Az ideiglenes állomásozás vajon honnan ismerős? A németországi ideiglenesen behívott török vendégmunkások addig állomásoztak ideiglenesen no-ban 20-30 évig, amíg állampolgárságot kaptak...
Az ideiglenes állomásozás vajon honnan ismerős? A németországi ideiglenesen behívott török vendégmunkások addig állomásoztak ideiglenesen no-ban 20-30 évig, amíg állampolgárságot kaptak...
akinek a menedékkérelmét németeknél bírálták el, azt küldenék ide? Már megint nem csodálkozom a következtetéseiden :)
Az állampolgárságot megadni kötelezö a migrinek? Mert határontúliak sem kapnak automatikusan..
'Amíg ott háború van!'
Aham, nagyon ravasz vagy.
Szted mikor lesz ott nem háború ? Az amcsik mikor vonultak ki irakból ? És ott nincs háború ? Vagy Afganisztánban ? Szted amúgy Egyiptomban béke van ?
Egyébként ha 3 évig huzamosan itt tartózkodik az már különösen méltánylandó körülmény fóleg ha az egész család itt dekkol esetleg egy gyereke itt született akkor főleg és az eu bíróságon megfellebezheti a magyar döntést különösen ha a menedékkérelmét pl.a németeknél bírálták el. Megbaszhatjuk nyugodj bele
ezért nem kellett volna kiírni népszavazásra, föleg akkor nem, ha ilyen olyan okból nem is tudták konkrétan megfogalmazni a kérdést
Amíg ott háború van! A lényeg az ideiglenesség. Ha pedig ideiglenes, az nekem se nem letelepítés, se nem betelepítés.
Lattman idézet pont azt igazolja amit mondtam h eleve az érvéníytelenségen rugóztak, de Lattman szinte mindenfajta menekült elosztásra utaló/elutasító kérdésre levezette volna h eu jogba ötközik
na és akkor mi van ?. Becopyztad vagy olvastad is ? Jól kibaszunk vele ha állampolgárságot kap és elveszti a menekült státuszt :)
egyedül ez a rész releváns a megszűnésre:
"
e) menekültkénti elismerésének alapjául szolgáló körülmények megszűntek;"
de ezt meg kimentheti így
(4) A (2) bekezdés e) pontja nem alkalmazható arra a menekültre, aki korábbi üldöztetéséből fakadó alapos okot tud felhozni származási országa védelmének elutasítására.
úgyhogy megbaszhatjuk, ha már egyszer itt van
lattman is csak egy hülye :)
egyébként meg nem én voltam okos, hanem a kérdés volt szar, ezt mondjuk megmondtam régen, de nem érdekes, hülye itt csak te nem lehetsz :)
Amúgy, ezzel a szar kérdéssel lehet hosszú idöre szóló elkúrás lesz, mert mégegyszer már lehetetlen lesz hasonlót csinálni
De a nép a hülye, nem a kiíró, kár hogy nem lehet mindenkit leváltani mondjuk spadere... :)
sztem amit cikket én linkeltem, az jobb volt, onnan idézet:
"Megkérdeztük Lattman Tamás nemzetközi jogászt, hogy ebben az esetben melyik törvény lenne az irányadó. Lattmann szerint már maga a kérdés is rossz, ebből ered a többi probléma. A Kúria egyoldalú mérlegelésének köszönhetően sikerült elfogadni egy olyan népszavazási kérdést, amely nem mondja meg pontosan, hogy csak a jövőbeni betelepítésekre vonatkozik, vagy arra a már elosztott 160 ezer menedékkérőre is, akiknek a letelepítésére elfogadott uniós terv van.
Szerinte így eleve nem szabadott volna elfogadni a kérdést. Már csak azért sem, mert a jelentésének sincs értelme, hiszen nem derül ki, hogy mire gondolnak akkor, amikor az Országgyűlés hozzájárulásáról beszélnek. Az Országgyűlés ugyanis az Európai Unió összes alapszerződését elfogadta, a döntéseket pedig implementálták, így ha az EU bármilyen rendelkezést hoz, abba a magyar parlament már eleve beleegyezett, amikor az alapszerződéseket elfogadta."
még egyszer
"b) a menekültkénti elismerést a menekültügyi hatóság visszavonja."
5. § (1) Az elismerését kérő jogosult
a)17 az e törvényben meghatározott feltételek szerint Magyarország területén való tartózkodásra, valamint Magyarország területén való tartózkodásra jogosító - külön jogszabályban meghatározott - engedélyre;
...
(2) A menekült
a)32 a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása, valamint a helyi népszavazás kivételével nem rendelkezik választójoggal;
b) nem tölthet be olyan munkakört, illetve feladatkört, továbbá nem viselhet olyan tisztséget, amelynek ellátását jogszabály magyar állampolgársághoz köti.
....
És a lényeg:
11. § (1) A menekült jogállás megszűnik, ha
a) a menekült magyar állampolgárságot szerez;
b) a menekültkénti elismerést a menekültügyi hatóság visszavonja.
(2) A menekültkénti elismerést vissza kell vonni, ha a menekült
a) származási országa védelmét önkéntesen ismét igénybe veszi;
b) az elvesztett állampolgárságát önkéntesen visszaszerezte;
c) új állampolgárságot szerzett, és élvezi az új állampolgársága szerinti ország védelmét;
d) önkéntesen visszatelepült abba az országba, amelyet elhagyott, vagy amelyen kívül tartózkodott az üldözéstől való félelmében;
e) menekültkénti elismerésének alapjául szolgáló körülmények megszűntek;
f) a menekült jogállásról írásban lemond;
g) elismerésére a 8. § (1) bekezdésben foglalt kizáró ok fennállása ellenére került sor, vagy vele szemben ilyen kizáró ok áll fenn;
h) elismerésének feltételei már az elismerő határozat meghozatalakor sem álltak fenn;
i) a menekültügyi eljárás során lényeges tényt vagy tényeket elhallgatott, vagy ilyen tényre vagy tényekre vonatkozó valótlan nyilatkozatot tett, illetve hamis vagy hamisított dokumentumokat használt fel, feltéve, hogy ez a menekültkénti elismerését érdemben befolyásolta.
(3) A menekültügyi hatóság az elismerést visszavonja, ha a menekültet bíróság jogerős határozatában olyan bűncselekmény elkövetése miatt ítéli el, amelyre a törvény ötévi vagy azt meghaladó szabadságvesztés büntetést rendel.
(4) A (2) bekezdés e) pontja nem alkalmazható arra a menekültre, aki korábbi üldöztetéséből fakadó alapos okot tud felhozni származási országa védelmének elutasítására.
az elözmény kérdésére válaszolj inkább, az konkrétabb volna meg elöremutatóbb, mint a rébuszos hülyézés részedröl
Szerk.
Ja, látom késö. Zártad a témát, ahogy valami konkrétum kellene részedröl. A hülyézés gyorsan megy, meg a vita lezárása is :)
tudom, mindenki hülye már megint, a nemzetközi jogász is, mert te jobban tudod, én meg föleg, mert hétföre várom a kilépést
Vazze, nagyon durván léptek a tyúkszemedre
Mi fáj ilyen nagyon? az eredmény? Vagy hogy kevesen osztják a jogi véleményed és túl sok a hülye jogász?
ez a cikk ritka nagy faszságokat tartalmaz, de olvasgasd csak neked már nem árt :) (remélem nincs sértődés )
Gyakorlatilag minden pontjában csúsztatás van és hülyeség, de nehogy azt kérd h kicsontozzam pontról pontra mert leszarom. Most öröm bódottá van koccintsál h milyen über okos voltál aztán majd meglátjuk.
Részemről zártam a témát.
olvasd el inkább az index cikket, amit rbbjnak linkeltem eggyel elöbb, többre mész vele te is...
ez a cikk ritka nagy faszságokat tartalmaz, de olvasgasd csak neked már nem árt :) (remélem nincs sértődés )
remélem ezt tudod értelmezni :
"A menedékjog az a jogcím, ami az azt megszerző külföldit feljogosítja
arra, hogy Magyarország területén tartózkodjon, és egyidejűleg védelmet
is biztosít számára a visszaküldés, a kiutasítás és a kiadatás ellen." (Menekültügyi eljárás)