Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: nincs cím

#533645 Grizzly Géza Előzmény: #533639

én nem bánom,mostanában kicsit sok van belőle...

2k felett is ezt csinálta,megállt a szakadás,pár hét töprengés és megint irányba állt...

robbaj eladtad a készletet 660-on?

#533551 Előzmény: #533547

Szerintem először is tisztázni kellene, hogy:

- mit nevezünk közműnek,

- mit nevezünk non-profitnak.

Nem annyira triviálisak a válaszok, mint ahogy elsőre látszik.

"Orbán Viktor közműszolg…

#533547 Grizzly Géza

"Orbán Viktor közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról tett bejelentését „pontosan úgy kell érteni, ahogy elmondta” – reagált lapunk konkrét lépések iránt tudakozódó kérdéseire az ügyben felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, melynek vezetője, Németh Lászlóné élőben hallgatta végig a miniszterelnök felszólalását. A kormányfő teljesen egyértelműen megindokolta kezdeményezését – szögezi le a tárca, ahol úgy fogalmaznak: amikor válság van, és a közműszámlák kiegyenlítése sok embernek mindennapi gondot jelent, akkor világos, hogy ezzel éles ellentétben van, hogy a közszolgáltatást nyújtó cégek profittermelése hatalmas."

"– Ebben az esetben a piaci értelemben vett nyereségről, azaz a tulajdonosoknál jelentkező, a cégekből kivehető profitról akár le is mondhatnak – szögezte le Fekete Csaba. A távhőcégektől évente jelentős osztalékot szednek be önkormányzatok, ám erről a témáról most nem találtunk nyilatkozót."----LOL

Az is felmerül, mit szólnának a közszolgáltatók zömében uniós tulajdonosai, ha a magyar kormány a ma gazdálkodóként működő cégeiket egy tollvonással nonprofittá alakítaná. Egy ilyen, az 50-es évek államosítására emlékeztető lépés uniószerte megrökönyödést válthatna ki, ami bizonyára az eddigieknél is komolyabb diplomáciai hullámokat vetne.

"Elvi lehetőségként adódik az is, hogy a kormány elvenné a lakossági szolgáltatás jogát a jelenlegi cégektől, és azzal egy saját nonprofit társaságot bízna meg. De az állam a jelenleg tulajdonában lévő – közvetlen lakossági szolgáltatást nem végző – energiacsoportoktól, így például az MVM-től mindeddig éppen hogy tetemes nyereséget várt el. Így ez esetben is nehézkes átállási problémákkal szembesülnénk.

Némileg földhözragadtabb megoldást jelenthet az érintett energiaszolgáltató társaságok kivásárlása. Ám ehhez több ezermilliárd forintra lehet szükség, amely eszközzel a céljai elérésére főként szabályozási eszközöket bevető Orbán-kabinet eddig sem élt."

Schmitteltem,NOL cikk.

#533518 Arsene Lupin Előzmény: #533515

Pontosan. Ezért nem lesz komoly felfele rántás. Szakadás viszont bármikor lehet. Napról napra kózelebb kerül ugyanis a cég a csődhöz.

#533515 Ricsi Előzmény: #533495

Csak megjegyzem, 40-50 Ft a jelenlegi állapotában 6-8%, normális a realizálás...

Jobban megvizslattam a t…

#533513 Nyeretlen_Keteves

Jobban megvizslattam a tegnapi kereskedést, nekem úgy tűnik valaki játszadozott 10k körülivel, az rv továbbra is magára van hagyva(de ez csak egy vélemény). Egy kis politika zanzásítva (de csak azért mert Ekaki-hoz is van némi köze).

Szóval.. kerály jön nagy dirrel-dúrral, mondja nonprofite, kerálynak mondják, kint a fenekünk a gatyából, nincs nekünk pénzünk önrészre, előlegre... mittom én sem. Kerály mondja nem probléma , csinálunk alapot, forrás egyenlőre nincs rá, de megoldjuk majd lesz az ÁFA is 2/3-ad oszt jó napot. Lázár elvtárs jó elvtárs majd megbízzuk a feladattal, majd ő bírál...stb. Kerály mondja megőrülne (ez is csak azért nem fenyeget minket, mert már megtörtént ugye), ha 600-900 napot kellene várnia bármire is... kerály türelmetlen...

viszont ez senkit nem érdekel,, ettől nem lesz gyorsabb az EU pénzek flehívása.

Szóval kerály elkésett(nem kicsit, nagyon), halvány esélye álmainak részleges teljesülésére legkorábban is csak kerálykodása vége felé lenne. A kerálynak koronázása után közvetlenül kellett volna ilyen kérdésekkel foglakoznia, de mint tudjuk ennél sokkal fontosabb dolgokat kellett elintéznie. A kerály ezt(is) megsz@pta..

#533495 Arsene Lupin Előzmény: #533477

Szerintem van még az eladónak bőven. Ésszel adja, nem likvidálásnak tűnik. A kérdés, hogy a lombard biciklisták meddig bírják. Egyébként 40-50 Ft-os nyereséget már ész nélkül realizálni fognak a forintozók is.

#533477 macika Előzmény: #533475

hát ja esetleg, talán,

ha csabika ráül a picike szájára és nem kezdi el mutogatni hogy neki nagyobb lézer kardja van )))

re elfogyott a türelem (

#533475 rbbj11 Előzmény: #533324

vki elkezdtegyűjteni. Ralli újabb előjele. Hosszú ideje nem volt benne nagyforgalmú, nem elszálló emelkedés. Ez már 600as árfolyam elérése napok óta megy. Ez a gyűjtögetés.

#533467 macika Előzmény: #533466

mindjárt kikapom a kecsegéjét

figyeld balra a képet, már rángatja is a kukacom )))

ps matgab merre van?

itthon van már a csavargó? mert akkor HUF short )))

Nemtom, de nekem fura...…

#533442 Nyeretlen_Keteves

Nemtom, de nekem fura.... Jó hogy mondtam, hogy min 5000 pakkok kellenének :-) de olyan támasz szaga is volt (nem a libákra gondolok), amire egyébként számítottam csak még nem most ... Majd az idő eldönti.

#533439 macika Előzmény: #533436

inkább a lombardisták védték ma magukat

nekem úgy tűnt

már ha vannak még épkézláb libák

most hatisok tornáznak inkább a szeren

#533438 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #533436

Köszönöm. Volt a napokban amikor ész nélkül csinálták, fantázia nélkül, szerintem itt több csapat van...vagy csak szabira ment az uncsi öncsi. Ez a Giro di Lombardia :-) ez jó. Race of the Falling Leaves (utánanéztem, mert fingom sem volt, pedig szoktam nézni kerékpárversenyt rendszeresen...)

Szerintem egy nagyobb pa…

#533436 Arsene Lupin

Szerintem egy nagyobb pakkot adnak már napok óta. Módszeresen, nagyobb cseppekben, de nem szórva. Gondolom, napokig lesz még a pakkból. A Giro di Lombardia mezőnye vásárolja.