Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: nincs cím

#535694 Előzmény: #535593

Dehogy lesz Einstand.

Minek.

Simán felvásárolják a kétségbeeseett lúzerektől napi árfolyam +10%-ért mondjuk 100Ft-nál.

Re: a múlt

#535691 Előzmény: #535583

"Egyebkent nem az a normalis eljaras, hogy kifizetem a szamlat ,amit kiallitottak nekem, aztan megfelelo helyen szova teszem, hogy nezzenek mar utana, mert lehet, hogy itt valami gond van?"

Szó sem lehet róla, nem is értem ezt a gondolatmenetet.

Most nem azért mondom, de ezek szerint újat fogok mondani.

A számla kifizetése RÁUTALÓ magatartás, ráaásul birtokon belülre teszed azt, akinek fizetsz és utána perelhetsz a pénzedért, amely esetben elég rosszul indulsz, mert a bíróság "első kérdése" az lesz, hogy "ha nem volt jogos a számla, akkor miért fizette ki?!".

Azaz arról, hogy fizetsz és utána perelsz, arról természetsen szó sincs, és szó sem lehet egy demokráciában. Ezen az alapon küldenek neked egy 100.000.000-s számlát mondjuk a Fővárosi Hashajtó Kft.-től és ha nem fizetsz, akkor tróger kommunistának fognak tartani, elvégre az a normális, hogy először fizetsz és utána reklamálsz? Viccelsz?

A demokrácia pont arról szól, hogy a jogtalan követelés (ebbe beleértve az állam követeléseit is, tehát például az adójellegű követeléseket is) kifizetését megtagadhatod és ennek elsődleges formai követelménye az, hogy A SZÁMLÁT BE SEM FOGADOD, azaz visszaküldöd megkifogásolással. Ez jópár éve már csak azért is így van, mert lehetséges pro-forma számlát is előreküldeni, ami éppen akkor teljesül, ha megfizetik. Azaz jópár éve úgy van, hogy a számla kifizetése számít teljesítésnek, de például ha egy Bt. bocsájtja azt ki, akkor a számlához tartozó adómértéket egészen addig nem kell megfizetni, amig az be nem folyik.

Az azért elég világosan kiderült, hogy a számlák elég régóta vitatottak. És ilyenkor azokat természetesen SENKI sem fizeti ki. Egyébként, ha jogos a számla, ezt akkor is meg lehet tenni, ami ugyan nem szép dolog, de jogszerű. Viszont ilyenkor az a szokás, hogy a számla követelője először kiküld két fizetési meghagyást, majd közjegyzőhöz fordul fizetési meghagyás és inkasszó kibocsájtása érdekében, és ha ez nem sikerül, akkor megy bíróságra.

Namármost, próbáljad nekem elmagyarázni, hogy a fo-s-tar miért nem ment bíróságra a követelései behajtásának az érdekében legalább egy éve, hiszen tudjuk, hogy ilyen régi követelései vannak? Miért vár ennyi ideig """türelemmel"""?

Én ezt nem értem, de talán majd te el tudod nekem magyarázni, hiszen ha a követelés jogos, akkor már minimum egy bírósági határozat a kezében van, hogy az adósnak fizetnie KELL. Az meg ugye eleve jobban mutat, mint a kétes követelés, és mint írtam, akár le is lehet számítolni és máris pénzüknél vannak, ha nem is profittal együtt, de önköltségen biztosan. Nos? Miért nem ezt látjuk?

"Itt nem azzal van a legnagyobb problema, hogy tulszamlaztak-e az E-Starnal, hanem hogy a nyomorult onkormanyzatoknak 1 Ft-juk sincs. E-Star-ok jonnek-mennek, de a dilettans csapat az marad nekunk."

Érdekes ez az egyoldalúság, hiszen valójában leírod, hoyg az önkormányzatoknak egy fillérje sincs, majd utána természetesnek veszed, hogy azokkal ENNEK ELLENÉRE szerződést kötnek magáncégek. EZ A NEM NORMÁLIS, mert normális magáncég nem köt szerződést senkivel, aki nem fizetőképes, vagy akiről tudott, hogy nem fizet. Vagyis, az önkormányzati rendszser ilyen volt, ilyen és ilyen is marad, de mindig lesznek dilettáns törpecsillagok, akik azt hiszik, hogy ők lesznek a kivételek.

De a csúcs az, amikor ezt mások pénzzével játsszák el :) Nagy ötlet volt, szó se róla, hiszen mit kockázatat? Ha véletlenül bejön az üzlet, nagyot kaszálnak. Ha nem, akkor a befektetők veszítik el a pénzüket. Felelőség pedig nincs, hiszen arról nem tehet a cég, hogy az önkormányzatok nem fizetése miatt csődbe és tönkremegy. Ezért senkit sem lehet felelőségre vonni. Az, hogy egy angol megvitte, azt meg már a Gyalog Galopp óta tudjuk: "Hülye angolok, hozzátok leves"... megy a levesbe az egész.

Motoroskasza, csiki-csuki, überkirályság.

Mellesleg, lehet, hogy hülye vagyok, lehet, hogy béna, de azoknál azért mégiscsak több eszem van, akik erre tették fel a pénzüket. Kezdetnek nem rossz :)

#535663 Grizzly Géza Előzmény: #535661

Ez már rasszizmus light! :) nemértem,nem értelek :)

Miért ne lehetne sebész? Rendőrnek jobbak lesznek? Éles lőfegyverrel?

#535661 nemértem Előzmény: #535658

Inkább egy kis segítséggel lett diplomás, mint egy maga erejéből lett gyilkos. Bár sok lenne az előbbiből. / mondjuk azért ne sebész/

Re: EDE pajtás

#535657 Dicsák Előzmény: #535607

Nem ártana tudni :)

Egyébként a minap írtam, hogyha ez nem tudatos, szándékos dolog a cég részéről, amit az utóbbi időben művel, megeszem a nem létező kalapomat!

Pl. nem fizet be a tőzsdének ~4millát??? Na ne má'! Valószínű már epekedve várták a BÉT Igazgató dorgáló szavait, hogy tovább lehessen zúzni a részvényt.

Úgy néz ki, hogy minél lejjebb akarják passzírozni az árfolyamot. Tuti valamelyik "nagy agy" közgazdászuk, valamelyik "nagy garbós csillag" kitalálta ezt a briliáns taktikát!

A végén mi fog kisülni belőle, szerintem ők sem tudják...

#535604 nemértem Előzmény: #535596

„Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a Skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható.”

Édes Istenem , kegyelmez nyomorult bűnös lelkünknek!

"de egy ilyen félázsiai népség" !!!!!!!!!!!!!!

Fletó ilyent mondott volna az öntudatos Magyarnak, meg a söpredéknek, vagy mindkettőnek, már indulnának is kukákat gyújtogatni meg rendőrt rugdalni.

#535602 Grizzly Géza Előzmény: #535593

lehet keménykedni a nagy cégekkel:GDF-SUEZ:220k alkalmazott,90.700.000.000 € éves bevétel... ez nem az e-"sztár"... Megint többe fog kerülni a varjúleves mint a hús az orsóséknak (és az adófizetőknek)

#535597 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #535593

Csak az a gond, hogy ők drágábban és sz@rabbul tudnak (tudnának) csak szolgáltatni...(majd a Tisztelt választópolgár esetleg tapasztalni is fogja) Erről a "piacról" menekülni kell...

A kerály csak a múlt héten, szóban kb 20000 Mrd forintott költött el... sok sikert neki.

#535596 Grizzly Géza Előzmény: #535586

"Hónapokon keresztül tartott az egyeztetés, most viszont elfogyott a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. türelme"

Ezek a szemét szolgáltató cégek,hogy van képük szembehelyezkedni a galaktikus birodalommal és magával orsós-viktor-führer nagymesterrel??? :)

Sajnos gazdaságunk elért…

#535594 Nyeretlen_Keteves

Sajnos gazdaságunk elérte azt a "fejlettségi" szintet (modjuk erről nem csak a jelenlegi kormány tehet), mikor a fűtés és a melegvíz luxusnak számít (luxus áfát rá izibe.) Viszont a jelenlegi kormány mégjobban tesz az önkormányzatokra... azok a "szemetek" meg majd kénytelenek lesznek bevezetni az ingatlan adót...(ami ugye nem lesz )ha nem akarnak pl megfagyni.. Sebaj jövőre jön az unortodox 30%-os Áfa(fülkeforradalmároknak 66%)..