Hozzászólás
Ibiza Előzmény: #791399persze..voltak erőszakos betelepítések, lakosságcserék.. Jászok kunok svábok..görögök.. olaszok is jöttek grúzok örmények.. de mint mondtam azzal a céllal letelepedjenek itt éljenek.. társadalmat alkossanak.
Amúgy nekem tök más az elméletem a MAGYAROKról.. azt gondolom mindig ezen a területen éltünk.. és mindig voltak csapatok felfedezők akik elmentek a világba.. hódítani rabolgatni.. tanulni..szövetségeseket szerezni..abban az időben ez hosszú időbe tellett..sokan letelepedtek külföldön..akár egész hadosztályok kint maradtak.. ebből alakultak a magyar szigetek...ebből gondolják onnan származunk..miközben oda is eljutottunk.. de valamiért ott maradtak..elfáradtak.. jó helyet jó csajokat találtak..esetleg járványoktól legyengültek...de részben asszimilálódtak .vagy éppen elhoztak lányokat.. közben erre is jártak hódítók.. azok is így jártak..volt aki maradt.. voltak akiket elvittek..
Azt gondolom voltak behurcolt járványok..amik megtizedelték a Magyart..akkor jöttek hódítók..kiszorultunk..arrébb mentünk..majd vissza..
Egyedi a nyelvünk ebben a szláv tengerben.. jövevényszavaink azok egy része a hódításokból..a kint tanult emberekkel érkeztek.