Regisztráció Elfelejtett jelszó

Forex robot

Statement

#394935 kelvin

Kedves Mindenki, hívők és hitetlenek! :)

Voltam olyan nagylelkű és csináltam nektek egy eddigi júniusi (jún 26 19:00) statementet. Persze kicsit megpaintelve. Ha a végösszeg nem centre pontos akkor az a hanyag painthasználat következménye. Sorry! A lényeg látszik.

Kis magyarázta: 24. kereskedésben a visszaesés a 10$-os VSP díj levonása.

40. kereskedésben a visszaesés a profit sharing

73. kereskedés deposit növelése

A további kiugrások sikeres tradek lezárásai.

Íme!

Jó böngészést!

http://www.imagebam.com/image/2dfddf138258312

Re: nincs cím

#394933 kelvin Előzmény: #394663

Kedves Szaky!

Mivel előző oldalakon említettem, hogy a MAM számlát a mérete miatt szétbontották ketté! Ami azt jelenti, hogy jelenleg egy Alpha1 és egy Alpha2 számla működik. A két számla különböző méretű és a kötések ezért eltérnek (devizapárok miatt - visszakeresve megtalálja)

Így jön ki a nettó 20%.

Azt ígérték hogy a két számla időtartamot nézve, vagyis 1 éves periódust, azonos illetve csak elenyésző mértékben eltérő hozamokat csinál.

#394378 kelvin Előzmény: #393001

Ünnepélyesen jelentem szerda éjszaka 23:35 perckor lezárult trédekkel megvan a nettó 20% profit február közepi működés óta. Ez 4 és fél hónap durván.

#393001 kelvin Előzmény: #392600

Ugyan az a robot működik, csak a MaM számla mérete más, így több páron köt, mint a 2k$-os számla. Van 2 számlám amin megy a robot és a kötéslistából leszűrve annyit tudok mondani, hogy a kötések jóval kevesebbel a 2k$-os számlán, ami egyértelműen a devizapárok mennyiségének függvénye. Gondolom, ha elég pénz gyűlik össze (1mio$) a 2. MAM számlán is, akkor ugyanazon kötéseknek kell megjelennie.

Egyébként meg betudható annak is, hogy most indult el a béta robot és sokan az alpháról vettek le pénzt a bétára utalás miatt.

(Ha jól tudom akkor az 5k$ felettieknek csináltak egy másik MAM számlát. De ezt leírtam lentebb.)

eddigi eredmény: http://www.imagebam.com/image/d3aba5137370114

indulás óta: 40$ és meg van a 20% profit, ami remélhetőleg a hét közepére, max péntekre meg is lesz!

majd teszel fel képet a …

#392600 ikszf

majd teszel fel képet a múlt hétről?

egyébként miért térnek el az egyes ügyfelek számláinak eredményei, ha ugyanaz a robot kezeli?

most olvastam

#391939 Kissherceg

A világ devizapiaci forgalma megtriplázódott az elmúlt évtizedben, 2010 végén átlagosan 4200 milliárd dollárt tett ki naponta, ami a részvénypiacok forgalmának 14-szeresével egyenlő. A forgalom növekedésében kiemelkedően fontos szerepet játszott az automatikus számítógépes kereskedő programok elterjedése. Az algoritmikus kereskedő programok a legnépszerűbb piacokon már a forgalom közel 50 százalékát adják, a technikai fejlődéssel pedig népszerűségük egyre nő. Miközben az automatikus kereskedők biztosítják a likviditást a bankközi piacokon, a kisbefektetőket a bankok és brókercégek egyre inkább saját platformjukon keresztül szolgálják ki, így a globális forgalom egyre nagyobb hányadát az ilyen kisebb platformok adják.

Egy évtized alatt megtriplázódott a forgalom

A devizapiacok újabb mérföldkőhöz értek 2010 őszén, a piacok átlagos napi forgalma ugyanis új csúcsra jutott, meghaladva a 4200 milliárd dollárt - derült ki a BIS felméréséből. A tőzsdén kívüli- (OTC), az azonnali-, a határidős-, az opciós- és a swap devizapiac éves forgalmának elképesztő nagyságát mi sem szemlélteti jobban, minthogy az megfelel a világ 35 legnagyobb országa export és importjának 47-szeresével, GDP-je 22-szeresével, a részvénypiacok forgalmának 14-szeresével. De mi vezetett a devizapiaci forgalom ilyen jelentős bővüléséhez?

A devizapiacnak az egyik nagy löketet a számítógépes algoritmusok kereskedésének elterjedése adta. A számos technikai paraméter alapján programozott, automatikusan kereskedő számítógépek között egyre nagyobb verseny támadt, ami gyors fejlesztést, és a kereskedési rendszerek javulását eredményezte, végül alacsonyabb tranzakciós költségekhez vezetve. Az alacsonyabb költségek pedig további szereplők számára tette nyereségessé a devizakereskedést. Ezzel párhuzamosan egyre népszerűbbé vált a deviza, mint befektetési eszköz a hedge fundok és alapkezelők, majd az internetes platformok elterjedésével a kisbefektetők körében is. Összességében tehát az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt a devizapiac szereplőinek száma.

A CFA magazin publicistái arra számítanak, a piaci forgalom további bővülése már lassulni fog, a további növekedést egyik oldalról az ügyfélkör bővülése, másik oldalról a devizakereskedés feltörekvő piaci elterjedése szolgáltathatja. Nagy kockázatot jelent viszont a szabályozás. A legnagyobb forgalmat bonyolító amerikai bankokat szabályozó törvény devizapiaci kiterjesztésének bejelentése ugyanis nyárra várható.

Hogy működnek az automatizált kereskedők?

A számítástechnika fejlődésével egyre nagyobb lehetőségek nyíltak meg az automatizált (vagyis emberi beavatkozást nem igénylő) kereskedő programok előtt. A kereskedő számítógépeket általában közvetlenül kereskedési rendszerekhez (ECN) kapcsolják, majd a gépek az egyes rendszerek árjegyzéseit folyamatosan összehasonlítva automatikusan adnak vételi vagy eladási ajánlatokat. Kereskedési rendszerekből több fajtát is találni a piacokon. Vannak a nagykereskedelmi brókerek (EBS, Thomson Reuters Matching), a multi-bank ECN-ek (Currenex, FXall), és a banki rendszerek (BARX, Citigroup’s Velocity). A kisbefektetők is kereskedhetnek számítógépes algoritmusokkal, ezeket azonban internet segítségével, kisbefektetői szolgáltatókon keresztül tehetik meg (ilyen például az FXCM vagy az OANDA).

Robotok veszik át az uralmat a devizapiacokon

Az algoritmikus kereskedést a hedge fundok például különböző statisztikai arbitrázs és globális makró stratégiákhoz használják, míg a pénzügyi intézmények főként a nagyobb volumenű ügyleteik feldarabolásánál nyúlnak az automatizált programokhoz, amivel csökkenteni tudják kereskedéseik ármozgató hatását. A devizapiaci brókercégek pedig ügyfeleik megbízásainak összepárosításához, illetve a nettó pozíciójuk hatékony kezeléséhez vesznek igénybe számítógépes algoritmusokat.

Az algoritmikus kereskedés egy speciális fajtája a "high frequency trading" (HFT), amelyet főként hedge fundok és befektetési bankok használnak rövid távú automatikus kereskedésre, melyet egy rendkívül bonyolult technikai elemző programmal támogatnak. A HFT során egy-egy tranzakciót gyakran a másodperc tört része alatt le is zárnak, hiszen céljuk sokszor csak a piaci likviditás biztosítása. Bár tevékenységüket nehéz mérni, a becslések szerint a devizapiaci azonnali kötések negyede a HFT-hez kapcsolódik - írja a CFA Institute magazinja. A HFT az egyes piacok likviditásának biztosításában is fontos szerepet játszanak, főleg miután rendkívül gyors kereskedéseikkel átvették a bankok helyét.

Hova vezet mindez?

A legnagyobb bankok - miután a gyors számítógépes kereskedők átvették a folyamatos likviditás biztosítás szerepét - felhagytak a bankközi piacon a folyamatos kétoldalú árjegyzéssel, és egyre többen inkább saját kereskedési platformot indítottak. Ezen platformoknál (ahol saját ügyfeleik megbízásait teljesítik) a vételi és eladási spread-et maguk biztosíthatják, az egyes ajánlatok összepárosításával.

Az olyan ajánlatokat, amelyekhez nem érkezett a platformon belül megfelelő mennyiségű ellentétes ajánlat, a bank saját számláról teljesíti és a külső, platformok közti (főként londoni) piacon fedezheti le. Míg az ezredforduló környékén a forgalom nagy részét a platformok közötti kereskedés tette ki, mára az ügyfelek megbízásainak 80 százaléka ilyen saját platformon teljesül, a bankközi piacokra emiatt már kevesebb megbízás fut be. Míg 2001-ben a világ devizaforgalmának 56 százaléka, 2010-re már csak a forgalom 35 százaléka kapcsolódott a bankközi (illetve nagy szereplők közötti) piacokhoz - a BIS adatai szerint. A bankok szerepe ugyanakkor nem csökkent a devizapiacon, sőt, egyre inkább köréjük koncentrálódik. A világ devizaforgalmának 40 százaléka a három legnagyobb bankon keresztül zajlott 2010-ben (míg 1998-ban még az ügyletek 19 százalékáért feleltek).

Robotok veszik át az uralmat a devizapiacokon

A számítógépes automatikus kereskedők normál időszakban folyamatos, nagyon rövid távú kereskedéssel jelentősen növelik a piacok likviditását és hatékonyságát, valamint csökkentik a vételi és eladási ár közti rést, a spread-et. Ráadásul egyes ECN-ek még fizetnek is nekik a vásárlások után, hogy javítsák a rendszer likviditását. Ugyanakkor számos kritika is éri őket, mivel egyesek szerint a likviditás bőség csak látszólagos, nehéz időszakokban ugyanis - a többi szereplő mellett - ők is hátrébb lépnek a piactól. Vagyis nem is annyira a likviditást, csupán a forgalmat növelik.

A technikai fejlődés, az alacsonyabb költségek és alacsonyabb árrések viszont a HFT-k kedvező hatásaiként sorolhatók, amely egyre több új szereplőt vonz a devizapiacokra, javítva azok likviditását, a piacok mélységét. A devizapiaci forgalom ráadásul nem csak a fejlett országokban, de egyre inkább a feltörekvő országokban is ígéretesen növekszik, így például Hongkongban, Szingapúrban, Brazíliában vagy Indiában.

#391321 kelvin Előzmény: #391310

Nem, csak mert nem látom mennyien követik, mert Te követed tuti. :)

Bár nekem már ez is megéri! :DD

Egyébként szeretném figyelmedbe ajánlani a béta robotot is ami most indult 8-án.

itt találsz live chartot, meg eredményt: http://qxxlbeta.mt4live.com/

#391296 kelvin Előzmény: #391289

Ismerem, de az ott van ez meg itt. :)

Egyébként van több is. Szemezek most 2-vel, de még nem szántam rá magam. Ha meglesznek majd publikálom azt is bár lehet nincs értelme ezek után. :D

#391281 kelvin Előzmény: #391237

Értelek, de azóta azért volt benne mozgás rendesen. Egyébként az eurusd csinált egy alacsonyabb tetőt a múltkor naposon, de még ezzel persze nem fordult a trend, nem azt mondom. De egyébként a 4 fő devizapáron kereskedik nem csak eurusdn.

Aggodalmaidat, szkepticizmusodat megértem.

Amatőr: A bét és az összes többi tőzsde szerinted nem ilyen? Ott is másoktól nyered meg amit ő elveszít. Magánszemélyek, bankok alapkezelők, stb.

Érték nem sok teremtődik itt sem, meg másutt sem. A kv-t bármikor megihatod. A hozzászólásokat meg megköszönöm akár negatív akár pozitív.

Jó lenne ha mások akár másfajta robotos tapasztalataikat is megosztanák.

#391253 Amatoregy Előzmény: #391232

Értelek. De akkor mikor iszok kávét?

:D

Mivel ez egy zárt piac ezt a pénzt valakiknek (akik a gép előtt ülnek vagy sem) szintén el kell veszíteni.

De csak beirtam ide, különösebben nem vonz a történet. Sem +, sem - véleményem nincs róla a továbbiakban...

#391232 kelvin Előzmény: #391229

Ezen rendszereknek meg pont az a lényege, hogy ne kelljen ott ülnöd 7-9 között, hanem csinálj mást amit akarsz ő pedig megkeresi helyetted.

Persze emellett én is kereskedem. Itt tartom azt a pénzt amit betétbe vagy másba tettem volna.

#391231 kelvin Előzmény: #391224

Nekem az a lényeg, hogy képes legyen tanulni, amit folyamatos fejlesztéssel lehet elérni. Ha ez megvan, akkor nyilván hosszú, nagyon hosszú távon is működni fog a rendszer. De egyetértek, hogy a trendforduló lesz a fő kérdés. Ugyebár ez a fejlesztőkkel közös érdek, hisz elég sok pénzről és így jutalékról is van szó.

Mibe akarsz belelátni? Kötéslista nélkül úgy sem fogsz belelátni, de az meg megszerezhetetlen. A zárt kötéseken kívül másom nekem sincs, de ez a kezelt számlás robot lényege.

Ebből keresik a pénzt átvitt értelemben. Ezt soha nem fogják sem nekem sem neked, sem másnak kiadni, így sosem fogsz rendesen belelátni, nem beszélve a konkrét kötéseiről és belépési pontok TP és SL szintek meghatározásáról.

#391229 Amatoregy Előzmény: #391224

nem akarok beleszólni, de napi 1 %-ot amig előtte ültem reggel 7-9 között simán meg lehetett csinálni...

Utána meg beálltam extrém szintekre vagy kitörésekre aminek jó ha 5 %-át bekötötte. Hát annyira volt extrém...

Csak a mihez tartás végett...

#391224 ikszf Előzmény: #391221

utána se fogok belelátni, de akkor felismerne trendfordulókat (a manuális kereskedésben is az a legnehezebb)

#391221 kelvin Előzmény: #391218

Miért ? Utána mi fog változni? Úgy is lesz amiben hibát találsz! :D

Én is várok már egy jó kis dollár erősödést!