Leszamitva nehäny ügyet és sajto közleményüket én ált támogattam e szervezet tevékenységét. Hät most mär nem fogom....
Leszamitva nehäny ügyet és sajto közleményüket én ált támogattam e szervezet tevékenységét. Hät most mär nem fogom....
"Viszont kicsiben el lehet kezdeni, ha mi mondjuk a szabályokat."
Van-e elég erő, hogy mi mondjuk a szabályokat, vagy már a kezdő lépésben eldőlt a meccs? (Európa képes-e és ha igen, hajlandó-e is megakadályozni az illegális bevándorlást, elérni a törvények tiszteletét, aminek első lépése ott kezdődik, hogy nem enged belépni az országa területére törvénytelenül tömegeket, ha valaki mégis megteszi arra van megoldás: a kiutasításnak érvényt tud szerezni, végre tudja hajtani). Nagyon nem úgy néz ki.
Kb. indiánok így elmélkedhettek, amikor megjelentek a fehérek az amerikai partokon.
Aztán befogadták a sápadtarcúakat! :-)!
potenciálisan 200-420 millió ember érkezéséről beszélgetünk a nem túl távoli jövőben...a kb. 500 milliós Európába...lehet, hogy több, csak még a migrációkutatók sem merték leírni a végső számot...
Kis mértékben lehetséges a befogadás és az integráció is.
Aztán jön Platón és azt mondja, hogy a mennyiségi változások minőségi változáshoz vezetnek.
Azaz a tömeges befogadás nem lehetséges, mert ha minden jól megy, akkor is csak 4-5 generáció múlva vezet integrációhoz.
Természetesen az 'Alapítvány és Birodalom' társadalomépítői lehet, hogy ezt is sikernek tekintik, de az átlagember aligha.
Viszont kicsiben el lehet kezdeni, ha mi mondjuk a szabályokat.
"1. Nagyon izzadtságszagú vagy már "
Elfelejtettem, hogy egy olyan szakmának a képviselőjével vitatkozom, akikkel kapcsolatban ezt szokták emlegetni:
A műtét sikerült. A páciens meghalt.
ugyanez by tozsdenyul: "a befogadás egy olyan lehetőség, ami halálhoz és gyilkoláshoz vezet"
Én kérek elnézést.
"To Koffein: pl ezt teszem az emberek szemének felnyitásához..."
Ahogy a sláger mondja: "Te vagy a fény az éjszakában...."
Hawking is tart az idegenektől:
http://www.origo.hu/tudomany/felfedezo/20160927-a-...
Nem vagyunk egyedül.
és épül a kerítés...szól valaki egy szót is? kettős mérce igazságtalanság..ettől kamu az egész.
http://mult-kor.hu/az-ordog-sziget-ahol-valoban-po...
Tényleg turisták járnak arra mostanában. :) Akkor ez kiesett.
Adott a párhuzam hiszen köztörvényeseket engedtek el , de tömegesen, szép világ volt az.
Harry Potter is izgalmas dolog . De most ezt a Gulagos sorozatot ajánlom ínyenceknek. Ahogy néztem youtube-on alig volt nézettsége. Mekkora sorozat, rokonom is megjárta ilyen szempontból is nagyon lekötötte a figyelmem, ezek az élettörténetek mindegyiket filmesíteni lehetne. Könyvajánlók is vannak benne.
Gondolom azért franciáknál nem az a szitu mint Sztálin halála után durva is lenne. Mert ott kinyitották a börtönöket, táborokat köztörvényeseknek és nem csak a kis halacskák úszkáltak el. Győzték utána levadászni őket. :)
Ez csak egy kis kulturális kitérő a migrációs krízis eseményei között. :)
Francia-Guyana pedig sokáig fegyenctelepek szűkös börtönviszonyok kínálják az ilyen gondolatot. Ha jól emlékszem azt elsősorban azért zárták be mert humánus szempontokból kifogások voltak, brutális egy hely lehetett az is. Kevesen jöhettek onnan vissza még Franciaországba. Még ki tudja lehet be lesz üzemelve ha elfajulnak a dolgok.
Calaisból elszállítják bekvótázzák az Ördög szigetre , vagy Szent József szigetre, mi is a 3. nem tudom most. Vagy a dzsungelbe.
Nem is biztos ,hogy azokon a szigeteken rossz lehet lakni , mi lehet most ott. Turistaként is érdekes lehet.
Na de vissza a migrációs krízis égető eseményeihez. :)
Királysziget a 3. eszembe jutott.
...
Ha Potter akkor ami eszembe jut ez az új filmje reklámját láttam neonácik közé keveredik nem néztem még, Pottert alakító színésznek, tartogathat érdekességeket integrációs szempontokból. :) De még lehet maga Harry Potter is ilyen szemszögből nem vizsgáltam még, voltak ott néger varázslók is , ázsiaiak is beintegrálták őket az iskolába stb. :) Régen láttam már . :)
Látom az ihletett filmekből meríted. Azért megnéznék egy párhuzamot a Harry Potterrel is.
Erről eszembe jutott egy film 53 hideg nyara . Néztem ezt a Gulagos sorozatot zseniális sajnos a végére értem. Ott emlegette az egyik interjúalany. Sztálin halála után elsőként a köztörvényesek kaptak amnesztiát. Politikaiak , hadifoglyok ráérnek, és elszabadultak kicsit a dolgok .
No mindegy ez nem pont ugyanaz de érdemes megnézni.
Franciáknál a börtönökben elég nagy arányban vannak már régóta arabok, és afrikaiak. Integráció rögös útján kihívásokkal szembesülnek. :)
Ha ezért engedték el előbb gondolom harmadolták büntetését vagy ilyesmi akkor migráció nyertese lett az illető. :)
A végén még Guyanára kell vinni őket mint Pillangót. :)Mondom ezt Sumér harcosnak is ő hsz-éhez is kapcsolódik.
Zoltán bizony a demokrácia ilyen dolog népszavazni lehet sok mindenről. Így kényszerbetelepítésekről is, egyéb sátáni dolgokról.
Valahol a Calalisnál kialakult helyzet a belső akadálypályák kudarcát , vagy korlátozott hatékonyságát mutatja adott jogi környezetben. Nem tud tovább menni célországába egy vizesárok miatt, és megállt a tudomány.
Ne ringassuk magunkat illúziókba ha a Csatorna magyar osztrák határon lenne itt is ugyanez lenne jogi határzárunk ide vagy oda. Még a kiskunhalasi táborok , vagy a szegedi rögtönítélő bíróság se segítene ezt elkerülni .
Azért nem ezt látod az osztrák magyar határon mert miután átkeveredett a jogi határzáron és bürokrácia útvesztőin el tudja hagyni abba az irányba az országot.
franciáknál áll a bál,kapják szépen.
van egy haverom,unokatesó neki,börtön ki- börtön be,lehet a gyerek egy 35éves,de ült itthon vagy 3szor.
3-5 éve kiment franciaországba élni.
na nem sok kellett,tiltott fegyverviselés,mittomén sok minden,paff 2015ben lecsukták,párizsban ült,több évet kapott.
erre éppen 2hete telefonált haza a családnak,hogy kiengedték,több évvel előbb,mert nincs hely a börtönökben annyi migrinek afrikanusnak kell ott a hely.
az ilyen enyhe?köztörvényes fehéreket engedik ki tömegével.
?gondoltam szép világ lehet
Két francia kisvárosban is népszavazást tartanak arról/ kb 20-25-ben meg tervezik/hogy a város befogadjon-e "menekülteket" mivel a Calais mellett lakókat szét akarják szórni Franciaország területén!
Ennél nagyobb dicséretet nem kaphatnak a határvédelmi szervek!
hát hogyne,rettenet itt a migriknek.
Remélem 10% alatt lesz. :)
Valójában fogalmam sincs de 30-40 között tippeltem. Közvéleménykutatók viszont ennél hevesebb érdeklődésre számítanak.
arra példa, hogy ha az agymosást, propagandát és a politikai érzelmi szekértábor hatást leválasztod, mennyire tök más eredmény jöhet ki...
Ezért lényeges a politikának, hogy érzelmi döntésre sarkalljanak, szoktassanak a racionális helyett