Regisztráció Elfelejtett jelszó

Erste vagy KBC Equitas?

Kapott bárki ma vagy teg…

#568657 cédrus

Kapott bárki ma vagy tegnap olyan üzenetet a KBC Equitas webes felületén, hogy egy utalását nem írta alá, holott ő egyáltalán nem is utalt ki? Tegnap be sem léptem a számlámra, ma meg azzal fogadott, hogy ha nem írom alá az egymilliós kiutalási megbízást, visszautasított státuszba kerül! Csakhogy én nem adtam ilyen megbízást!

Valakivel ilyen előfordult már?

Tőzsde, Devizapiac

#531572 wnprt

Egyébként ha már a fejlesztésekről beszélünk, a Random Capitalnél is már ez év elejétől elérhetőek a nemzetközi piacok, érdemes a www.randomfx.hu honlapon megnézni a szolgáltatást, hisz számos devizapárral, árutőzsdei termékkel, arannyal és CFD-vel lehet már kereskedni.

Sztem egyik sem, a Rando…

#530517 wnprt

Sztem egyik sem, a Random Capital a legolcsóbb.

Egyébként pedig ha tőzsdézni akar vki, akkor a bét honlapján nézze meg a szekciótagokat, majd összehasonlíthatja őket, hogy melyik a jobb.

A Randomnál a kötés 0,1% - min 99Ft, a határidős 50Ft/kontrakt, www.randomcapital.hu, próbáljátok ki a Randit, a Random Interface-t és a RandomFX-t, www.randomfx.hu www.tozsdezz.hu

Nasin nem lehet villámke…

#530491 Fornit

Nasin nem lehet villámkezezni mindenhol (kbc..)

Felhívjuk a figyelmét, hogy az Ön által választott értékpapír kereskedése rendszerünkben jelenleg manuális beavatkozást is igényel. Éppen ezért kérjük, hogy a tranzakció során vegye figyelembe az alábbiakat:

Azoknál az értékpapíroknál, amelyek kereskedése manuális beavatkozást igényel, egy-egy beadott megbízás eljuttatása a tőzsde rendszerébe a megszokottnál lassabb lehet.

Még ha az adott megbízás a megszokott gyorsasággal el is jut a tőzsdére, lehet, hogy a teljesülésről szóló visszaigazolások csak jelentős késéssel érkeznek meg.

Manuális beavatkozást is igénylő értékpapírok esetében a fentiek miatt célszerű, ha először figyeli az árfolyam mozgását, s amikor biztossá válik a vételi/eladási szándéka, akkor piaci áras megbízással hajtja végre a tranzakciót, nem pedig limitáras megbízással. Így elkerülheti azokat a helyzeteket, hogy mire bejutna a tőzsdére a megbízása, addigra valójában már nem tud teljesülni a túl magas/alacsony limitár miatt.

Ha mindenképpen limitáras megbízást szeretne megadni, akkor érdemes alaposan átgondolnia, hogy milyen áron és mekkora darabszámot szeretne eladni/venni. Miután beadta a megbízását, nem célszerű túlzottan rövid időn belül visszavonni vagy módosítani azt, hiszen elképzelhető, hogy még folyamatban van az először rögzített megbízás feldolgozása.

Ha a fentiek ismeretében is meg kívánja adni a megbízást, kattintson a "Rendben" gombra.

Kecsegtető.

Gombnyomások 2012. júni…

#520964 Zotya32

Gombnyomások

2012. június 13.

Csabai Károly

Egyre több hazai tőzsdéző köt útilaput brókere talpára, mert elégedetlen vele, vagy sokallja a felszámított díjat, és inkább önmaga adja-veszi a részvényeket az olcsóbb internetes kereskedési rendszereken keresztül.

Negyedórára megbénult az egyik magyarországi befektetési szolgáltató internetes kereskedési rendszere a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) aznapi nyitását követően. Mint később kiderült, az előző napi pozitív fejlemények hatására annyi vételi megbízás érkezett az OTP Bank részvényeire, hogy az informatikai rendszer lefagyott. Amikor végre magához tért, a bankpapírok ára már 8 százalékkal magasabban járt. A 15 perc alatt elérhető zsíros árfolyamnyereségtől való elesés miatti dühében több ügyfél azonnali hatállyal felmondta szerződését, és egy másik, technikailag megbízhatóbbnak tartott online kereskedési rendszert működtető befektetési szolgáltatóhoz igazolt át.

Az eset két éve történt, amikor a magyarországi internetes tőzsdézés még gyerekcipőben járt. A fejlődést jelzi, hogy ma már az akkor leszerepelt befektetési szolgáltatónál sem fordulhat elő hasonló malőr, ugyanakkor folyamatosan nő az olyan brókercégek száma, amelyek lehetővé teszik az önkiszolgáló részvénykereskedelmet. Egyre több magánszemély igényli ugyanis, hogy maga intézhesse részvényügyleteit, bróker közreműködése nélkül. Elsősorban azért, mert úgy érzi, azt az eredményt, amit a ma már egyre több helyütt – a világ legkülönbözőbb tőzsdéinek nyitva tartásához igazodva – 24 órában ezzel foglalkozó közvetítő elér, ő is képes hozni. Márpedig ha így van – okoskodik –, akkor minek fizessen az önkiszolgáló módszer áránál háromszor-négyszer többet a telefonon vagy személyesen adott megbízásokért. Ráadásul a közvetítés miatt a telefonos megbízások lassabbak is, mintha valaki maga pötyögné be, mennyi részvényt milyen áron akar venni vagy eladni.

A gyorsaság mellett azért is nőtt az internetes tőzsdézés keletje, mert már rendkívül széles paletta érhető el számítógépen keresztül. Az Erste Befektetési Zrt.-nél például több mint 150 devizapárral, a világ húsz tőzsdéjére bevezetett több mint 12 ezer részvénnyel és 450 árupiaci termékkel lehet üzletelni. Ez egyúttal szükségszerű is, miután a BÉT forgalma 2010 óta folyamatosan csökken, ráadásul a magyar részvényárfolyamok egy ideje már semerre sem, vagy jobbára lefelé mozognak. Ma ugyan még a hazai börze a magyar tőzsdei befektetők legfőbb célpontja, ám a nemzetközi piacokat is egyre több ügyfél kóstolgatja. A KBC Equitas brókercég is azt tapasztalja, hogy egyre többen látják be, semmivel sem nagyobb ördöngösség a McDonald's, az Apple, a Google vagy a Volkswagen részvényeivel kereskedni, mint az OTP vagy a Mol papírjaival.

Annyira kedvelt lett a külföldi kereskedés a KBC Equitas rendszerein, hogy a cég június 1-jétől jelentősen csökkentette díjait: egyes piacokon 50 százalékkal alacsonyabb minimumösszeget számít fel, bizonyos díjcsomagok ára pedig több mint 20 százalékkal került lejjebb. „El szeretnénk oszlatni azt a tévhitet, hogy külföldi részvényekkel kereskedni sokkal drágább és lényegesen nagyobb tőkét igényel, mint a magyarokkal” – mondta a HVG-nek Takács Szabolcs, a cég üzletfejlesztési igazgatója. A külföldi kereskedés után felszámított díjak általában attól függenek, hogy az adott részvény melyik börzén forog. Az amerikai értékpapírpiacon a díj szinte minimális, és – a szerb börzéhez hasonlóan – a vételt nem, csak az eladást terhelik meg. Ezzel szemben a londoni és az ír papírok adásvétele után jelentősebb a díj, amit a vétel után kell megfizetni, az eladás után viszont nem.

Igen veszélyes lehet, ha valaki gondolkodás nélkül nyomogatja a klaviatúrát. Egy esetleges elütés például súlyos veszteségeket okozhat. Effajta technikai hibára bróker közbeiktatásával jóval kisebb az esély – de ez nem zárja ki a tévedést. A New York-i Értéktőzsde részvényindexe, a Dow Jones történetének legnagyobb, ezerpontos – közel tízszázalékos – esését 2010 májusában például az ABC News amerikai hírügynökség értesülése szerint az okozta, hogy a Citigroup értékpapír-kereskedője 16 millió helyett 16 milliárd dollár értékű tranzakciót indított el a Procter & Gamble részvényeire. A HVG kérdéseire válaszoló, online kereskedési rendszereket működtető cégek közül a Buda-Cash Brókerház és a Codex Tőzsdeügynökség ügyfelei a legóvatosabb duhajok: a többségük igényli a brókeri támogatást, ezért e duónál még a hagyományos megbízások dominálnak.

Sok önkiszolgáló ügyfél azért bukik nagyot, mert csak megérzéseire vagy szóbeszédre, esetleg barátai, ismerősei értesüléseire hagyatkozik, s nincs mögötte megfelelő tudás vagy tapasztalat. A meglévő befektetési összeget többszörösen meghaladó értékű, úgynevezett tőkeáttételes pozíciók nyitása vagy a napon belüli, esetleg az árfolyamesésre játszó short ügyletek nemcsak nagy nyereséggel, hanem súlyos veszteségekkel is járhatnak. Az igazán testes padlózások pedig a devizaügyleteknél szoktak előfordulni. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének májusi közlése szerint a 2011. december 31-én fennálló nyitott deviza lakossági pozíciókon az 1,4 milliárd forint nem realizált nyereséggel szemben 4,9 milliárd forint nem realizált veszteség állt fenn.

Azért, hogy az önállósult tőzsdézők veszteségének esélye minél kisebb legyen, az online részvénykereskedési felületeket kínáló brókercégek – jól felfogott üzleti érdekükből – ingyenes oktatásokon ismertetik meg az internetes tőzsdézés minden csínját-bínját, nem csak klienseikkel. Ez azért is fontos, mert az ügyfelek egy részét az információhiány tartja vissza a külföldi piacoktól – derült ki a KBC Equitas legutóbbi felméréséből. Sok esetben már nem kell személyesen megjelenni az előadásokon, azok az interneten keresztül – úgynevezett webinárium formájában – is követhetők. A Saxo Bank kuncsaftjai pedig a havi rendszerességgel rendezett termék- és internetesplatform-bemutató szemináriumok és webináriumok mellett többnapos tanfolyamon is részt vehetnek, a tandíj 80 százalékát a pénzintézet megtéríti, ha a résztvevő számlát nyit nála.

CSABAI KÁROLY

nincs

#516810 kápé

Segítséget kérnék

nem indul a "-erstepro-"

explorer alatt kiírja "session checking"

Re: nincs cím

#515888 _pda_ Előzmény: #515886

simán idióták, nekem a BC még évekig küldözgetett DM leveleket, miután megszüntettem a számlámat, majd írtam egy csúnya hangvételű emailt, h töröljék minden elérhetőségemet az adatbázisukból, akkor befejezték

(quaestor detto)

ennyi ;-)

#515887 Csilla76 Előzmény: #515886

nem. csak altatták. gyűjtik a neveket és adatokat és benne maradtál az emlékkönyvükben. én is az erstenel megszüntettem a számlámat, majd újat akartam nyitni, erre ja, csak aktiválni kell a régit. na tessék..nem fogják kidobni a szemétbe a kedves vendég nevét, címét telefonszámát. az info hatalom:-DD

Levelet kaptam a KBC-től…

#515886 zeeh_

Levelet kaptam a KBC-től, hogy miután hosszú ideig nem váltottam díjcsomagot, átsoroltak a szabályzat értelmében Equitas Startba.

Nehéz lett volna váltanom, mert tavaly nyáron megszüntettem a számlámat, papírom is van róla. Ezek szerint ezek mégse szüntették meg?!

Re: KBC

#511086 wnprt Előzmény: #511085

Már rég ez a legolcsóbb és a forgalma is a legnagyobb a BUX határidős piacán. Érdemes megnézni.

KBC

#506687 Fornit

"..Az Európai Unió és hazánk szabályozására való tekintettel Társaságunk némileg szigorítja a megfelelési tesztek kitöltési rendjét. Ennek fényében azon ügyfeleinktől, akik nem rendelkeznek 2 évnél nem régebben kitöltött megfelelési teszttel, társaságunk 2012. június 1. után csak úgy fogad majd be megbízást, ha előtte kitöltik a tesztet."

#503767 Chaby Előzmény: #503728

Ti tudtátok, hogy a Netbroki-Pro-nak megújult a felülete?

Nekem tetszik! Próbáljátok ki! :))

#503728 Bendeguz Előzmény: #466908

Ti tudtátok, hogy a KBC-nek van már mobilos PETI-je? Mert nekem tegnap kellett megtudnom az éves közvéleménykutatásukból. Kicsit be is reklamáltam nekik, hogy WTF, miért nem szóltak. Elég jó a felület, próbáljátok ki!

#464811 Chaby Előzmény: #464070

ezt nem tudom, én a Petit csak amibroker miatt használom. Máshol nem is kerestem.