Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nutex - és mindig van lejjebb

Re: nincs cím

#489795 Zotya32 Előzmény: #489790

50% a közkéz. ha a bennfentesek nem öntenek, hanem vásárolnak, akkor ez hamar elfogyhat.. főleg, ha a lefelé menetben is zömmel magukra öntögettek... legnagyobb mutyis papír, minden elképzelhető... ha meg extra jó eredményük lenne, akkor kevés pénzből iszonyatosan felhúzható lesz... :(

#489790 hAliG Előzmény: #489785

Arra, hogy 2010-ben nyereséges volt az egész szar. 100millió Ft nyereség, ~1,3 mrd br. árbevétel mellett.

Most kb. duplája árbevétel néz ki, nyereséget nem tudni - arányosítsunk és legyen 200millió.

100Ft-os árfolyamon a tőzsdén még ennyire sem árazta a piac, mint ami a várható nyereség!!

#489788 Zotya32 Előzmény: #489785

fingom sincs. én még 70 környékén nézegettem, de mondom humetet, áh, nem... aztán elindul... és péntek óta fel, a végtelenbe...

biztos jó lesz a jelentés, vagy fizetnek egy rahedli osztalékot maguknak, és begyűjtik még amit lehet.. nem tudom, ötletelek. vagy unatkozik egy speki, de akkor ritka bátor, hogy egy ilyen mutyi-papírt piszkál, ahol 14 ft-on nyomtat a vezetőség magának...

#489786 zeeh_ Előzmény: #489784

Mondjuk az sok mindent nem jelent, lásd Fotex.

Most lelépek, spekákat irányítsátok át telkóba, hogy húzzák fel nekem 630-ig. :)

#489785 zeeh_ Előzmény: #489781

Mire kezdték el felhúzni? Sajnos csak tegnap kapcsoltam és lestem 100-nál, hogy ez meg mit keres ott. Addig tiltólistán volt a papír.

#489784 hAliG Előzmény: #489781

Simán lehet, főleg, hogyha jól írják, aki kiszámolta, ~800Ft-ot ér a cég..

#489781 Zotya32 Előzmény: #489779

ennek kampó... itt bármi lehet, semmi logika nincs benne, nem kizárt az 1000 sem. simán kinézem belőlük...

Szép pakk áll 125-127 tá…

#489779 zeeh_

Szép pakk áll 125-127 tájékán.

Korrigálnia kellene egy kicsit lassan.

Update: Bazzeg, ezt +20%-ra teszik mindjárt.

#489776 Zotya32 Előzmény: #489765

(#57457) Re: Game Ower

Értékelés: 0

előzmény (#57456: yoda-) | válasz erre | 2011. március 16. - 18:39

ez a zárás

Tisztelt Mindenki,

nyilván sok ok nincs arra, hogy bárki is hosszan visszalapozzon ebben a topicban, ezért ezt csak azoknak a keveseknek ajánlom, akik valóban tájékozottan kívánnak tőzsdén kereskedni. Most csak arra szorítkozom, hogy a közgyűlési anyagból az árfolyam alakulására vonatkozó következtetéseket levonjam.

A legutóbbi közgyűlésen megerősíttetett a részvényösszevonás ténye. Ez ab ovo árfolyamesést generál. A mostani közgyűlési meghívóban megjelenik a 10%-nál nagyobb no name részvényes, amely/aki a komplett alapszabályt átíratja; nota bene egy akvizíció során jut majd (nyilván a közgyűlés előtt) a pakettjéhez. Ez a pakett új kibocsátás, mai paraméterekkel mérve 24 millió darab részvény, amelyet (1) egy félhalott MLM cég tulajdonosai kapnak, tehát feltett szándékuk eladni (2) a cégben egy fillér kp nincs, tehát a cég (HUMET Nyrt) maga is részvényeladásra szorul.

A három ok (részvényösszevonás, az új tulajdonos szórja, nincs cash, a cég szórja) esést okoz majd; ennek mértéke jól megbecsülhető. Az eddigiekhez képest a jelenlegi árfolyam egy tizede biztos (1, azaz egy forint), a huszada valószínű (0,50 forint, azaz ötven fillér), és nem zárható ki az egy ötvenede (0,20 forint, azaz húsz fillér) sem.

Őszinte hívük

Tisztelt Hurrikán,

elöljáróban hadd utasítsam vissza azt az összehasonlítást, amelyet velem szemben alkalmazott – én soha egyetlen tőzsdei vezetőre sem hasonlítottam. Nota bene, 1998-ban született egy IT határozati javaslat, melyben a HUMET Igazgatósága kötelezett (volna) arra, hogy viselkedjek és öltözzek úgy, ahogyan a pozíciómhoz méltó. Bár többeknek nem tetszett, én mégis maradtam a farmernél, a rövidnadrágnál, a pólónál; és - az egyenes beszédnél.

Ha megengedi, egy figyelmeztetés: Ön mindenféle információ nélkül kritikába bocsátkozott, majd t. Pénznyelő helyreigazítására nem válaszolt. Úgy vélem egy bocsánatkérést megkockáztathatna.

Irományaiban az alapvető félreértés abban áll, hogy én nem a céget szidom, hanem egy bűncselekmény sorozatra hívom fel a figyelmet, amely valós befektetői kockázatot jelent és leplez. Célszerű tudnia, hogy – bár ezt sokan nem ismerik el – én egész pályafutásom alatt abból indultam ki, hogy ami jó a részvényesnek (befektetőnek), az nekem is jó, hiszen magam is nagy részvényese voltam a cégnek mindaddig, amíg ki nem szálltam (ennek körülményeiről több helyen ebben a topicban olvashat, néhány ezer beírással ezelőtt).

Még egyszer, Önnek és mindenkinek, aki figyelemre méltat, bár most sem akarom bő lére ereszteni. Aki a háttérmagyarázatokra kíváncsi, az majd visszalapoz a hosszabb elemzéseimhez.

1.) A megvolt kanadai vállalatok árbevétele radikálisan csökkent. A patikák hoznak negyedévente 100 milliót, ebből adódik, hogy a kanadai cégek árbevétele a tavalyi és tavalyelőtti felénél is kevesebb. Feltehetően az ottani társak félreirányítják az árbevételt.

2.) Az MLM cég nyilván veszteséges (különben miért adták volna el?). Új termékek bevezetése és nagyobb piac (mint Magyarország) nélkül csendesen haldoklik. A tulajdonosok a bevezetendő HUMET részvények eladásával lehúzzák az utolsó bőrt a döglött cégről.

3.) A részvényösszevonás alapvetően esést indukál. Ez még csak most jön, a cégbíróság még nem jegyezte be.

Ebből a részvényből ki kell szállni, meg kell várni, amíg a reális árát, amely fillérek, eléri. Ott visszavehető és várható értékelhető emelkedés. A napi egy forintozásnak értelme nincs, túl nagy a rizikó. Az igazi üzlet HUMET papírokkal a következő időszakban: most eladni (ha van) és a századáért visszavenni, vagy (ha nincs) várni és olcsón (fillérekért) venni.

Visszatérve egy korábbi felvetésére, megjegyzem, hogy láttam már veszteséges MLM céget. Az MLM – bár szájról-szájra reklámoz, de vannak költségei. Veszteséget leggyakrabban a megvásárolt, vagy legyártott és eladatlan készlet leírása és az alkalmasint felhalmozódott adótartozások okoz(nak) ilyet.

Talán megenged még egy személyesnek tűnő bekezdést is.

Őszinte híve

NagyBarnaMacko

50 megvolt, most akkor kezdődik a fel???!!! banyek, ha ez lesz én befejeztem a tőzsdét...

#489769 Zotya32 Előzmény: #489765

hát, ha lesz innen egy kis esés, lehet érdemes lenne pár ezer db-ot venni... 90-100 között, nem?

#489765 hAliG Előzmény: #489751

De akkor is jelen állapotában minimum 400-500Ft-ot ér a cég, ha a tőzsdei árfolyamhoz viszonyítjuk!

#489762 hAliG Előzmény: #489751

Igen, beírtam Pf-re is tegnap, hogy CJ basszus pont 50 fillérre jósolta!

És pont addig ment!

Ha jól emlékszem, onnan meg valami 4400-at!!! jósolt (?)

Valóban azt ahhoz kötötte, hogy visszarendezik a dolgokat.

#489751 Zotya32 Előzmény: #489744

800-ról gyalázták le 50-ig. CJ ezt megmondta. meg azt is, hogy utána majd felfelé indul, de azt változáshoz kötötte... viszont CJ eltűnt, hónapok óta nem ír a pf-re...

#489452 hAliG Előzmény: #489449

Vazze a végén ebből még story lesz újra.

Pénznyelő azt írja, hogy 100Ft-os árfolyamon 200millió Ft-os értékűre van árazva a cég.

Úgy néz ki, hogy csak a nyereség lesz 200 millió Ft 2011. évre!!

Hát, ezt szépen meghúztá…

#489449 zeeh_

Hát, ezt szépen meghúzták a végére.

Re: Rendkívüli tájékoztatás

#489425 Euroman Előzmény: #463367

de szép is most nutex tulajnak lenni...sajnálom, hogy 50 huf-nál nem vettem....de a szeptember elején 75 huf-ért vetteken is lassan megvan az 50 %....

#463359 rbbj11 Előzmény: #463221

azok a regi szep idok, mikor meg fiatalok voltunk. Almokkal es remenyekkel telve... :)