Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

ök meg válaszul elfelejt…

#779609 tozsdenyul Előzmény: #779606

ök meg válaszul elfelejtik "elnyomni" a rakétát

Mindegy, majd felépítik a felek újra az országukat..

azt a fránya cigit mégis…

#779606 Koffein Előzmény: #779604

azt a fránya cigit mégis el kellett volna nyomni, mindegy, majd kapnak új sátrat.

Az amerikai álom keresés…

#779595 banyaiz Előzmény: #779566

Az amerikai álom keresése közben valahogy félresiklott. :) Vendéglátóiparból a globális terrorizmusba.

Ismerjük a politikusokat…

#779591 banyaiz Előzmény: #779567

Ismerjük a politikusokat , és a világot, nem ma jöttünk le a falvédőről, ez "migrációs válságtól" független dolog. :)

Erről szól a politika az ilyen parasztvakításokról. Nézzünk csak egy Merkelt morális okok, humanizmus , és közben Líbiában , vagy Törökországban vagy a világ bármely részén ami történik közvetlen , közvetett német részvétellel is, vagy áldással rá?

Nyilván a saját hazájában legyen humanizmus, Európa földjén , de egyértelmű, hogy nem ezek a fő mozgatói a világnak.

Megvan a helyük a szempontok között de vannak olyan súlyú dolgok olyan érdekek amik ezeket felülírják, és minél messzebb történik Németországtól annál inkább felülírják. Mondhatnám úgy is kompromisszumot kell kötni állandóan. Bármennyire nem szimpatikus egy Erdogan rezsim szükség van rá kompromisszum, bármennyire sok ellentét van Putyinnal kell az orosz gáz és így tovább.

Vagy nézz meg egy Usát.

Merkelt olyan szempontból értékelem ebben a dologban , hogy nem az 1x1-et választotta. Nyomathatta volna ezeket a biztonság mantrákat, kis idegengyűlölettel keverve (csak egy csipettel mert németeknél azért más az alaphelyzet már bevándorlás ügyben mint nálunk) . Végeredmény ugyanez nagyjából migránsok db számát tekintve Germanyban , csak ő politikailag kevesebbet kockáztatott volna . Közben még fokozza az indulatokat. Vagy mondhatta volna azt rendezzétek le itt a Balkánon és határán egymás között . :)

Nem árt szem elől téveszteni mire megy ki a játék legyen szó bármiről.

Nagyon ártalmasnak tartom ebben a magyar valóságban az ilyen fajta feszkók keltését, teljesen értelmetlenül felpörgetni .

jelentősége nincs..mondt…

#779567 Ibiza Előzmény: #779564

jelentősége nincs..mondtam emlékezni kéne.. de arra kell menni amerre a szél fúj..

sok értelme nincs a párbeszédnek..nyomjad..oszt annyi..

De ha már Merkelről besz…

#779565 banyaiz Előzmény: #779563

De ha már Merkelről beszélgettünk és szemrehányásokkal illettél, egyébként nem érdemeltem ki. :)

Szóval, az is nyilvánvaló a morális szempontok, emberiességi szempontok, európai magatartás, érvelés sem fedi a valóságot, nem a valóság teljes kibontása a néptömegeknek.

Ahogy nem fedi a valóságot ez az idegengyűlöletbe csomagolt migránsok jönnek világvége dolog sem.

Pragmatikus dolgok irányítják a világot az igazság valahol középen van, amit egy Merkel se egy Viktor se szívesen bont ki a választóknak vagy legalábbis nem arra helyezi a hangsúlyt.

Valahol ott van az igazság, hogy a bevándorlásra Európában szükség van, de ellenőrzött keretek között. Kb ez a középút. A szabályozásának pedig olyannak kell lennie ami minden körülményt nagyjából tud kezelni. Akár egy menekülthullámot , akár egy gazd bevándorló hullámot, de egy mezei letelepedni szándékozót is. Minél hatékonyabban ki tudja szűrni azokat akikre itt szükség van.

A többi ez a politikai szájkarate helyezkedés .

Ebben talán egyetértünk.

Merkel Németországban hogyan képviselhetne olyan álláspontot mint Viktor? Mikor ott van eleve már a világ összes nemzettsége német állampolgárként.

Mi értelme van ismerve a fentieket a középútról ezt a fajta eszement migránsozást nyomatni? Kibicnek semmi se drága alapon lehet. Aztán hirtelen átmenni normálisba.

Ezek a politikusi játékterek az ügyben. Ez egyértelműnek tűnik a számomra.

Ahogy a jövő is . A fenti középutas ügymenet.

Lehet, hogy Merkel elvérzik közben. Benne van a pakliban. Viktor nem vérzik el az ügyön ez neki Karácsony kb . Lehetnek zavarok az erőben igazán radikális nézeteket képviselő párt komoly helyen hatalomra jutna . Ez nem érdek.

Hát igen Viktor általába…

#779564 banyaiz Előzmény: #779563

Hát igen Viktor általában zseniálisan ismeri fel a nyilvánvalót :) Ez emlékeim szerint akkor történt mikor már folyamatosan jöttek . Egyre többen. Nem 100 k egyszerre de éppen annyian ami már problémás.

Dublin nem működik akkor már egyértelmű volt

Csak az a probléma EU-ban valamit jogalkotás területén átvinni mondjuk egy Dublint kb évek. Az elég esélytelen esemény közben erre érdemben reagáljon akár jogalkotással akár mással.

Viktor megállította őket egyébként a nagy felismerésével? :)

Nekem általában azzal soha nem szokott bajom lenni , hogy Viktor felismeri a nyilvánvalót, inkább azzal ahogy tálalja, amilyen célokra használja. Elég együgyű módon. Szerintem ez így lehetett a migránsok tömegei jönnek világvége sztorinál is. Gondolom akkor is eszemnél voltam. Ha beszámítható állapotban vagyok akkor általában így szoktam kezelni a dolgait.

csak megint emlékezni ke…

#779563 Ibiza Előzmény: #779562

csak megint emlékezni kellene..mert hát akkor lenne sok eszünk.. a zorbán mondta százezrek tartanak eu felé..

itt röhögcséltetek micsoda dolgokat talál ki csakhogy elfedje a lopásokat..stb stb..jött a fröcsögő szar..beindult a komcsilibsi nihilliberális mémgyár..

oszt most? mi van? az van a berbécsnek beadták..itt voltak a határon a szellemnindzsák..akikről csakkaz orbán tudott ugye? és a jószívű merkel volt aki emberséget mutatott...usa israel valószínűleg semmit nem tudott róla..miközben sorosék már nyomtatták a hogyan menjünk könnyedén euba kiskátét.

ilyenkor hova lesz az okosság?

Úgy látom egyébként , ho…

#779562 banyaiz Előzmény: #779560

Úgy látom egyébként , hogy ez megint EU rendszerszintű problémának a tünete. Ahogy a görög euró történet is.

Rendszerszintű alap gondnak.

Merkel is aki Európa fő gazdaságának a vezetője elsősorban Németország ügyeiért, Németország érdekeiért ténykedik.

De közben létezik EU is, közös fellépés, közös gondolkodás, az sajátos olyan EU-s felemás.

Amit Merkel is elmondott nemrég, érkeztek az olaszokhoz , úgy gondolkodtak nem ez a legfontosabb kérdés mert Németországot nem érinti annyira komolyan. Van más sokkal fontosabb dolog. Zajlanak az események, mindenki a saját portáján söpröget , aztán egy szép napon a Balkánon tolonganak a migránsok, és SOS azonnal vészhelyzet. :)

Kódolva vannak rendszerben az ilyen esemény utáni reakciók.

"Mindössze" ez a gond. :)

Ez nem lesz kezelve akkor game over lesz előbb utóbb. Sorban jönnek ezek a rendszerszintű vészjelzések.

Olyan értelemben felelős ezért Merkel, mint egy ekkora súlyú ország vezetője ,nagy szerepe lenne az EU alakításában. Nehéz nem mondom mert valahol hozzányúl máshol szétesik.

Mea culpázás rájön akkor leginkább ebben kellene neki megtennie.

De német választások előtt megint csak vannak "fontosabb" dolgai.

Teljesen korrekt vsz. …

#779561 banyaiz Előzmény: #779560

Teljesen korrekt vsz. Mert a hiba nem az, hogy Balkánon feltorlódottaknál ő mit lépett. Hanem az, hogy odáig eljuthatott a helyzet EU-ban , hogy Balkánon és nálunk állomásozott pár 100 k vagy 1 millió. Akkor már csak rossz és kevésbé rossz döntés marad. Ott akkor ő elkezd keménykedni annak is vannak komoly következményei.

Örülök neki , hogy akkor ő akár saját pol népszerűségét is félretéve az értelmes lépést választotta. Aminek már akkor benne volt a pakliban meg fogja fizetni az árát.

Viszont amit komolyan elemezni kellene hogyan fajulhatott oda a dolog, hogy egyszer csak több 100 k a Balkánon . Mert ez a kulcskérdés. Az pedig egy hosszú folyamat volt ahogy ő is mondja .

Szerintem nem külpol szempontok miatt mondta ezeket. Inkább belpol. Orbán most a legkisebb gondja neki .

Az egy másik kérdés ahogy alakulnak az események lassan teljesen okafogyottá válik az amúgy is értelmetlen népszavazásunk. De hát mi itt elvagyunk a zárt világunkban. :) Most már le kell zavarni ennyi lóvét kampányt beleöltünk.

sarkalatos vélemények üzköztetése

#779559 banyaiz Előzmény: #779557

Azért más helyzet célországnak lenni, és más kibicként okoskodni.

Merkel egy dologban húzott nagyon merészet amikor tömegek voltak a Balkánon befogadásról beszélt. Ennek elég sok oka van , de politikailag egy támadási felület.

Úgy alakulnak a dolgok, hogy ez ügyben hiába próbálna észérveket mondani kénytelen mea culpázás felé menni.

De elég ránézni a jogi határzárunkra , hogy mit ér a nagy duma . Már ha célország lennénk és nem kibicek. Kb semmit.

Merkel szerintem azt nagyon jól tette nem ment rá politikailag a szitu kiélezésére , feszkó keltésre. De ez a gyenge pontja politikailag. Ezt kell kivédenie. Nem könnyű, de én szurkolok neki kisakkozza a dolgot. Rutinos harcos. Azért van is miből veszítenie népszerűséget. Nem könnyű játszma.

#779557 Ibiza Előzmény: #779542

"Esetleg azért kérdeztél holokausztról mert összefüggést látsz németek migránsügyi dolgai és holokauszt között?"

nem látok összefüggést..az ellentüntető németeket azonnal szétverte a rendőrség (demokrácia..liberalizmus..) de a felfegyverkezett agresszív hamis papírokkal azonosítatlanul érkező migránsokra nem volt válaszuk..

nem látok összefüggést ..csupán folyamatos az "éleslátásod" a zorbánnal kapcsolatosan..mit miért tesz..mit fed el..pávatáncol.. alantas ösztönökre játszik..veszély..gyúelegy..de más jelenségeknél tejszerű a köd..

Te merkel irányt mondtad követendőnek emberségesnek..és europérnek..de amikor azok történnek amiket a zorbán meg akár én is azonnal felvetettünk..amikor a merkel bevallja hüjeséget csinál..akkor nincs rá válaszod..lapulás van..

#779556 banyaiz Előzmény: #779546

Másik része hatóságok bekeményítenek akkor az se egy jó opció lecsukják ha renitenskedik. Mert akkor börtönben foglalja a helyet, etetni kell , őrizni kell kész anyagi veszteség. Nincs felkészülve a rendszer ilyen fogyatékosokra, hogy azért emigrál valahová ott nőket molesztáljon a fesztiválon .

Ezt kőkeményen vennék akkor minden ilyen eset egy nemi erőszak nem tudom mi a büntetési tétele. A vége letöltendő . Német börtönt megtölti az se buli.

Az ilyet ki kell toloncolniuk csak az se egyszerű. Lásd mi "jogi határzárunk" esetét a kiutasított kerítésmászókkal.

#779554 banyaiz Előzmény: #779546

Mi meg az országot vettük körbe kerítéssel. Az van Zoltán a migráció rögös útján csapásokat adunk csapásokat kapunk. Valahogy nem estem kétségbe pl most voltam szüreti napokon ott is kerítéssel voltunk körbevéve biztonsági emberek is voltak. Pedig nem tomboltak kint migránsok a kerítés körül.

Közben pl Szíriában oroszok és amcsik egymás szövetségeseit bombázzák. Ez egy ilyen világ törékeny illúzió ez a biztonság, és viszonylagos mi mihez képest biztonság. Biztonságos szex témaköre pl . Nehéz idők de mit tehetünk mindjárt hörpintek egy kis gyümölcsturmixot és hozzá rágcsálok egy kis házi kuglófot sok mazsolával. :)

Ezt nézegetem közben nagyon érdekes sorozatnak ígérkezik , 1 epizódot néztem csak 2. részt tetszett. Ibiza nem holokauszt téma úgy nézem legalábbis 1 epizód alapján de érdemes belenézni.