetve nem lesz következménye, csak belpolitikailag akarja magát megerősíteni a Fidesz, meg hülye kérdésre, hülye válasz, hogy még mindig egyetértenek-e ezzel?

#780733 tozsdenyul

(Vazze...

Tényleg ne felejtsük már el, hogy mi miatt lett érvénytelen, egy egyébként teljesen egyértelmü, földindulásnyi egyoldalúságú, 90% közeli döntés (a NEM). Mióta kell 50% az érvényességhez?? )

És akkor a komment :

... A népszavazás csont nélkül érvényes és eredményes lenne ha nem módosította volna 2011-ben az ALAPTÖRVÉNYBEN a FIDESZ (!) az 1997-es törvényt. Akkor a szavazásra jogosultak 25%-ának kellett egy véleményen lenni az érvényességhez.

... A Fidesz világ életében egy kemény belső magra épített és ezt azzal próbálta egybentartani hogy aki kívül van az mind ellenség. Az alacsonyabb részvételhez ez a komoly mag ( 1,5-2 millió fő ) bőven elég volt a választások megnyeréséhez. Nem volt sose konstruktív egy párt felé se vagy bármilyen más szavazótábor felé vagy esetleg a más véleményen lévők felé. Kritikák sose érdekelték és nem akart megfelelni más csoportoknak is akik láthatóan pártnélküliként nem találtak maguknak egy pártot sem akire voksolhattak volna. És természetesen a jelenlegi kommentelők és alap fidesz hívők is így voltak vele. Aki csak más véleményen volt mint ők bármiben ( legyen az korrupció, Paks2, Magánnyugdíjpénztár, vasárnapi boltzár stb... ) az csakis ellenség lehet, tehát kommunista, vagy zsidó, vagy brüsszelita, vagy ballib, libbant esetleg migráncsimádó. Nem volt átmenet.

Nem volt elég ez a tábor. Kellettek a táboron kívülről is megnyerni embereket. Leginkább a párton kívülieket ( a 10-15%-os balos tábor önmagában kevés is lenne, a jobbik táborért meg kűzdeni sem kellett ). Na és a fentiek után azt hitték csak keményebben kell nyomni ugyanazt a kommunikációt amit a magnak eddig toltak és az elég lesz. Hát ez ütött vissza. Nem tanultak a hibáikból és még egy ilyen hulla egyszerű helyzetben ahol tényleg könnyű lett volna más párt szimpatizánsait megnyerni a saját ügyüknek itt se sikerült meggyőzniük elég embert ..

És most a kérdés az hogy ebből le tudnak-e vonni következtetéseket a jövőre nézve vagy továbbra is megy majd az "Ez az ellenség műve" szintű kommunikáció.

Érdemes volna ezen elgondolkodnia sok iteni kommentelőnek is.

Ugyanis ez a népszavazás a Fidesz kudarca ( nem az országé ) és nem is a mingránshelyzet kezelésének kudarca. De mindenképp annak a övetkezméne hogy itt a pártok évek óta csak árkokat ásnak így lassan tényleg elképzelhetetlen itt egy nemzeti összefogás bármilyen politikai ügyben ( érdekes pl az Foci EB részvételnek,vagy az Olimpiának egy ország tudott egységesen örülni.

És a kudarc azért is annyira hihetetlenül nagy mert szinte minden kedvezett nekik.

Nagyon magas az érvényte…

#780732 banyaiz Előzmény: #780721

Nagyon magas az érvénytelen szám, Kétfarkúaknak Karácsony van. :) Egy üzenetként felfogható ez is , ha van rá vételi szándék.

Bízom abban azért ez a népszavazás volt a csúcspont a témában. Legalábbis az ilyen fajta megközelítésében.

Zárt ajtók mögött remélem valami olyasmire jutnak lassan lassan lépegetni a közép felé. Hosszú folyamat lesz még. :)

Sőt azt is el tudom képzelni részvételtől mindentől függetlenül előzetesen is ezt szánták a csúcspontnak. Innen pedig visszavenni lassan fokozatosan. Bölcs lenne.

Volt egyszer egy szdsz, …

#780730 walex Előzmény: #780729

Volt egyszer egy szdsz, melynek a fővároson kívül nem volt érdemi tábora az utolsó 2 ciklusában. A pártot eltemették, majd iszonyatos média hátszéllel felhozták néhány hónap alatt 5% fölé az új szdsz-nek szánt lmp-t nagyságrendileg közel ugyanennyi fővárosi támogatóval, vidéken ezek se léteztek lényegében.
Most, hogy Schiffert kigolyózták, a párt megy a levesbe nélküle, a mögötte álló tábor új gazdit keresett és szvsz bennük megtalálta (ezeknek is csak a fővárosban van tábora).
Lehet, hogy tévedek, de így látom.

miert vagy ennyire bizto…

#780729 rbbj11 Előzmény: #780727

miert vagy ennyire biztos ebben?

Eddig nem merhetö pärt täbora Bp-en 11% lenne? Te komolyan igy gondolod?

Miböl gondolod, h pärttämogatok, miközben te is azt mondod, ez tulmutat a pärtokon? Talän a fidesz tämogatottsäga orszägosan 40% most, azt mondod, ennyire csak pärt szavazäs volt?

Ez javarészt a Magyar Ké…

#780727 walex Előzmény: #780726

Ez javarészt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tábora lehet, akik most (szerintük) nagyon vicces dolgot tettek. Remélem, sosem kerülnek be a Parlamentbe, ilyenekre nemhogy egy országot, de egy fillért se bíznék.

az érvénytelen szavazato…

#780726 rbbj11 Előzmény: #780722

az érvénytelen szavazatok aránya 6,1%. Budapesten 11% szavazott érvénytelenül.

így van. Remélem nem tév…

#780725 prospero Előzmény: #780722

így van. Remélem nem tévedek és ez hosszú távon visszaüt mindazokra akik a népszavazás érvénytelenítésében voltak érdekeltek.

A 2000-es évek népszavaz…

#780724 rbbj11 Előzmény: #780723

A 2000-es évek népszavazásai közül csak a kettős népszavazást (állampolgárság, kórházprivatizáció) kísérte kisebb aktivitás.

Népszavazás: a külföldi sajtó egyáltalán nem látja a Fidesz elsöprő győzelmét2016.10.02 20:53

Érvényteleníti a népszavazás eredményét az alacsony részvétel, többnyire így összegzik a mai népszavazást az első címek a nemzetközi sajtóban.

Walex veled értek egyet.…

#780723 prospero Előzmény: #780710

Walex veled értek egyet. Ez most másról szólt nem belpolitikáról, s szívás lesz minden szinten, hogy a nép nem adta meg az érvényes felhatalmazást. Ne felejtsük el, hogy kiknek köszönhetően, és ebben benne van a kutyapárt is, a bojkottra felhívó gyurcsótány is, az mszp is, akik egyenesen tagadták, hogy lenne további kötelező kvótáról szóló javaslat az eu részéről.

Orbán meg próbálja menteni a menthetőt az alaptörvény módosítással, de kivel fog alaptörvényt módosítani, ha ezek a pártok a rövidtávú belpolitikai haszonért odadobták a lehetőségét annak, hogy most sikeresen ellenálljanak a v4-ek és Magyarország a kvótajavaslatnak?

Érvénytelen lett a szava…

#780722 Razamanaz Előzmény: #780692

Érvénytelen lett a szavazás,kezükben az adu.Persze lehet a bukást magyarázni,de Brüsszelnek elég csak a részvételi arányra hivatkozni,és nincs miröl beszélni.Ha meg alkotmányt módosítana,a többség akarata ellenére tenné.