inkább molt veszik folyamatosan, mert ricsit beverték.. mollal tartják a piacot. Elmélkedem is egy napon túli shorton
inkább molt veszik folyamatosan, mert ricsit beverték.. mollal tartják a piacot. Elmélkedem is egy napon túli shorton
A piac viszont rossz hírnek értelmezte..
hát kíváncsian várom az adatot.
"De miért kell egy piacot tartani? Én ezt nem tudom felfogni..."
Október 3.?
Ifjú tőzsdés koromban nálamnál nagyobb longos nem volt a BÉT -en :DD Herceg a megmondhatója :DD
De ilyen magasról nem longolok..egész évben emelkedett tavaly...idén shortolok :-))
lehet hogy jövőre megint csak longolni fogok..
És vannak longok...vagy 30 kontraktus..25570 ről, meg 23000 ről..stb..25000 ről..ez nem baj..mert sokkal több shortom van..Questoros számlánál tök mindegy.
a lényeg hogy arra legyen több kontraktusod amerre a piac megy.
Ajánlottátok nekem Jesse Livermore: Egy spekuláns feljegyzései c. könyvét. Azt írja abban a szerző, hogy abban az esetben tartja a piacot egy részvénnyel, ha egy másik, ettől függő árú részvényt szeretne nagy mennyiségben eladni. Ha tartja az árat, akkor az eladásai következtében a másik részvénynek nem esik az ára.
Azaz ha sok 1012-m volna, elkezdeném adni, de közben Richtert vennék, hogy ne essen a 1012 ára.
Szerintem a használt ingatlan eladás = a bedőlt hitelek miatti kényszereladás. Így, hogy az csökkent, végülis egy jó adat volt tegnap :)
detto, főleg úgy, hogy mnyps pénzekkel tartják... Mondjuk így lehet kiépíteni nagy pozit, lásd mai 50-100közötti kt...
Én sem értem hogy miért kellett kivinni ATH-ra,annak sem volt semmi értelme,és annak sem hogy kivitték Molly-t az OMV story előtti szintekre a válság kellős közepén....
Nyakig vagyok hatishorttal amit szívesen bővítenék :D
nem vagyok paprikás, mert nézel, de nem látsz. :) Ha szitu van, kutyát nem érdekli a Ft, kiszáll richterből ez volt a lényeg. 2008 őszén is tartósan 30k alatt volt és 2009 idején is. Ha emlékeznél, hogy 2008 őszén milyen HUF mellett volt ott, akkor nem ennéd az elemzői maszlagot, hogy bármi köze is van hozzá a részvénynek...
Én írtam, hogy 50% fiboig jött vissza, semmi bajom vele lásd ricsi topik, Én a piacot szidtam...
Nem perszézni kell, hogy leesett, hanem keresni rajta, az a lényeg :) Én is ezt próbálom, mellesleg ma egy lekötésen nem lepődnék meg mtel, ricsi részéről :)
:))))))))))))))
Bud voltál mer egyszer is optimista az életben??
shortjaiddal már kövérre híztál :))
Mi van a Longokkal, olvastam valami long is van beragadva, honnan vannak, ha nem titok?
De miért kell egy piacot tartani? Én ezt nem tudom felfogni...
Tessék, neked lenne x pénzed. Minek tartanád a piacot? Azért vegyél Richtert, hogy a bux ne essen? Miért ne? Inkább shortolnál Oti-t azon a pénzen, már ma is jó zsíros nyerőben lennél. Én nem értem ennek a lényegét...
16 órakor új lakás eladási adatok :
330.000 ezer volt az előző..most azt várják hogy 3000 -el több lakás fogyott el...egy ilyen héten mikor 27 % -ot esett a használt lakás eladás is...nem hiszem hogy mindenki rohant új lakást venni..odakinnt sincsen pénze az embereknek..
Szóval brutál esést várok ebben az adatban is..Tippem : 267.000
Mert tudod Te is hogy ezzel tartják a piacot,mert régen a béka p..csája alatt lennénk nélküle,nemrég ment ki ATH-ra,de ha ez normális akkor sorry....
Banyaiz, Ricsi, zeeh_
Szerintem jól látjátok a dolgot. Most már mindenképp cselekedni kellene. A külső gazdasági környezet és a belső okok, fenntarthatatlan rendszerek elérkeztek arra a pontra, hogy nincs már tovább. Ezt az eladósodottság jól mutatja. És most van hozzá 2/3 is. Hogy lesz-e lépés?
Sajnos kétlem. Eddig tényleg csak a szánalmasság ment, nyilván a ciklus utolsó 1.5 (vagy 2?) évében sem lesz már semmi. Marad közben 1-1.5 év. Az mire elég? Fájdalmas átalakításokra aligha, úgy hogy azt utána elfelejtsék a választásokig. A bátorság meg kevés, csak az elkúrás újabb fejezete jön valószínűleg.
Még egy dolgot kiemelnék Ricsi egyik postjából, kicsit elvonatkoztatva MO-tól és visszakanyarodva a világgazdasági helyzethez:
"A belvárosi bolt bezárása, ha gond van."
Szvsz ez a kulcsmotemtum. Ma "nyitva van" sokminden a világgazdaságban, de csak azért, mert termelési és keresleti oldalon is hibátlanok a feltételek. Mindkét oldalt a hitelezés hajtja. Valós keresleti igény anélkül a töredéke lenne és a termelési oldalt sem nagyon befolyásolják a valós fizikai határai: van-e olcsó (könnyen előállítható, termelhető) nyersanyag és energia.
Lehet hitelből fillérekért autót, plazmatv-t kínai pólót, bármit tömegtermelni. Megveszik hitelből. De mi lesz ha nem?
Én itt érzek óriási egyensúlytalanságot. Kell az olcsó tömegtermelés és a nagy felvevőképességű piac, aminek nem valósak a korlátai. Jelenleg a "nyomtatási" sebesség határolja csak be, míg tudjuk, hogy fizikailag számos más limit létezik.
A felvevőpiac globális méretben ua. akik ezt az egészet megtermelik. (már ha nem marad meg sokáig a mai felosztás, amikor 2mrd csak termel és nem fogyaszt.) Kétfelé indulhat a dolog: vagy mindenki fogyasztani fog. Ez járhatatlan ökológiailag. Rövid távon is. Vagy befagy a mai a felosztás. Akkor viszont milyen további gazdasági növekedésről beszélünk? Ha pedig az nincs akkor megrogy az egész rendszer. Erre épül. Növekedés. Pénzből pénzt. Ide Fornit ábrája illik a 2. fázis kérdőjelével. :))) Így működnek a nagyvállalatok (és a világ :))). (South Park, aki nem látta volna még. :))
Na tényleg vége az offnak egy életre. :)
Kutyát nem érdekli richter, főnök politizál rajta.. ,-)
KOmolyan nem értem itt veszekedtek a Ricteren, hány napos képet tegyek be, hogy végre egyértelmű legyen, hogy miért emelkedik?? Egy sima korrekció 20-as napos vissza tesztet láthatunk benne!!!!
10%-ot esett egy huzamba, most 6% visszakorizott, mi ebben a meglepő???
200-as meg megtartotta:
aha értem....hát nekem is sokszor az a dilemmám..hogyha zárom a shortot akkor tuti onnan fordul le...és én csak 200 ponttal lejjebbről tudok megint shortolni..bosszantó