Erre nem tudok 10 mondat alatt válaszolni, itt OFF is, de ez a téma szerintem megérne egy komolyabb kibeszélést. A választ ide küldöm:
Erre nem tudok 10 mondat alatt válaszolni, itt OFF is, de ez a téma szerintem megérne egy komolyabb kibeszélést. A választ ide küldöm:
jahh, azt hittem valóságról beszélünk. Akkor téma dobva.
inkább az E-starra? Vagy az OTP-re? Vagy a Citibankra? Vagy mire is pontosan?
És az ingatlan sem fogja, mert európa népessége csökken, afrikai pedig nem tudja megfizetni még a mai árat sem, nemhogy magasabbat. De ha hisztek benne, ám legyen nektek...
Pontosan. Az ingatlan reáleszköz, a betéted meg nominálisan változatlan marad. A reáleszközök meg hosszabb távon reálértéküket tartják ugye elméletileg. egyébként ugyanez a részvény is valamennyire. napersze nem a jó magyar T-klasse-ra gondolok :)
Feltételezi, hogy az ingatlan értéke követi az inflációt.
Itt csak az a kérdés mindíg, hogy közbe hány forintot kell rákölteni az ingatlanodra, hogy megkapd 100FT-onként a 6 forintodat mert ha mondjuk éves szinten 5 forintot akkor cumika van, vagy van egy fél éved amikor nincs bérlőd, hogy a legrosszabbat ne is említsem amikor a bérlő úgy gondolja, hogy nem teheted ki mert nincs hová mennie stb, stb... Ez se kockázat mentes befektetés, de ha minden jól megy a reál értékét valszeg jobban tartja, ha jókor vetted...
miért adod össze a 4 és 6ot?
Téves. Ugyanis mivel az ingatlan hosszútávon tartja a reálértékét, míg a betét nem.
Így pl. ha van 100 ft-om 4% az infláció és 6% a kamatszint, és 20% a kamatadó, akkor 6*0,8= 4,8% kamatot kapok ami REÁLkamatként 0,8%
Ha viszont ingatlanom van ami 100 Ft-ot ér, és kiadom 6 Ft-ért, akkor arra is 1,2 Ft adót fizetek, de itt a vagyonnövekedésem 4 Ft+6 Ft-1,2 Ft, tehát nominálisan 8,8 Ft, azaz reálértelemben 4,8%. Ugye mekkora különbség? És mindez azért mert soha nem nominális számokkal hanem reálszámokkal kell számolni. ezt cseszi el majd mindenki
Na ne viccelj már: Az ingatlannál a bérbeadás, avagy hasznosítás hozama analóg a betétekkel és a kamatokkal. Az ingatlan adóztatása olyan, mintha a BETÉTET adóztatnád meg.
Az egyik JÖVEDELEM, a másik TŐKE. A jövedelem adóztatása érdektelen, annyi, amennyi ha viszont a tőkét adóztatod, ott is tök mindegy, hogy "mennyi", mert ahogy azt adóztatod, onnantól a tőkés veszi a kalapját és kinyalhatják neki akármilyen mélyen, mert akkor sem jön vissza.
Van egy "logikai" szála ezeknek a nevezzük "átalakításoknak".
Azért írom idézőjelbe mert sokszor annyira zavaros, és Mekk mesteres, hogy nehéz besorolni az irányvonalba. :)
Pl egy bankbetétnél (ha az előzőleg adózott pénzből van) a kamat adóztatásában és egy ingatlanadóban olyan nagy nagy különbséget nem látok eszmeileg.
"Illeszkedne ebbe a folyamatba maga a Sátán azaz az ingatlanadó ötlete is. :)"
Még mindig jobb ha a profit adózik magasabb szinten, mintha a tőke. Ebbe a folyamatba és logikába az már nagyon nem illene bele, amikor a tőkét adóztatják, az már tényleg kimagyarázhatatlanul Ciprus II lenne.
Én elvitatom azt a jogot, hogy meglévő szerződésekre visszamenőlegesen más feltételrendszert adjon. Ez olyan uzsoramaffiás.
...és ezt a "kontírozó könyvelői" gondolkodást más is kritizálta: berkeken belül...!
KISZÁMÍTHATÓSÁG, ELŐRELÁTHATÓSÁG, BIZALOM
Az ország romokban gazdaságilag, az emberek milliói éheznek. Minek saját repülő a viktornak? Fél a lincseléstől?
és a kormányra se haragszom: nem vitatom el a jogát, hogy ezt meglépi. Ő (meg senki) sem vitassa el a jogomat, hogy erre lépjek! Mert lépek! Kevesebb ÁFÁ-t lát majd tőlem, sőt még kevesebbet, mint amennyit tőlem elvon, hogy jól is járjak. Lakossági passzív ellenállás!
Elégedetlen sem vagyok, és nem csak azt figyelem, hogy csak nekem milyen! Nem azért nem érzem, mert nem fizetek többet, hanem mert fogyasztáscsökkentéssel, kiadások elhalasztásával ezt kompenzálni tudom. Baromira tudok alkalmazkodni a piaci viszonyokhoz, és nem fog több adót látni tőlem, ahogy azt hiszi misi (mint ahogy eddig se jöttek be azok a bevételek amikre számított a kormány,mert az emberek nem hülyék és alkalmazkodnak). Ezek után kevesebb dolog után kérek számlát, meg ilyenek. És ha ezt pár százezer megtakarító megcsinálja, és b@szhatja a kormány a gazdaságot, meg az életpályamodelljét a transzferáltjainak!
ez a legnagyobb butaság.
saját bőrén nem érzi. de azért k-ra elégedetlen .
Saját bőrömön nem érzem nagyon, de ugyanazokat a böszmeségeket csinálja mint az előzőek!