Regisztráció Elfelejtett jelszó

E-Star

Re: nincs cím

#531735 Protein Előzmény: #531731

Ameddig nem dől el a cég sorsa, addig menni fog a szórás. Az alapok nem engedhetik meg maguknak, hogy nullán szálljanak ki, mert akkor páran megkapják a munkakönyvüket. Tehát amint van egy kis felpattanás, megszórják a népet.

Szerencsére én most a partvonalról figyelek. A szabi alatt a Hódmezővásárhelyes sztori kiütötte a stoppom. kb 2 hétig voltam tulaj, 500 ft-ot kerestem összesen, de azt tisztán:))).

Szóval most az októberi kötvényről szól minden és a nemfizető ökorikról.

#531730 Protein Előzmény: #531726

Azért ez a cím egy kicsi hozzá nem értésről is számot ad. Persze újságírói szempontból telitalálat.

Nagyon jó lenne tudni, hogy ez a Palmer kinek a strómanja.

#531729 Protein Előzmény: #531723

Okt 24. nem abból lesz megoldva, ha meg lesz oldva. Eredetileg sem az volt a terv. 1-3 év alatt nem lehet kitermelni ekkora hiteleket.

#531727 Protein Előzmény: #531722

Hol írtam ilyet? Amúgy szerintem a cég nem fog fizetni, csak ha őt is kifizetik, szerintem.

#531726 exmnbs1 Előzmény: #531724

"E-Star: csupa aggasztó adat

Gazdasági Rádió, 2012. július 16. 11:07

Közzétette a júniusi működési számait az E-Star. A csoport EBITDA-ja a májusi 294 ezer eurós profitból 54 ezer eurós mínuszba süllyedt a román és a lengyel helyzet miatt."

#531723 exmnbs1 Előzmény: #531717

október 24-ig az EBITDA nemigen nő, tekintve hogy ebben a hónapban is negatív volt

#531722 exmnbs1 Előzmény: #531717

a szállítói tartozások pedig várhatnak, mármint szerinted

EOn már üzent a sajtóban hogy kéne neki a pénze

A havi jelentésről vésné…

#531717 Protein

A havi jelentésről vésnék be néhány gondolatot:

Az idei évben reális a 9M Eur EBITDA és úgy néz ki, hogy jövőre már minden hónap nyereséges tud lenni a cég. Ehhez a záptojásokat ki kell tenni a kosárból.

De nézzük, hogy mire elég a 9M. Az amortizáció 2M-t biztos elvisz, a maradékból pedig 5M-t hitelek és a kötvény kamatköltségei. Jó esetben 2M marad az idei évben, illetve nem marad mert simán elmegy pénzügyi soron. Szóval még nagyon szűkösnek tűnik nekem a mozgástér, tőkehiényos a vállalkozás a rengeteg hitel ellenére.

A központi költségek 250k körül stabilizálódtak, de ezt még lejjebb lehetne vinni ha Zilah és Maros lezárul.

Még mindig nem látszik, hogy okt. 24-ét hogyan fogja túlélni a cég, legalábbis publikus információ nincsen róla. Az önkormányzati partnerek hátralékai csak állami segítséggel rendezhetők szerintem. A fűtési szezont már nem szabad hátralékossal elkezdeni.

#531713 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #531706

Egyébként mintha a múlt havi gyorsjelentésben szerepelt volna valami a mérlegről, ebben meg nem nagyon van megemlítve... Pár hete még úgy gondoltam, majd csak lesz mérleg,(Ej ráérünk arra még..) most viszont már valóban illene valamivel előállni...

#531707 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #531701

Fogalmam sincs ki ez a derék öntödés, de úgy érzem a hétvégéig szeretne megszabadulni a pakkjától, hét elején óvatoskodik, aztán meg egyre türelmetlenebb lesz :-) , aztán lehet, hogy jól felidegesítjük, oszt a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönti még ma...

#531702 akpo7 Előzmény: #531616

A cég nyereséget termel, de rendkívül cash-hiányos, ill. jelenleg nincs mérlege, ami alapján épeszű befektető dönthetne, ez siralmas! Sőt már a tulajdonosi struktúra is kezd átláthatatlan lenni, ami szintén.

Viszont nem szabad elfelejteni, h. pl. anno a Dunaferr Rt.-nek 60 mrd adóssága volt, amikor bejöttek az oroszok, letették az asztalra a pénzt, mielőtt a hitelező konzorcium tagjai 2 levegőt vettek volna.

Nem egyirányú utca ez!

igaz van 780 ról is....(…

#531698 Nyeretlen_Keteves

igaz van 780 ról is....(mikor lesz ez annyi megint?) és akkor hol van a 2.5k céláram....

#531696 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #531681

ez nem igaz! a 650 forintos vételemmel is kerestem :-) viszem is a gyerekeket fagyizni... egyébként öntő pajti még a héten elszórakozgat itt, de aztán jön a 23.-a! amit minden bizonnyal 24.-e fog követni.