Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bonyi? Nem 2.

banyaiz Előzmény: #796416

Nem vizsgáltam meg minden konkrét esetét de pl az Otp esete miért volt törvénytelen?

Tiltja azt bármi, hogy én a piaci hangulatot meglovagolva az utolsó percekben bármekkora ajánlatot tegyek bármilyen irányba? Szerintem semmi.

Arra játszottak a brókerei , vagy alapkezelői , hogy egy ilyen likviditású piacon ebben a hangulatban ez egy jó üzlet lesz mert másnap vszínű olcsóbban vissza lehet venni. Amit ezen kerestek az Sorosnak kb annyi mint nekem egy gyufásskatulya. Nem hiszem, hogy ő találta ki ezt a tranzakciót légyzümmögés kb neki.

Minimum véleményes, hogy ez törvénytelen e.

Ha ő pl elterjeszt egy pletykát , hogy nagyon nagy bajban az otp az már egy másik játék.

Angol font elleni támadás ott volt mögötte egy fundás helyzet és ő megjátszotta ezt , és belátásra kényszerítette az angol jegybankot .

Ugyanúgy ahogy a svájci jegybankot is előbb utóbb belátásra bírta a fundás helyzet, hogy el kellene engedni az 1,2-öt eurhoz képest. Most ha erre spekulált pl nagy lóvéval akkor egy bűnt követett el? Persze , hogy nem.

Azért ne csináljunk belőle egy elégetendő boszorkányt. Ez olyasmi mint a betámadták a forintot a spekulánsok, megtámadták Mo-t . Csak ott volt mögötte egy instabil helyzet, és arra egy piac által még nem kiismert unortodox retorika, görög para , és akkor a gyenge lábakon állókra ugrott a piac. Gonosz spekulánsok megtámadták az országot. Az agyát támadta meg valami. :)

Persze ezt minden módon kell szűrni , és ha nem tisztán piaci folyamatok kihasználásáról van szó, hanem manipulációról azzal, hogy más eszközökkel pánikot kelt és abból profitál akkor ejnye bejnye. Mondjuk Bloomberg hírekbe lehoz egy kamu hírt és amiatt az árfolyam 99%-ot esik 2 perc alatt aztán ezen akar keresni stb. Vagy ennél sokkal bonyolultabb módon próbál manipulálni az más eset.