Regisztráció Elfelejtett jelszó

Huh, elöjött pedig telefonról ment..

tozsdenyul

persze, ami nincs azt igénybe veszed ausztriában...

Így megoldható, de ez azért nem sokaknak lehetöség.

OK, a többség mibe hal bele nyugdíjaskorában?

Valamely krónikus betegségének szövödményeibe. Ha akut dolog, akkor mentö visz a területileg illetékes állami kórházba.

Ha nem akut dolog, akkor szóba jöhet bentfekvö krónikus magánellátás, magyarországon ilyen nincs, zéró, nada.

Mindkét esetben államiban kötsz ki.

Külföldön ha elérhetö magyar embernek, mint lehetöség, marha drága lesz. Ha van rá biztosítás, akkor jó, ha nincs, akkor reméljük van böven félretéve.

Pl daganatos betegségekre német laborokban kérek CTC szürést családtagjaimra, drága a dolog, piaci csak, tán 800 euró per fö per vizsgálat, a német biztosítók most gondolkodnak rajta, de magyarországon nemhogy nincsen rá lehetöség, nem is tudják mi az,

de amit gyurcsány idejében még simán megcsináltak pl diagnosztikát, azt megrökönyödve tapasztaltam ismerös esetén, hogy most fel sem merült (holott beutaló esetén állam fizetné), mondtam akkor irány magánba debrecenbe csinálni. Talán 200 ezer ft lett volna. Nincs rá pénz.

-De hát csak az életedröl van szó.-

Akkor is nagyon drága. Meg bízik az orvosban, biztos okkal nem kéri.

Egy évvel késöbb az orvos már indokoltnak látta beutalni rá.

Sok szöge van, miben más a gyurcsány korszak, mint a mai helyzet, meghaladja a kereteket.

Az állami egészségügy már szétesett, föleg a sürgösségi ellátás, az OMSZ és az SBO rendszer, hoztam eleget a témában.

Az intenzívek még müködgetnek, majd az lesz a következö ugrás a statisztikában, mikor úgy igazán döcögni kezdenek azok is.

Ezeket a legnehezebb kiváltani magánellátással, még nyugaton is kevés ország van, ahol sikerül kielégítöen.

De ha már intenzívek: gyurcsány alatt egyiken pl volt 4 tapasztalt orvos meg 1 intercitys. 15 növér mind 20 éves tapasztalattal. 8 aktív ágy. Most az 5 orvosból elment 4, jött 2 gyakornok. A 15 növérböl elment 12, jött 4 frissen végzett és más osztályról áthelyeztek 4-et.

Igaz, csak 6 aktív ágy van már. Akinek kellett volna esetleg a 7.vagy 8. ágy, ö így járt.

Vajon mikor volt jobb?

Az elment 4 orvos mind fideszes volt. Gyurcsány idején... Az 1 amelyik maradt, ö most azt mondja, sokat szidta gyurcsányékat, de akkor legalább volt (rossz) elképzelés. Most semmilyen sincs.

Ennyi konkrétumot a gyurcsány korszakhoz meg a maihoz.

Magyarországon egyelöre helybenjárás van, és a 20 évvel ezelötti vonalat fogja folytatni a fidesz, az egynapos sebészet, elektív sebészet megy magánba.

Alapvetöen hotelszolgáltatás, nem hullik rád a vakolat, kapsz kaját, lesz növér aki ellát. Elvileg sokat az orvosi ellátásban nem különbözik. (gyakorlatban már de, ezek is dobnak nagyot a dolgon az államihoz képest)

De ez alig számít, a lényeges az alapellátás, a sürgösségi ellátás, a krónikus bentfekvö ellátás, a rehabilitáció. Ezek mind esnek szét, és ezeket nem tudja kiváltani magánellátás, föleg ahogy magyarországon halad. Bármi komoly dologgal az állami egészségügyben fogsz kikötni.

Nyugaton vannak teljeskörü, krónikus, intenzíves, sürgösségi, rehabilitációs kört nyújtani képes intézetek. A nyugati felsö tízezernek, vagy drága biztosítással. Magyarországon nincs és nem is lesz, mert nem lesz rá fizetöképes kereslet. Csóró országban ilyen vállalkozás nem lesz képes megtérülni.

A telki is csödbe ment.