Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Rendet és fegyelmet. M…

#780549 banyaiz Előzmény: #780544

Rendet és fegyelmet. Miazhogy nagyon is. Nálam tv maci után fogmosás és alvás van, fejlődésben vagyok még. :)

Egyébként nem tudom Halas felé mi a szitu de itt a környékünkön nem teng túl az emberekben a népszavazási hajlandóság úgy észleltem. Attól tartok nem lesz meg a 100 % részvétel. :)

Ibiza:

Magoltam , hogy a nem választ be tudjam x-elni, 48 órás felkészülésben vagyok , hogy vasárnapig ne felejtsem el "nem" mellé kell tenni az x-et, szakirodalom minden. :)

látom buli volt éjszaka-…

#780544 Sumér harcos Előzmény: #780539

látom buli volt éjszaka- hajnalban,vagy horgászat :)

Holnap szavazás,azért ne felejtsd el Zolika,még hátha elszaladsz:)

mivel rendet csak ketten képviselitek,illő példát mutatni:)

Szerintem nem ez a fő ké…

#780539 banyaiz Előzmény: #780530

Szerintem nem ez a fő kérdés van e szándék EU-ból kivezetésre , vagy nincs.

Pávatáncos egy dolog. Persze politizálhat úgy , hogy erősítsen , gyengítsen EU mellett hangulatot , de nagyobb folyamatok megint .

Ha szétesik EU akkor kényszerpálya, ha marad EU kényszerpálya. Gravitáció bevonz, nem vagyunk akkora bolygó egyéni utat kezdjünk. Mint pl britek, nekik is azért vannak kérdések de más kategória ebből a szempontból.

Esetleg max valami olyat tudok elképzelni mint svájciak , vagy norvégok nem tagok papíron , de gyakorlatban benne vannak a lényegben. Ilyen jogi csűrcsavarás jelleggel. Még lehet a britek is valahogy így végzik, kiléptek , de mégse ha a részleteket nézzük.

Gravitáció nagy erő. Nix ugribugri.

Orosz bolygó gravitációja esetleg kever kavar a témában. Max a pávatánc kategória egyelőre vsz.

vicccc :))

#780537 banyaiz Előzmény: #780519

Nem lepne meg ha ilyesmi történne. Háttéralku, vagy nem háttéralku ide vagy oda.

De fokozatosan kell fékezni ekkora sebességről . Nem ajánlanám a bankos dolgokhoz hasonlót ahol vészfékezés és 180 fokos irányváltás volt egy rallys kanyarral. Mert túl nagy lesz a megrázkódtatás mi történt . Eltart még 1-2 évig vagy lehet tovább is úgy tippelném ez a folyamat. :) Apránként kell megvonni a gonosz migránsozás ópiumát . :)

Elolvastam. :) Val…

#780536 banyaiz Előzmény: #780512

Elolvastam. :) Valós problémákat boncolgat a cikk, kapiskál valamit . Mellette gyermeki naivitás is megjelenik.

Mert azok az erők amik hatnak sokkal nagyobbak annál amit egy országvezető befolyásolni tudna. Ideig , óráig kozmetikázhatja , kitérőket tehet .

Pl csak a jólétre fókuszálva . Ez viszonyítás kérdése mihez képest. Környezetéhez képest jómódú e, ez határozza meg az érzést.

Amikor növekedési pályáról , átmegy stagnálásba, netán elkezd esni az világvége.

Egy egy ország vezetőjének a dolgai kb mint egy ott dolgozó mérnök mondjuk egy világméretű atomerőműben aki vmi részfeladatot felügyel ebben a globális világban ahol minden mindenre hat már lassan. :)

Szóval lefordítva ezt itt akarjanak maradni és tárt karokkal fogadjuk őket nyelvére, korlátozott jelentősége van ez a felszín. Nem vitatom van hatása, de naivitás azt képzelni, hogy ez meghatározó a dologban. A kozmetika szempontjából . Kb valami olyasmi mint egy ráncfelvarrás, vagy egy botox kezelés. :) Persze van jelentősége , csak az alap folyamatokat nagyobb erők határozzák meg.

Csak egy apró példa miniatűr kis részterületről akármilyen tárt karokkal fogadnád őket virágesővel és népünnepéllyel akkor is Germany Germany kiáltásokkal vonult volna tovább, feltételezem. :) Ez csak tényleg minimális kis érzékeltetése a nagyobb erőknek.

Szóval se pro se kontra nem kell túldimenzionálni a játékainak a hatásait. Nyilván van valamennyi. De az alap folyamatok a mélyben a meghatározóak. Gyűlöletpropaganda is önmagában semmi, kell hozzá a mélyben olyan közeg kialakuljon amikor komoly hatást kelthet . Ahogy a "szeretetpropagandához" is kell ezer folyamat a mélyben igazán hatásos legyen. Akkor ezek csak a propaganda vonalak hol vannak még az igazán meghatározó tényezők világszinten. Piszkos anyagiak, és egyéb szükségszerűségek , kényszerítő erők.

Lényeg a lényeg annyira nem sátáni a cikk vsz, valamit érez a szerző. :)

Ha a nép eu párti akkor …

#780532 tozsdenyul Előzmény: #780530

Ha a nép eu párti akkor Orbán hogyan vezeti ki az országot Eu-ból?

Nem túl bonyolult, angoloknak is sikerült megtalálni a lisszaboni szerzödés 50. cikkelyét

Amennyiben esetleg a nép nem kilépés párti, miért probléma szerinted, hogy nem lehet róla népszavazni? Épp így nincs akadálya a dolognak.

tehát...indoklás, hogy …

#780531 tozsdenyul Előzmény: #780530

tehát...indoklás, hogy miért kell a népszavazás szerinted :

Mert ha neked nem tetszö dolgot hoznak az EU-t nem tudod leváltani, a magyar kormányt igen

Ezzel szemben, népszavazás után

Ha neked nem tetszö dolgot hoznak

Izé, az EU-t továbbra sem tudod leváltani

(a magyar kormányt meg továbbra is)

Ja értem, hogy mire akar…

#780530 prospero Előzmény: #780525

Ja értem, hogy mire akarsz kilyukadni.

Leváltani nem tudod eut szavazással.

Tehát ha nagyon fontos ügyről van szó, népszavazást kell kiírni a kilépésről. Lsd. Brexit, ahol Cameron megpróbált szuverenitási jogot visszaszerezni (!) - nagy különbség a megtartáshoz képest (!)- Eutól munkavállalók szabad áramlásának saját szabályozására. Merkel mami nem adta, cameron megígérte a népnek, hogy akkor lesz népszavazás az eu tagságról és a nép kilépett.

Probléma? Volt egy népszavazás. Eldöntötték. Többségi alapon. Utána volt aki megbánta, hogy úgy szavazott, vagy nem szavazott. Mostani népszavazásnál is lesz ilyen, mikor elkezdenek szembesülni a kvóta következményeivel.

Magyarországon nem lehet népszavazni az eu tagságról. Szóval? Ha a nép eu párti akkor Orbán hogyan vezeti ki az országot Eu-ból?

Jelige: Patásorbán mindenre képes.

nem válaszoltál erre a k…

#780525 tozsdenyul Előzmény: #780440

nem válaszoltál erre a kérdésre,

Tegyük fel, népszavazás után

Eu letelepedési kötvényt akar kötelezöen Magyarországra, de te ezzel nem értesz egyet. Hogyan tudod megakadályozni, hogyan tudod leváltani az EU-t?

Tényleg az. Nem bírtam v…

#780518 prospero Előzmény: #780512

Tényleg az. Nem bírtam végigolvasni.

Jelzem: van olyan olasz ismerősöm, aki most jött sziciliából a családjával, ahol nincs munka, rengeteg a bevándorló és azt mondta, hogy azért jött Magyarországra, hogy a gyerekeinek legyen jövője!

A másik egy egyiptomi kopt keresztény család, mesélte hogy arab tavasz után hogy bántak a keresztényekkel, hogy állandó félelemben éltek, mikor ölik meg őket a békés vallás képviselői. Mesélte, hogy ez tényleg így van, komolyan veszik a vallási előírást, hogy hitetlen gyilkolása dicsőség.

Kérdeztem miért magyarországra jöttek és nem mentek tovább? Nagyobb jólét, magasabb fizetés stb. Válasz, nyugatra a muszlimok mennek, akik elől ők menekülnek. Itt nyugalom és biztonság van.

a .....pesti majom,van i…

#780513 Sumér harcos Előzmény: #780512

a .....pesti majom,van ilyen ilyen vidéken is,de mivel fejétől bűzlik a hal,ezért pestről,mindig is onnan.

Na erre meg nem lehet mi…

#780512 Csusza

Na erre meg nem lehet mit mondani, egy gyöngyszem, kész vagyok. Ő leírja a tutit.

"AZT SZERETNÉM, HOGY MAGYARORSZÁGON NE CSAK ÁTUTAZZON TÖBB SZÁZEZER MENEKÜLT, HANEM ITT IS AKARJANAK MARADNI, ÉS MI TÁRT KAROKKAL FOGADJUK ŐKET"

http://tldr.444.hu/2015/09/08/az-a-baj-hogy-tovabb...

Csak és kizárólag erős idegzetűeknek.

Szép történet. Rendő…

#780496 banyaiz Előzmény: #780475

Szép történet. Rendőrségnek kész aranybánya ez a mobiltelefonálás. Mobil előtti időkben lehet fogalmuk nem lenne milyen útvonalon jöttek konkrét esetben. Bár ez most sokat nem segít , hogy megtalálták hol táboroztak az erdőben hónapokkal esemény után. De elgondolkoztató miket meghatároznak vele.

Azért az kockázat volt a részükről eljött értük társuk autóval megállítják valahol akkor embercsempészetért letartóztatják. Ha viszont végigbumlizik tömegközlekedésen, gyalog stb akkor max regisztrálták volna vhol.

népszavazás

#780489 prospero Előzmény: #780481

Kérdés: Nem kellene megnézni először a gyakorlatban, hogy működik ez a felső plafon nélküli kötelező kvóta más országokban, mennyi embert jelent is tulajdonképpen, hogyan kényszerítik az ottmaradásra az emberi jogok európájában és aztán a kialakult működő gyakorlat alapján akár elfogadni? Mielőtt önként lemondasz Magyarország szuverenitásáról a kérdésben.

Decemberben lesz döntés, az előző kvóta alapján, ami 160,000 ezer bevándorló áthelyezéséről szólt, amiből 1300 körüli szám jött ki + családegyesítés miatt érkezők. A mostani javaslatban, amiről döntés lesz decemberben a kötelező felső plafon nélküli kvóta kapcsán az előírt befogadási szám : éves bevándorlók száma*1,78% szerepel Magyarország számára.

Érvényes népszavazással ennek megfigyelésére lenne idő, egyébként meg emberkísérlet, amiből jobb lenne kimaradni.

Teljesen mindegy, hogy bírált vagy nem bírált bevándorló jön olyan szempontból, hogy a kiutasított bevándorlót nincs hová visszaküldeni.

népszavazás

#780481 rbbj11 Előzmény: #780477

en egyáltalán nem tudok ilyenekröl fehéren -feketén, olyannyira nem tiszta, hogy nincs sem jogszabály javaslat, sem jogszabály, amiröl szavazhatnánk. Azt sem tudja senki, hogy a kvota alapján elhelyezettek ott maradnak e, ahova küldik öket, eddig tény és tapasztalat: néhány csehekre tolt családnál, akik átvettek öket, nem maradtak. Eltüntek. Nyilvän ujra No-ban vannak. Minek olyanrol szavazni, ami Orbán szerint is kivitelzhetetlen a gyakorlatban? Ugyse maradnak ott, ahova kvotäzzäk öket, ezt maga a kormäny is ällitja.

népszavazás

#780477 prospero Előzmény: #780468

két külön dolog az el nem bírált kérelemmel rendelkező migránsok visszatoloncolása Magyarországra dublin alapján, meg a befogadott státusszal rendelkezők kötelező kvóta szerinti idehelyezése. Népszavazási kérdés erről szól.

Te hiszed is amit írsz? Németország, skandináv államok sem tudják visszaküldeni az elutasított menedékkérőket, mert a kibocsátó ország nem fogadja vissza őket.

Ha ilyen egyszerű lenne, hogy kiutasítod - hová- akkor nem kellene arról beszélgetni, hogy legyen-e kvóta vagy nem.

Ráadásul kötelező kvóta azt is jelenti, hogy nem Magyarország bírál, hanem Eu ország bármely hivatalnoka. Már nem lesz szuverén joga Magyarországnak arra, hogy kiutasítson.