Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

banyaiz Előzmény: #793840

Nem hiszem, hogy ebben a dologban a liberalizmus lenne a bűnös.

Felszínen mint érv nyilván emberi jogoktól kezdve nagyon sok minden, alapelvek stb ott van.

De a mélyben ennél nagyobb okok vannak . Azért mert liberális Európa az még nem akadályozza meg abban, hogy mit tudom én milyen érvek mentén háborúzzon sok helyen, a világban éhen haljanak embertömegek, emberi jogok sérüljenek a világban és a liberális Európa végignézze stb stb.

Nagyon jól mutatja ezt a felszínt, és mélyben lévő súlyos érveket a török sztori. Van egy EU-nak túlzottan nem kedvező török politizálás de vannak érdekek a törökökkel való jó viszonyra.

Mi a súlyosabb érv Törökországban emberi jogokat sértenek olyan emberi jogokat amikért a liberális Európa kiáll, vagy az, hogy katonailag, gazdaságilag, földrajzilag , migráció,menekültügyileg szükség van egy legalább elfogadható viszonyra a törökökkel?

Mi dönt az eseményekben az elvek, vagy ezek a mélyben meghúzódó racionális nagyon súlyos érvek a jó viszony mellett?

Vagy példa Kína nem nevezhető az emberi jogok nagy harcosának , és milyen viszonyra törekszik vele Európa? Minimum arra , hogy ne nagyon rontsa velük a viszonyt. Sőt minél jobb legyen emberi jogok Kínában ide vagy oda. :) Aminek súlyos gazdasági okai vannak.

Szerintem nem a liberalizmus környékén kell keresgélni a kerítés , és biometrikus dolgok és még millió más okozatra a magyarázatot. A sok érv, nyomós , kevésbé nyomós érv közül 1 a liberális elvek, de messze nem ez dönti el az események menetét vsz. Az lehet, hogy a felszínen erről sok szó esik és kevesebb a nyomasztó érvekről mert kényelmesebb emberi jogokra hivatkozni kényszerpályák helyett, jobban hangzik.

Olyasmi mint a Molotov Ribbentrop paktum. Náci Németország- kommunista Oroszország egyszer csak megnemtámadási szerződést köt, miközben addig halálos ellenségei egymásnak az elvek mentén. :) Hirtelen a helyzet felülírta az elveket és ennek örömére felosztották egymás között Lengyelországot.

Vagy mai példa Ukrajna. Eu a liberalizmusa miatt áll ki az ukrán emberi jogokért, vagy szüksége van arra , hogy Ukrajna EU irányba tartson? Is-is de melyik a nyomósabb érv? Hát szerintem a történetben nem a liberalizmus döntött, hogy szegény ukránok emberi jogai sérülnek és ki kell állni mindenáron mellettük. Ez is tényező de nem a döntő tényező vsz az ügyben , a felszín, a mélyben meg a nagy érdekek, hogy Ukrajna euroatlanti irány, vagy orosz.