Re:
banyaiz Előzmény: #803251Ezeket a példákat én azért (is) hoztam Prospero , hogy egy kicsit bemutassam mennyire heterogén mondjuk a magyar társadalom műveltség szempontjából (is). Nagyon örülnék neki ha az átlag mondjuk egy Wigner szintjén lenne. :) Nagyon örülnék neki ha én is ott lehetnék. Ez messze nincs így sajnos.
De elég nagy a szóródás ezen a téren (is) a kultúrán belül.
Konkrét válaszom nincs azokra amit jeleztél témára. Hát van. Ezt boncolgatjuk itt már millió hsz-en keresztül. Az én véleményem tömören ez a téma nálunk politikai síkon zajlik. Abban is a legalján mindennek. Csúsztatásokkal, féligazságokkal a kvótától-kerítésig , tokkal vonóval az egész. Olyan szintű egyszerűségben , hogy rettegjen valaki kvótától pl de azt se tudja mi az konkrétan. Nem tudná a paramétereit elmondani mi is lenne ez a kvótaszabályozás, de rettegjen tőle, kötelező betelepítéstől , mi dönthessünk abban ki telepedhet itt le. A kvótánál is mi döntjük el kinek adunk menedékjogot, ez nem zavarja meg. A valóság és részletek ezt a műsort nem zavarják meg. Viszont hisztérikus állapotban zajlik, egyáltalán a probléma , a fogalmak, és részletek ismerete nélkül.
Mindebből a logikusnak tűnő következtetésem ez a funkcionális analfabéták szintjén zajlik ma Magyarországon. Ami igen szomorú. Ezen belül a részletekről már annyit írtam, de hát végigmehetünk rajta újra.