Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

MGHUN Előzmény: #793860

"Azért mert liberális Európa az még nem akadályozza meg abban, hogy mit tudom én milyen érvek mentén háborúzzon sok helyen, a világban éhen haljanak embertömegek, emberi jogok sérüljenek a világban és a liberális Európa végignézze stb stb."

Ezzel a dologgal az a baj, hogy Európa nem fogja megmenteni a világot... nem vagyun az Isten, és nem a mi dolgunk mondjuk pl. Nigériában meszüntetni a nyomorgást, mert igazából semmi közünk hozzájuk. Arról az európai emberek nem tehetnek, hogy sok multicég ott gyártatja olcsón a termékeit. Én személy szerint ilyen cégek termékeitől óckodom, mert ez a kizsákmányolás eredményezi a gazdasági bevándorlást, melynek eredménye egyre súlyosbodik Európa területén. Az meg már más dolog, hogy van aki ezt az ügyet úgy kívánja megoldani, hogy éjjel nappal tüntetne "black lives matters" felirattal (persze értelmetlenül), valamint adományozásokat szervez, mert adományokból nem lehet megváltani egy országot (bár jobb, mint a semmi, ez igaz).

Viszont ha nagyban nézzük a dolgokat a Nigériás példára, akkor jobb, ha racionálisan gondolkodunk, azaz semmi közünk hozzájuk, mi nem indítottunk ellenük semmi féle hadjáratot a közelmúltban, így nem a mi felelősségünk, hogy ők milyen gazdasági helyzetben vannak, valamint miért nem képes egy normális ember (nigériai) fejleszteni az országot, ha ez több generációba is telik. Ennyi erővel lehetne Macedonian lives matters alapítvány is, mert az az ország is valahol a béka segge alatt van, csak ott nem négerek laknak, ezért nem lenne jó kampány a libsiknek, ha ott készítene fasz tudja milyen fotográfus megrázó képeket. Én még olyan programról/alapítványról nem hallottam ami Macedóniáért jött volna létre. (de nem is kell, MERT AZ Ő DOLGUK A SAJÁT GAZDASÁGUK)

Az, meg hogy a liberalizmus csak egy kis dolog ami befojással van a dolgokra, az szerintem az EU-ra pont nem igaz. Ha igaz lenne, akkor nem léteznének támogatott (államilag az EU-ban) civil szervezetek, amik valahol franc tudja milyen szigetcsoporton élő benszülötteken akar segíteni. Mert, mint mondottam NINCS HOZZÁJUK KÖZÜNK. Ha az EU legmeghatározóbb elve nem a liberalizmus lenne, akkor nem lenne ilyen durva migránshelyzet, nem lenne ennyi eltusolt bűncselekmény Németországban, amit a migránsok követtek el, nem tiltanának be reklámokat, amiért egy pillanatig egy autó rendszámtábláján két s betű egymás mellett szerepel (mert akár mennyire is abszurd, Németországban tényleg betiltottak csupán ezért egy reklámot), nem akarnának az EU-libsi politikusok megváltót játszani, nem hadoválnának folyton "szélsőjobboldali veszélyről", nem lenne az említett szélsőjobb és a szélsőbal EU ellenes, nem lett volna kölni horrorszilveszter 2016, Nem lett volna Malmö horrorszilveszter 2017, nem fenyegetőznének nekünk, hogy vagy befogadunk migránsokat, vagy kibasznak minket maguk közül, és még ezer meg ezer példa, amiket nem akarok most külön fölsorolni.

DE még végül egy példa: Az EU nem fulldokolna a saját hazugság áradatában, amivel a migránsokat és az ők ki nem érdemelt jogait akarnák védeni. pl. olyanokat olvastam, hogy a brit merénylő, Khalid Masood brit volt (ha a patkány tyúkólban születik, attól még nem lesz tyúk), meg persze a 4 halálos áldozat, akiket migrincsek öltek meg svédországban szilveszter óta.