Regisztráció Elfelejtett jelszó

dax

KB58 Előzmény: #836571

Tökéletes volt a korai és folyamatos előre jelzésed, amivel ugyanezt a szintet jelezted előre. Csak megerősítésként akartam arra utalni, hogy ezt a 10960 környéki kemény ellenállás szintet szinte mindenhol írják, mint amiről nagy valószínűséggel lepattanhat a DAX. Aztán amikor ott van a szituáció, amit mindenki várt, én is, reggel te a gyertyakombinációval fel is hívod ismét a figyelmet a valószínű fordulatra, az idézett és más elemzésekben előzőleg is láttam elég világosan az ellenállásokat, és látom a saját a chartomon is (ha éppen tudom figyelni, ami gyakran nincs így), amit ide fel is tettem és mégsem csinálok semmit. Előre is be akartam állni 10970 környékére szűk stoppal, azt sem csináltam meg, de még akkor sem, amikor te is írtad, kezdett is lefordulni arról a szintről, persze, hogy bosszant, hogy ilyen ziccereket hagyok ki sorozatosan. Ha semmi információm és fogalmam sem lenne, hogy nagy(obb) valószínűséggel merre várható az árfolyam, akkor nem bosszankodnék.

Ha tudom nézni éppen a chartot, akkor törekszem arra, hogy a legszűkebb stoppal tudjak nyitni a megfelelő szinten (akár az 1-5 perces chart alapján), mert ha sokkal nagyobb a stopom és ellenem megy, akkor én szinte biztos, hogy lezárom idő előtt veszteségben és így csak a veszteségem növelem lassan de biztosan (nagyon sokszor volt már úgy, hogy jókor, jó irányban léptem be, és a szűk stoppom veszteséggel néha percre pontosan éppen akkor dobott ki, amikor egy kicsi ellenirány után a számomra jó irányba fordult az árfolyam).

Ma délelőtt viszont már 100 DAX ponttal maradtam le a jó DAX short pozíció nyitásról és az esetemben sosem szokott jól végződni, ha futok az árfolyam után és késve nyitok.

Biztosan még te sem tudod, hogy ebben a konkrét esetben megvolt-e a fordulópont (illetve lehetségesnek tartod a 10988-at és a 11050-t). Ezzel én természetesen még sokkal inkább így vagyok, de 10960 alatt ma szűk stoppal nyitni kellett volna shortot.

"Rutinos kereskedők éppenséggel kivárják a biztos irányt és csak akkor lépnek pozícióba. Biztos nyereség jobb, mint a bizonytalan."

Ez tökéletesen igaz, de a mai csúcson bátrabbnak kellett volna lenni.