Regisztráció Elfelejtett jelszó

fizetés emelés

Koffein

Vicces gyerek ez a Karigeri :)

"Amióta Karácsony Gergely több mint egy éve átvette Budapest irányítását, jó pár fővárosi cég élén történt személyi változás. A januári kinevezések után novemberben következett újabb vezetőváltási hullám.

Budapest gazdája mindezek mellett sem maradt tétlen. A legutóbbi fővárosi közgyűlés megemelte a városi felügyelet alatt álló nagyobb cégek vezetőinek és bizottsági tagjainak javadalmazását, kihasználva a vírushelyzetből adódó különleges jogrendet. A kiosztható prémiumok korábban 15%-ra csökkentett arányát ráadásul újból 40%-ra növelte. Ezekkel a lépésekkel tehát elsöpörte Tarlós 2010-től bevezetett szigorú bérpolitikáját.

A városvezetés most mintha fitogtatni akarná a kormány előtt, hogy ő is képes megfizetni a felelős pozíciókat – az igazgatók bérezését ugyanis a hasonló funkciókat ellátó állami cégek vezetői fizetésének arányában határozta meg. A BKK új vezetője, Walter Katalin például a MÁV-vezérigazgató keresetének (ami havi 5 millió forint) akár 80%-át is kézhez kaphatja. Ezenkívül a BKV, a Vagyonkezelő Központ, az Enviroduna, a Budapest Brand vagy a Budapest Film vezetői is szép összeget tehetnek zsebre (szintén a megfelelő állami céges bérek akár 80%-át).

Októberben a főpolgármester még úgy nyilatkozott, hogy „minden drámai túlzás nélkül az életünkért küzdünk”. A mostani lépés nyilván sehogy nem illeszthető be a kormányzati elvonások és megszorítások miatt amúgy is több sebből vérző fővárosi költségvetésbe. Az egyszerű polgár fanyar mosollyal konstatálhatja a főpolgármesteri hivatal sajtóirodájának magyarázatát, miszerint ez egy elvi keretrendszer: mindenkit megnyugtattak, hogy fizetésemelés most nem lesz, tekintettel a járványhelyzetre. És akkor jöjjön a csattanó: a rendelet csak jövő év február 1-jén lép érvénybe..."

https://www.instagram.com/p/CIkYM3JqVHg/