Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Morvai: zsidók a Jobbikb…

#227722 Zabás

Morvai: zsidók a Jobbikban

A magyarországi választások egy német újság szemszögéből

A Die Welt című német lap online kiadása szerint a 2003-ban alapított Jobbik felemelkedését a Magyar Gárda és a „cigánybűnözés” elleni gyűlöletbeszéd gyorsított fel. Gyűlöletük ezen kívül a zsidók és a homoszexuálisok ellen is irányul. 16.7%-kal most először kerültek a parlamentbe. A Welt online kérdéseire Morvai Krisztina, a párt EU képviselője válaszolt.

WELT ONLINE: Az Európa parlamentbe is beválasztották, de nyilvánvalóan nem szereti munkáját. Vagy mivel magyarázza, hogy a Jobbik harcol azért, hogy Magyarország kilépjen az EU –ból?

Morvai Krisztina: Nem feltétlenül akarjuk az EU-ból való kilépést, de ellenezzük egy európai birodalom létrehozását. Tiltakozunk az egyes országok jogosultságainak megnyirbálása ellen, mert semmi ellenőrzést nem tud az ember csinálni az EU bizottságai felett. Ez szörnyű és nem demokratikus. Euroszkeptikus vagyok és remélem így megváltoztatható lesz az EU is. Azonban ha 2011-ben lejáró földeladási moratórium lejár és nem sikerül ezt megoldani, Magyarországnak ki kell lépnie az EU-ból. Földünket nem adhatjuk el. Az EU-nak inkább szüksége van Magyarországra, mint nekünk az EU-ra.

WELT ONLINE: Pártja harcol a szomszédos országokban élő magyar kisebbségért is. De a Magyarországon élő kisebbségek félnek a Jobbiktól. Hogyan van ez?

Morvai: Erről magukat az embereket kell megkérdezni. Ami a zsidó közösséget illeti, a Jobbiknak is vannak zsidó tagjai. Egyre több zsidó él szegénységben Budapest zsidó negyedeiben, mert a holokauszt túlélői elől a javakat a teljesen korrupt szervezeteik elszedték, pedig képviselni kellene őket. Ugyanez érvényes a roma szervezetekre is, akik népük helyett csak saját magukra gondolnak.

WELT ONLINE: És mi motiválja feltűnő Izrael kritikáját?

Morvai: Simon Peres elnök azt nyilatkozta, hogy Izrael fel akarja vásárolni Magyarországot, ez az ok. És mindenki láthatja, milyen károkat okoz Izrael Palesztinában.

WELT ONLINE: Magyarországon a Jobbikot antiszemita, rasszista, populista pártnak tartják. Őn hogy jellemezné a pártot?

Morvai: Mi egy patrióta párt vagyunk, ebben nincs semmi kivetnivaló. Nálunk az emberek és szükségeik állnak a középpontban- és nem a profit. Végzetes a földgazdálkodás kereskedelmének liberalizálása. Nincs értelme agrártermékeket a föld egyik végéről a másikra vinni, a környezetet megterhelni és a helyi parasztokat saját piacukon tönkretenni.

WELT ONLINE: A romák elleni kirohanása populista eszköz vagy csak a szavazatok utáni harc?

Morvai: Az embernek a kriminalitásról kell beszélni. A rendőrség túlterhelt. Csak kevés ember teheti meg, hogy saját biztonságát finanszírozza. De az emberek milliói, akik ezt nem tehetik, magukra vannak hagyva.

WELT ONLINE: Ha nem lenne kétharmados többsége a Fidesznek, önök készek lennének az együttműködésre velük az Alkotmánymódosításoknál?

Morvai: Igen, de ez a témától függ. A Fidesz az elsők közt ratifikálta a Lisszaboni szerződést. Mi egészen mást akarunk és ebben nem működünk együtt. De a külföldieknek való földeladás kérdésében megegyezést keresünk a Fidesszel. Arra akarjuk használni újdonsült helyzetünket, hogy a Fideszt olyan irányba fordítsuk, ami jó a népnek és az országnak is.

Forrás: die Welt

Visszahoznák a szocpolt

#227611 zeeh_

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=442131&place;=

Én is visszahoznám. Fiatal családalapítás előtt állók vagy 1-2 gyerekes családok csak önerőből nem nagyon tudnak lakást építeni. Aki ma bevállal 1-2 gyereket, az ma gyakorlatilag belépőt vesz a (mély)szegénységbe, ennyire támogatja a nagy magyar állam a gyerekvállalást.

Kivéve persze ha pl. Kolompár a vezetékneved, mert akkor szinte minden jár alapból, ami a dolgzó embereknek nem.

Nem boldog-boldogtalannak kellene adni, mint régen, hanem csak olyanoknak, akik dolgoznak vagy ha a válság miatt esetleg elveszítették az állásukat, akkor visszamenőleg mondjuk 5 évben legalább 3 évet dolgoztak.

Re: nincs cím

#227580 Zabás Előzmény: #227577

Én egész mást írtam! ;) Mondott már ő is olyat ami nem úgy lett! Ezt egy kijelentésére írtam.

"Orbán Viktor nyilatkozatait, akkor tudnod kellene, hogy 2/3 arányában sem fog a Fidesz konfrontatív politikát folytatni,"

#227578 Zabás Előzmény: #227576

Dehogy nem csak nem járok szemellenzővel! De majd az idő fogja igazolni valamelyikünk álláspontját! Hamar ki fog derülni, hogy ki gondolta jól! Addig meg úgyis felesleges ezen vitázni! :)

#227577 KawaBazsy Előzmény: #227553

Mondj egy olyan tettét, ami rosszul érintett, s kitolt Veled. Komcsi kormányok alatt 1001-et tudok legalább.

#227576 gentlemanus Előzmény: #227565

Zabás, mert nem érted a lényeget.

Szimbolikus jelentősége van, ha egy óriási többség birtokában is, konszenzusos alapon tud kormányozni a Fidesz, a három ellenzéki pártból legalább 2 ellenzéki párt támogatásával. Ugyanis most a felállás: 1 kormánypárt és 3 ellenzéki párt. 2 millió ember ugyanis nem a Fideszre szavazott, ezért jelentősége van, hogy ha azok az ellenzéki pártok is támogatják, akik ezeket a rétegeket képviselik. Ezáltal még jobban növelve lenne a kormány tevékenységének társadalmi támogatottsága.

#227565 Zabás Előzmény: #227561

Az LMP ha értelmes és elfogadható akkor 100%!

Bár én még mindig nem értem, ha nem támogatják akkor is simán megszavazhatnak bármit! Semmi szükség nincs más támogatására!

#227550 gentlemanus Előzmény: #227491

Zabás, rosszul látod.

Ha hallottad Orbán Viktor nyilatkozatait, akkor tudnod kellene, hogy 2/3 arányában sem fog a Fidesz konfrontatív politikát folytatni, az érdeke egy széles konszenzuson alapuló kormányzás megvalósítása, és ehhez kéri mindenki támogatását. Nemcsak azoknak az embereknek az érdekeit akarja képviselni, akik megválasztották őt, hanem az egész ország lakosságáét, és a határon túli magyarságét.

Re: A 2. forduló már nem befolyásolja az országos listát

#227542 Zabás Előzmény: #227538

57-ből 56 meglesz!! XIII. ker az MSZPs marad! Amit meg is értek, a jelölt személye miatt!

A 2. forduló már nem befolyásolja az országos listát

#227538 gentlemanus

Jó reggelt bajtársak!

Az országgyűlési képviselők választásának második fordulójában leadott szavazatok már nem befolyásolják az országos listát, az április 25-én leadott voksokból már csak a „győztes” mandátumszerző profitálhat, a többiekre leadott szavazatok „elvesznek”.

A második fordulóban nem keletkeznek úgynevezett töredékszavazatok, amelyek befolyásolhatnák az országos lista mandátumainak kiosztását, „csak” az dől el, ki legyen az érintett 57 egyéni választókerület képviselője a parlamentben.

http://www.mno.hu/portal/707055

Ezért kérem Jobbikos barátainkat, hogy támogassátok szavazataitokkal a Fidesz jelöltjeit 25-én.

#227491 Zabás Előzmény: #227487

Majd meglátjuk, de én nem látom 2/3 esetén, hogy a fidesz bárkivel is barátkozzon!

#227487 zeeh_ Előzmény: #227478

Ebben azért kételkedem, mert Font körzetében előszeretettel pózoltak Fideszesek (főként polgármesterek) Jobbik eseményeken még a közelmúltban is.

Helyi szinten nem látszik ez a nagy ellentét.

#227483 Zabás Előzmény: #227477

+ annyi, nincs semmi szüksége a fidesznek a jobbikra, ha nem lett volna meg az abszolút többség akkor talán szóba álltak volna velük, de ha akkor is az LMP jó eredményt tudott volna elérni inkább felé fordultak volna! A külföldi média beskatulyázta a jobbikot és a tőkének ez a doboz nem tetszik!

#227478 Zabás Előzmény: #227477

Szerintem örökre elásták a választások alatt a csatabárdot! Hogy a fidesz nem fogja bemocskolni magát a jobbikkal az tuti! Jobban fél ő a megbélyegzéstől, mint hogy sunyiskodjon!

Lehet, hogy a külfödi média olyan amilyen, de Orbán és a fidesz sokat ad az ő szavukra és féltik a világi renoméjukat! Ha a külföldi sajtó összemossa a két pártot sok támogató kiállna a fidesz mögül!

#227477 zeeh_ Előzmény: #227451

"Fidesz tudatosan tönkre fogja tenni a jobbikot ők ebben profik és ellenőrzése alá fogja vonni az lmpt is!"

Na, ezért örülnék jobban egy Fidesz-Jobbik együttműködésnek, még ha csak kívülről támogatnák is a Fideszt.

2/3-dal lehet élni és lehet visszaélni is.