Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1012

Re: nincs cím

#294290 Ricsi Előzmény: #294285

Ez a béremelés a mániád...

A belső fogyasztás ettől nem nőne, csak lenne egy hiperinfláció. Itt tőzsdések vannak, nézd meg az EUR/HUF-ot, 10 év alatt is alig változott. Ha lenne pénz, az Eur 400 lenne legalább, és nem változna semmi.

És egyébként mitől fehéredne a gazdaság? Mert többet kellene legálisan fizetni, adózni, tb-zni? Most is elmennek emberek napi 5K-ért dolgozni, eztán is elmennének.

De hogy megint elmagyarázzam, egy kifőzde, egy kisebb bolt, vagy sok-sok kis vállalkozó mi a francból fizetné ki ezt a többletet? Mert ha ehhez árat kell emelnie, akkor megintcsak infláció lenne.

#294289 Kissherceg Előzmény: #294285

így van, munkanélküliség 20% lenne, friss diplomásoknál meg 40-50%. Legalább fehérek lennénk :))

most 25% a friss diplomás munkanélküliség. Corvinus diplomával 125 nettot is meg lehet keresni, persze madár volt az illető, de akkor is... ritka szar az alku helyzet, egy állásra több 100an jelentkeznek...

#294285 Ibiza Előzmény: #294271

én még a minimálbért emelném meg 160ezerre (két éven belül230ezerre) a mostani minimálbérkétszeres járadékszint mellett...magyarul a nettó bért

értelme:

- belső fogyasztás emelkedése ahol a kkv-k 90%-a működik

-javulna a banki kintlévőségek értéke

- ily módon másodlagosan megadóztatnák a multikat ( áfa szja..)

- fehéredne a gazdaság

- kihatna a munkaerő piacra

#294278 Kissherceg Előzmény: #294276

képtelenek vagyunk visszafizetni sztm... Ezért vennék most fel még hitelt, mert azokat se tudjuk, de amíg a hülyék finanszírozzák addig kell élni a lehetőséggel... :)

#294276 banyaiz Előzmény: #294262

Nem kell vsz senkinek betartani, egy dolguk van, olyan szerkezeti reformokat végrehajtani államigazgatásban, egészségügyben stb amik hosszú távon pozitívak, szépen visszafizetni az IMF hitelt addig normális kapcsolatban maradni velük aztán ennyi. Persze ehhez komoly programok, és fájdalmas lépések kellenek, és közben itt ez a válság is. Na mindegy ne menjünk bele, de nagyon bosszant amikor hülye jelszavakkal operálnak politikusok érdemi munka helyett. 2/3-al nagy dolgokra lenne lehetőség, remélem 4 év alatt rámcáfolnak. Bocs, hogy ide írtam azt hittem politika topik most látom bux-ban vagyunk. :D

#294271 Ibiza Előzmény: #294258

1.fidesz mondta szte 280 a helyes eur árfolyam..oda is rontották..

2. imf elszaladt de mikor nem hívták őket vissza jelezték szívesen visszajönnének és belátták valóban nincs rájuk szükség..(ezt eljátszotta már imf volt a repülőtérről hívták őket vissza..itt nem jött be) pedig bedobott mindent imf még minősítgető kutyáit is ránk uszította..

3. bankadó jó zsuga..nincs konkrét időpont ameddig beszedik..ha szopatják a lakosságot vagy az országot..akkor fenntartják) eu-val kompatibilis..ne feledd 3%ra akarta imf szorítani a hiányt..ami iszonyat megszorítás lenne..és nem is reális..fidesz tartja a 3,6-ot

#294269 Pityke35 Előzmény: #294262

A deviza tartalékok csúcsot döntögetnek! :)...én alapvetően egyetértek a gazdaságélénkítő intézkedésekkel, csak a a 22-es csapdája kezd kialakulni, miszerint a világgazd-i tényezők (ld. chf, hitelek) el fogják vinni a könnyítések hozományát.

#294262 Kissherceg Előzmény: #294258

egyetértek, kivéve azzal, hogy imfnek keményen be kell tartani, de okosabban kellene cselekedni... Egyébként fidesz helyében mivel még van likviditás gyorsan vennék fel 6% rakat hitelt, mert egy év múlva 15% mellett szar lesz felismerni, hogy kéne még lé...

Deviza tartalékot szintén, növelném azon majd kaszálhatnak egyet és 400körül "invertálhatnak".... :)

#294258 banyaiz Előzmény: #294160

Nézd amit eddig láttam ettől a kormánytól az nagyon veszélyes játék. Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni 4 fontos tényező van:

1. Világgazdaság milyen irányba halad. (erre nincs hatásunk)

2. Mo brutál módon kb GDP 80%-ig el van adósodva (ennek kb 40% eur alapon)

3. Magyar lakosság nagyon el van adósodva főleg devizában

4. Ft/svájci vagy Eur árfolyam, országkockázati felár

Mit láttunk eddig a kormánytól:

1. Előző kormány államcsőd közeli helyzetet hagyott nyilatkozzák (van benne egy adag populizmus) hatása Ft gyengülés , vagyis államadósság nőtt, családok terhei nőttek. Pár nap múlva kijelentik mégsem egészen így van a CNBC-nek nyilatkozva.

2. Próbálkozás arra, hogy a hiánycélt engedjék módosítani, mikor nem engedték egy gyorsan összerakott csomag, egy brutál bankadóval (bankadóval egyetértek, a mértéke lehet veszélyes hatásokkal, a beszedett pénznél sokkal többet veszíthetünk könnyedén lásd fentiek

3. IMF elhajtása, majd annak kommunikálása, hogy nincs is rájuk szükségünk (FT árfolyam!) majd néhány hét múlva annak jelzése, hogy mégis valószínű ősszel meg fogunk egyezni. Nem beszélve arról, hogy az IMF elhajtásának az ég világon semmi értelme, hiszen a szerencsétlenek szerkezeti reformokat, fenntartható folyamatokat sürgetnének, ami persze egy önkori választás előtt kényelmetlen téma. Egyszerűbb azt mondani gazdasági szabadságharcot kezdtünk (baromság vsz)

4. Matolcsy néhány megnyilvánulása hajmeresztő. pl: devizahitelek, bankok kapcsán.

Összefoglalva ez eddig szerintem a siralmas, és a szánalmas kategória között ingadozik.

#294249 Waszeitung Előzmény: #294229

Lehetnél Te az 10.101. családtag :D

Qva vidám vagyok ezzel a magyar piaccal,tegnap csinálunk 300pontos rést,napközben ettől kisebb a mozgás,ma meg nagy az öröm,szinte le is dolgoztuk a tegnapi esést....

Bux elmehet még 22e-ig,ott van a csökkenő csati teteje,ez kb egybe is vág 22300 hati ellenállással.

#294245 sbbacsi Előzmény: #294160

Ha már átmentünk személyeskedésbe, akkor muszáj válaszolnom:

1. Tűrtem mint a birka? Attól függ honnan nézzük:

a, Nem alapítottam ellenkormányt, igen, ha ezt nézzük tűrtem mint a birka.

b, A véleményem ugyanez volt, mint amit most leírtam. És le is írtam. Ha így nézzük nem változott a hozzáállásom és a tűrésem. (Sőt, ahogy említettem alapvetően nem 4 8 vagy 12 évről, hanem az elmúlt kb. 20 évről ez a véleményem.)

A többire érdemben nem tudok reagálni, mert szerintem semmi alapja az egész írásodnak. Átvették a hatalmat, ugyanott tartunk pontosan, mint 4 meg 8 éve. Semmivel nem jobb a zsebbe tömködés most sem. Én is hallottam 1-2 nem publikus infót, annyi elég, hogy brutál pofátlan dolgok mennek... de szerintem a publikus hírekből is lazán össze lehet rakni. Elég végignézni ki milyen poszto(ka)t kapott, az utolsó emberik lette-e minden lecserélve ill. hogy alakultak ki az új szerződések napok alatt a régi cimborákkal. Elég pár webes portált végiglapozni...

#294229 Kissherceg Előzmény: #294188

profitom annyi, hogy kicsit átlátom a felső 10.000 családi összetartozásait, ki kivel mit bizniszel, ki hogyan szerzett vagyont stbstb. Egyébként meg nem a csókosságra törekszem, így alakult az élet, de nagyon messze vagyok tőlük, nekik kicsit másak a problémáik :)

hatiban még megvan a rés:)