Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re:

prospero Előzmény: #803247

Na látod...a funkcionális analfabetizmust kell elérni kezdésként a sima analfabetizmusból...mondjuk bevándorlók többségének nincs meg az általános iskolai végzettsége, ha jól emlékszem...szép feladat..

Bár wigner azt mondja a tudomány fejlődéséről, hogy a gőzgéppel eljutott az emberiség a nulláról az egyre, az atomenergiával az egyről az ötre. Mégis a gőzgép feltalása a jelentősebb, mert annak jelentősége végtelen...kb. ugyanez lehet, mikor sima analfabétából eljut az ember a funkcionális analfabéta szintig...ne becsüljük le a jelentőségét.....

az egyetemeken ma tömegképzés van a rendszerváltást követő idők óta, nem új keletű probléma, hogy kettes érettségivel is nyitva az út az egyetemi képzés előtt ha adott szakon nincs hallgató...szóval ebből messzemenő következtetést levonni nem érdemes.....a funkcionális analfabétizmusról jut eszembe megint a wigner interjú, hogy miket számolt....hogy mennyi energiát jelent az atomenergia időben ez hány évnyi energifelhasználást biztosít....kiszámolta miért nem lehet űrutazásra használni még az atomenergiát stb....és akkor mondja, hogy az is mindenki számára könnyen kiszámítható, hogy milyen piramist kell építeni, hogy azt ne borítsa fel a szél...mint általános műveltség része...gondoltam magamban, basszus nekem ma kutatnom kéne, hogy ezt hogyan lehet kiszámolni...

Vannak az életnek területei ahol funkcionális analfabéta vagyok... ha jobban belegondolok elég sok ilyen terület van...fizika, nők, matematika, történelemben, irodalomban is vannak fehér foltok...van értelme a kulturális perceknek...;-)!

Kvótára visszatérve: nyugtázom, hogy nem tennéd fel az életedet a történet kifutására eu szándékait illetően...kicsi eredményt is meg kell becsülni...szerk: sőt nyugtázom, hogy a konkrét ellenérveimre sincs nagyon válaszod...csak általánosságban minősítetted a "műsort".