Regisztráció Elfelejtett jelszó

200-300 milliárdos kiigazításra számítanak

Re: nincs cím

#599144 banyaiz Előzmény: #599142

Megnézted a végső egyenleget kiigazításra 2012-ben? Hány pekidzs volt ott, nincs annyi ujjam megszámoljam. :) Mindig ezzel a dumával, hogy szerintünk nem kellene csak a gonosz EU.

Persze értem én , hogy ez Vargánál úgy csapódik le a bulvár szintjén, hogy a gonosz EU , és mi a jó tervezők. De ez már a tündérmesék világa. Számok makacs dolgok.

#599142 Előzmény: #599141

Megnéztem:

http://www.portfolio.hu/gazdasag/varga_reagalt_a_brusszeli_jelentesre_2.180163.html

Körülbelül a teljes(!) 5-6 pont volt felesleges. Az azért elég sok, és különösen akkor sok, ha azt vesszük figyelembe, hogy Magyarország előre jelezte, hogy semmi szükség nincs rá, Brüsszel pedig azt, hogy de igenis kell a megszorítás.

Egyebekben az AT.hírekben már elpöttyintettem, hogy szerintem szándékosan lettek lerontva a decemberi GDP adatok, ami jelen esetben professzionális munkavégzésre utal Magyarország érdekében.

#599141 banyaiz Előzmény: #599139

Nézd meg azt mennyivel maradtunk hiánycél alatt, és mekkorák voltak a pótlólagos pekidzsek. Ha jól emlékszem 9-10 kiigazítás volt 2012-ben év közben. Erős túlzás amit mondasz.

De így jobb bázisról indulhatunk, amire igen nagy szükségünk is van 2013 tervezést elnézve.

#599139 Előzmény: #599137

Azt ugye tudod, hogy annak, amit írtál, annak semmi köze ahhoz, amit kérdeztem?

#599137 banyaiz Előzmény: #599133

Láttam, hogy jó bázisról indulunk ezért mondtam amit. Van egy pár kamu tétel az ideiben, és van néhány szóbeli lebegtetés ilyen pedagógusbér rendezés, banki különadó csökkentés, nyugdíj bónusz ami nem 13. havi, lehetővé tenni, hogy az alacsonyabb jövedelműek is gyerekkedvezményeket érvényesíteni tudják stb.

0,9%-os növekedésre van tervezve. Ami tartalék be van tervezve az kb a túltervezést közömbösíti. Jó esetben, mert van ott még jópár feltupírozott dolog pl: 100 mrd pénztárgép

Mondjuk lehet, hogy a bankoktól több jön be pénzforgalom után bár a tranzakcióst is eléggé a falig elvitték a végére.

Tolcsy féle pekidzsből 500 mrd mínusz tündérmese 400 mrd = 100 mrd

Ha netán nem ő tervezi akkor 300 elég lesz mínusz tündérmese = 150-200 mrd.

#599133 Előzmény: #599128

Te banyaiz, te láttad a tavalyi tényszámokat? Mert abból pont az derül ki, hogy az összes(!) pótlólagos csomag felesleges volt nagyjából tavasztól (! konvergencia !), mert sokkal többel maradtunk el a hiánycéltól, mint amennyit a későbbi adóbevételek jelentettek.

Most igazán nem azért, de tényleg ennyire nem akarod belátni azt, hogy valójában Brüsszel számol teljesen rosszul Magyarország esetében? Minden, amit kiköveteltek, az nemhogy a 3% feletti hiány csökkentette le, hanem valójában a tervezett 3%-os hiányt csökkentette le.

Egy recesszió kellős közepén.

A fentiek alapján tehát te mennyire tartod azt megalapozottnak, hogy újabb megszorítócsomagot kérjenek, mikor eddig ezen kormány esetében MINDEN évben alsó hangon 0,5%-al fölélőttek a tényszámoknak?

#599128 banyaiz Előzmény: #599124

Ha Tolcsy fogja tervezni még a pekidzset szvsz biztos ami biztos 500 mrd-ra kellene minimum belőni. A fele rögtön kiesik egy könnyített szűrőn, a maradék fele a komolyabb felülvizsgálaton. Marad kb a valóságban 100 mrd, az ha nagyon jó lobby jön mellé, és Viktor minden nap 10-szer elmondja mekkora erőfeszítések és a gonosz EU-nak ki kell engednie talán elég.

"Az Erste elemzője szeri…

"Az Erste elemzője szerint 300 milliárd forintos, az ING szakértője szerint pedig 200 milliárd forint körüli kiigazító csomagra lehet szükség Magyarországon"

Egyetértek velük, de fizessék is ki, ha így látják.