Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1012

Re: jk

#293566 BudFox Előzmény: #293562

Na USA megint szépen lekonyult...de még fel kellett vinni + 0.86 % -ra a rend kedvéért..pff..

talán folytatódik az eső trend.

Re: nincs cím

#293565 sbbacsi Előzmény: #293532

Nem a technikai megoldásokra gondolok. Ez működik, ha van tere.

A példát úgy értem, hogy - szigorúan határesetben - mit csinálsz 6 (7-8-9?) mrd emberrel, ha van hitel, pénz, működő pénzpiac... (persze ezek akkor már rég nem működnének, csak most határesetről beszélek, ha egyik napról a másikra történne a felébredés), de nincs étel (elegendő), olaj ill. ezzel ekvivalensen energia, amivel még elő lehet állítani. Ilyen környezetben mennyit ér egy autóipari rv? Vagy egy tech? Bank?

Szerintem most hitelből olcsó minden és abból pörög a világgazdaság 70%-a. Mert más korlátozó tényező jelenleg nincs. De már a határán vagyunk a mai technológiákkal és ha más fog korlátozni, a termelési oldalról (vagyis energia és nyersanyag) az egész beomlik.

Még egyszer a példa: Lásd a pillanatok alatt "felező" autóipart. Nincs rá valós kereslet. Ami húzza. És hirtelen megfordul a képlet, amit ez nincs, vagy a másik (termelési) korlátozó tényező képe jön. Onnantól meg rég rossz. Lehet, hogy van profit meg jó termelékenység is a válságot kihasználó cégeknél, de a többi meg csődbe ment és 10% munkanélküli. Ez ezekből a mutatókból nem látszik. A maradék meg hitelből vesz továbbra is, ill. abból (állami) dolgozik.

10% munkanélküli. Adj nekik munkát... ne hitelből, hanem a rendeset. Gyártsanak autót megint vagy plazma TV-t... 10 év múlva hol tartunk majd? Vagy 50 év múlva? Alapanyag és energiaárak (és az addícionális hatásuk, mondjuk üvegház és a termést is elviszi vmi pár évig...)? Ilyen esetben jön a lejtmenet megint, mert drágán se autóra se plazmatv-re nincs szükség. Termelés off, munkanélküliek megint, kereslet még kisebb. Persze hitelből lehet megint újat álmodni lökni a mókuskeréken, de egyre kisebbet fordul... ez már a mostani állami eladósodottságon és GDP adatokon is látszik... nomeg én 1-2 ilyen kör után már nem adnék hitelt sem. :(

Lehet, hogy nagyon leegyszerűsítem és nagy a lépték, de szerintem ebben a csillapodó hullámban mozgunk és egyre jobban lassul.

Leng az az inga, csak az egyik oldalon kezd közelíteni egy fal. :(

#293550 BudFox Előzmény: #293544

köszi...

ON

Már megint olyan feeling van a BÉT -en hogy 2 hét esését le kell dolgozni 30 perc alatt..nevetséges....azért azt nem hittem volna hogy ma még pluszba is felmegy...és mi van a 1,5 % -os eéssel amiből mi kimaradtunk ? vagy tényleg a 10 napos felbontásban néznek minket...

#293541 BudFox Előzmény: #293537

nem is a magyar tőzsde lenne ez, ha a Richterrel nem szórakoznának, a múlt héten is mindig teljesen az ellentéte volt az OTP -nek...

#293535 BudFox Előzmény: #293531

eddig ugyanaz a forgatókönyv mint a múlt héten....futures felmegy...mi is picit..majd futures lefelé megy..mi is lemegyünk...hol kicsit túlesünk nyugaton, hol nem..

tök jó játék.

ma nem is léptem be a Questorba egyébként...nehogy ráadjak :D..majd 21800-21500 körül fogok ráadni esetleg..

Re: nincs cím

#293532 Pityke35 Előzmény: #293496

"Minden hitelből van... aminek pedig materializálódnia kell egyszer."

Nem feltétlenül, ugyanis el is lehet iflálni, így nem materializálódik, hanem az ára csökken. (Az értéke is valszeg, csak nem olyan mértékben).

Amire utalsz a hsz-edben az egy abszolút mozdulatlanságot feltételez a pénzpiacon (megáll az inga) , ami ha bekövetkezik, akkor tényleg armageddon!

#293531 kerikoma Előzmény: #293530

Igen a pénteki kimaradásunk ma nem követte le nyugatot, de a korrekciót sem követjük, mondjuk én ma 22 K köröli zárót tippeltem mára a pénteki nyugat után, mondjuk nincs olyan messze innen az sem még, de lehet nem lesz meg ma....

#293530 BudFox Előzmény: #293527

jah..SP megyeget felfele..de lehet hogy itthoni befektetők már nem dőlnek be ennek...mert múlt héten mindig felment a futures..majd úgyanúgy lement minuszba usa nyitásra.

#293527 kerikoma Előzmény: #293508

300? Még a 200 is nehéz szülés lesz úgy látom:D... otiliát sunyi módon adogatják, nyugat meg szép lassan korrekciózik az esés után...

#293509 BudFox Előzmény: #293508

Hát alul olvasom itt a híreket...

bírom ezeket a bulvár jellegűeket főleg : nagy elánnal menekültek a külföldiek...

meg : fékez a német ipar... ...ennek ellenére ma is az ellenállás fölött van még. 6000 pontról úgy felpattant 6032 -ra hogy ihaj...ebben a fékező német iparban..:D

persze nem minden hír érvényesül azonnal.

jk

#293508 Waszeitung

Elég döglött ez a piac,réstöltéshez is gyengék vagyunk,ha a 22300 ilyen necces volt lefelé akkor most felfelének is komoly akadálynak kell lennie,shortra fel :D