sztem pénteken fog reppeni euro buyra
Trichet sajtótájékoztatója fontos lesz nagyon. Ha nem "sül" akkor 1,25-ig nem nagyon van ami útját állja az eurónak.
Szerintem az ECB kamatot fog emelni. A carry ellen csak így tud fellépni jelen helyzetben.
Mikor? Tegnap? Van linked? Mondjuk még minden tagországnak rá kell bólintani, nem?
A görögök is elfogadják ma szerintem a megszorító intézkedést.
Egyébként a hitelminősítők működése szégyenfolt. Egy hitelminősítőnek akkor kéne leminősíteni egy ország adósságállományát, amikor a túlköltekezés elkezdődik, azért, hogy időben figyelmeztesse magát a leminősített országot, és a befektetőket is. Nem akkor mikor már kiborult a bili. Ez nem minősítés és szakmai munka, erre egy általános iskolás is képes.
Nem célszerű a spekulatív tőkét csak szóban fenyegetni, miközben a pénzt a politikusok döntései adták a kezükbe. Barosora gondolok.
ezt én is bírom, hogy úgy próbálják megfékezni a spekiket, hogy vmit tiltani akarnak, semmi értelme, ami rossz az előbb utóbb úgyis a helyére kerül árazásban akármit trükköznek.
szerk: azért ha nem mentik meg azt sok bankot amcsiknál, meg nem veszik a jelzálogpapírokat, lehet most kagylókkal, és állatbőrökkel fizetnénk, szóval elég nehéz ügy. :D
Nevetséges ez az utólag okoskodás. Mielőtt kihúzták őket a csávából akkor kellet volna gondolkodni. Amit akkor is szajkóztam, hogy hagyni kellett volna bedőlni az összes bankot, céget, akik érdemeik alapján kiérdemelték. És nem tanulnak, mert a likviditást pont azoknál hagyják akik utána azt csinálják, amit most az euróval. Szóval nyugodtan befoghatják, mert nem utólag kell remegni, hanem a hülye döntéseik előtt kellett volna megfontoltnak lenni.
A spekulánsok 500 százalékot kerestek Görögországon
http://www.azta.hu/zsebremegy/10482-a-spekulansok-500-szazalekot-kerestek-eddig-a-goeroeg-valsagon-
A német kormány vezető szakértője szerint a nemzetközi spekulánsok eddig a tőkéjük ötszörösét, vagyis 500 százalékos nyereséget könyvelhetnek el a görög válságon, amit ugyan nem ők okoztak, de nagy szerepük volt az elmélyítésében, és degeszre keresték magukat rajta.
Jochen Sanio szerint összehangolt támadás folyik az euró ellen a tengeren-túlról és Londonból vezérelve, amelyben a következő célpontok Portugália és Spanyolország.
A szakértő szerint a nemzetközi pénzügyi piac derivátokban és határidős ügyletekben utazó keselyűivel szemben aligha fog segíteni egyes pénzügyi termékek kereskedésének betiltása, mert a találékony bankárok és brókerek úgy is kitalálnak valami újat. Ennek ellenére nemzetközi összefogást, és nemzetközi szabályozást sürgetett, mert különben az egyes országokat könnyen legyűrik a hatalmas pénzeket mozgató spekulánsok.
A német parlament illetékes bizottsága által ugyancsak meghallgatott Axel Weber, aki a német szövetségi bank elnöke, finomabban fogalmazott, de ugyancsak a nemzetközi spekuláció szabályozását szorgalmazta, mivel ellenkező esetben több tucat milliárd mehetnek veszendőbe az ellenük folyó védekezés során.
A világ kormányai a németekhez hasonlóan egy éve beszélnek arról, hogy meg kéne fékezni a spekuláns tőkét, de egyelőre túl kicsiknek bizonyultak ahhoz, hogy bármilyen döntésre jussanak a pénzügyi lobbival szemben. Azok eredményesen védik a saját érdekeiket és fújják az újabb pénzügyi ballonokat, amelyek kipukkadása a legtöbbe a kormányoknak fog kerülni megint, és rajtuk keresztül természetesen az adófizető halandóknak.
. Egyszer mindenki nulláz, ez a tőzsde törvénye. Ha feladod csak sokára vagy soha többet nem mersz kereskedni. Szerintem aludj rá egy nagyot, holnap várunk.
Ne tedd ezt velünk! Én jókat csevegtem veled! És itt ragadom meg az alkalmat,hogy megköszönjem neked is és másoknak is,hogy nem oktattatok ki,pedig néha sületlenségeket beszélek. :)) Én úgy éreztem,hogy befogadtatok,pedig halványlila gőzöm sincs a tőzsdéhez.
Én már számtalanszor nulláztam,igaz kis összegeket. Most is vesztésre állok,de nem adom fel,mert volt jó szériám is.
Nyomjad demóban én is demózok az éles mellett. Mondjuk pont ma nulláztam le,pedig több,mint tízszeres nyerésben voltam,de mindig lehet újabb zsetont igényelni.
Egyszóval ha másért nem akkor a társaságért maradj. No meg a cukor longot se feledd.Előbb-utóbb bejön! :))))
Elképzelhető, hogy nem áll össze a görög csomag
Most ennek örülni kéne akkor!! :))
http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=292962
Az eurózóna kormányai 80 milliárd euró támogatást adnak pénzügyi válságba került Görögországnak három évre, míg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) további 30 milliárd eurót.