hát az
E-Star adhatna annyi magára hogy ezekből kiemelkedik és ad jelentést
majd egyszerre kiönti az összes
még a kilistázás előtt ))
az éves jelentés csak nem jön egyik bebüntetett cégtől sem
"Azért az mégiscsak a Hatóság feladata kellene, hogy legyen, hogy következmények nélkül ne nyilatkozhassnak olyat cégvezetők, hogy az OTP hitel a napokban lehívásra fog kerülni."
A hatóságnak egy nyilatkozat alapján semmi dolga nincs. Ha esetleg valaki venné a fáradtságot és feljelentené, akkor már léphetnének, node így? Hát milyen jogcímen? Volt ebben bármi konkrétum? Semmi. Véleménye bárkinek lehet.
"Mert ugye ez megtévesztés kategória, ami büntetőjogi dolog, amennyiben nem így volt. Vagy, hogy a mérleg jún 30-ig le lesz adva."
Ez nem megtévesztés kategória, ez sima adóügyi probléma, amelynek jól szabályozott lépései vannak. Mindenki tudja, hogy nincs leadva, de ez nem bűncselekmény, hanem számviteli fegyelem megsértése. Az nem bűntetőjogi kategória, ami alapján hivatalból vizsgálatot lehetne indítani.
"Mert azért állitottak fel egy ilyen hatóságot, hogy a kisbefektetők pénzét megvédjék a visszaélésektől."
A TŐZSDÉN? Mindjárt jön a kommunista internacionálé is. Érdekes, hogy ha a tőzsdét és a tőzsdézést korlátozni akarják, akkor azért kommunistáznak az emberek, ha meg akarják fingatni, akkor meg azért. Mondhatni, amig nyerőben vannak, addig az állam takarodjon a közeléből, amikor vesztésben, akkor meg azonnal rohanjon állam atyuska.
Ez egy polgári demokráciában sem pro, sem kontra nem így működik.
"A rendőr sem csak akkor álltja meg a részegen száguldozó autóst, ha már valaki tett feljelentést előtte!"
Csakhogy nem lehet minden részeg mellé egy rendőrt állítani és ilyet nem is lehet követelni. Ha egy GYAKORLÓPÁLYÁN VAGY (vö: BÉT vs. egyéb gazdaság), akkor egyáltalán nem egyértelmű az, hogy MAGÁNTERÜLETEN a hatóságnak be szabad-e ilyen esetben avatkoznia.
Nem vitatom azt, hogy rendet kellene tenni, de alapvetően én azt látom bajnak, hogy végsősoron az egész tőzsde, a BÉT egy nagy játékszer és mint ilyen, eleve többé-kevésbé kívül esik a PSZÁF hatáskörén, hiszen számtalan olyan módszer megengedett a tőzsdén, amely adott esetben azon kívül nem lenne elfogadható sem.
Én tehát úgy érzem, hogy a PSZÁF ide rángatása azért nem érthető, mert ha a BÉT szerint "rendben vannak a dolgok", akkor igazából a PSZÁF-nak ehhez semmi köze nincs mindaddig, amig valaki feljelentést nem tesz.
Mondhatni, mindaddig, amig a BÉT kisded monopolyja a BÉT-en belül marad, addig az a PSZÁF-ot (szerintem joggal) nem érdekli, mert mindenki úgy játszik, ahogy akar, de amikor ez már a reálgazdaságra is hatással lenne, akkor muszáj a PSZÁF-nak lépnie. Én így látom a fenti esetek közötti különbséget.
Nem vitatom azt, hogy rendet kellene tenni, de alapvetően én azt látom bajnak, hogy végsősoron az egész tőzsde, a BÉT egy nagy játékszer és mint ilyen, eleve többé-kevésbé kívül esik a PSZÁF hatáskörén, hiszen számtalan olyan módszer megengedett a tőzsdén, amely adott esetben azon kívül nem lenne elfogadható sem.
Én tehát úgy érzem, hogy a PSZÁF ide rángatása azért nem érthető, mert ha a BÉT szerint "rendben vannak a dolgok", akkor igazából a PSZÁF-nak ehhez semmi köze nincs mindaddig, amig valaki feljelentést nem tesz.
Mondhatni, mindaddig, amig a BÉT kisded monopolyja a BÉT-en belül marad, addig az a PSZÁF-ot (szerintem joggal) nem érdekli, mert mindenki úgy játszik, ahogy akar, de amikor ez már a reálgazdaságra is hatással lenne, akkor muszáj a PSZÁF-nak lépnie. Én így látom a fenti esetek közötti különbséget.
Úgy néz,hogy ma szinte mindenkinek zöld "lámpája" lesz,megint csak mi fogunk pirosat kapni???
Sajnálom. Nem értem ezt a "nem hagyom veszni a jogaim" részét, ha nem akarod vagy nem tudod érvényesíteni. Jogaidat nem valószínû, hogy pénzre birod váltani.
Nem. És nem is fogok.
Azért nem szálltam ki, mert inkább rohadjon meg, menjen csődbe, de nem hagyom veszni a jogaimat. És azért nem is fogok kiszállni, mert oda már jó darabig nem fog felmenni, ahol az átlagom van (10x)
Félretettem az egészet bizonytalan időre. Talán úgy 40 évre. Majd megöröklik tőlem.
Túlléptem rajta.
Dolgozom, gyűjtök és élek tovább. Vettem családi autót (igaz kicsit kisebbet és öregebbet, több km-rel, mint szerettem volna, de más még ilyennek is nagyon örülne!) és van megint egy kis tartalékom is.
Közben vettem egy kis MT-is, de az is lejjebb van 10%-kal azóta. Egyenlőre nem tőzsdézek, majd akkor, ha azt látom, hogy az ország nem a vesztébe rohan ezzel a tolvaj-politikusgenerációval (FIDESZ, MSZP, KDNP, stb. egykutya).
nagyon jó jogász kell, meg erős kapcsolatok. Ezen típus cégek/emberek ellen egy "mezei" befektető, vagy befektetői csoport kevés... phylaxiánál is próbálkoztak páran, és az "csak egy phylaxia, egy Tóth Péter" volt... eredmény elutasítás mindenhonnan....
értelek, de ez a hozzáállás teszi nekik lehetővé amit művelnek
nincs értelme... ha egy phylaxiás bandát nem lehetett megfogni, akkor egy bét csillagát, az év üzletemberét mégis hogyan???
... és immár másfél éve nyavajog mindenki, de feljelentést senki se tett.
Ahogy az Őrségi paraszt bácsi mondja Moldova könyvében "erre azért nem számítottam" :-(((
Igen,Csabánk meseországban él,ideje lenne felnőni és a tetteiért a felelősséget vállalni!
Azért az mégiscsak a Hatóság feladata kellene, hogy legyen, hogy következmények nélkül ne nyilatkozhassnak olyat cégvezetők, hogy az OTP hitel a napokban lehívásra fog kerülni.
Mert ugye ez megtévesztés kategória, ami büntetőjogi dolog, amennyiben nem így volt. Vagy, hogy a mérleg jún 30-ig le lesz adva.
És pont azért vakarják a hatósági figurák veretes pénzért a feneküket a bőrfoteljükben, hogy ilyen esetekben eljárást inditsanak! Mert azért állitottak fel egy ilyen hatóságot, hogy a kisbefektetők pénzét megvédjék a visszaélésektől.
A rendőr sem csak akkor álltja meg a részegen száguldozó autóst, ha már valaki tett feljelentést előtte! Pont azért posztol a rendőr a sarkon, hogy ha ilyet lát, akkor ő -mivel elvileg ez a feladata- megállitsa az autóst és kivonja a közlekedésből , hogy a többi ember egészségét ne veszélyeztetésse!