Hozzászólás
banyaiz Előzmény: #791387Magyarország történelmi során hányszor volt betelepítés más nemzetségekből, vagy tudatosan, vagy azt dobta ki a gép?
Mondjuk csak ahogy az én őseim idekerültek az is egy munkaerő vérfrissítés történet volt. Sváb ősök. Egyik rokonom ajándékozott egy családfakutatást 1700-as évekig tudtak visszakeresni helyi főleg plébániák keresztlevelekből. Korábbról eleve esélyük se lett volna magyar iratokból mert nem tartózkodtak itt az ősök. :)
Na most 1700-as évektől a XX. sz-ig német nevek sorakoznak férj feleség sváb nevek. Aztán hát ez a fránya XX. sz egy kicsit megkuszálta a dolgokat.
Négerek nincsenek még a családfában, őszintén szólva én se lelkesednék érte, hogy négerekkel keveredjek, vagy arabokkal, de hát ki vagyok én az események sorozatában. :)
Pl ismeretségi körömben van nem egy olyan ahol vegyesházasság és félvér gyerekek szaladgálnak.
Ha a történelmet nézed Mo aztán igazán kitűnő példája a népek , nemzetségek keveredésének, pl volt egy kollégista társam ő kun. :) Beazonosítottam mert a neve éppen Kun, és a feje is olyan "tatáros" beütésű. :) Lehet, hogy csak véletlen de szerintem nem az volt. Szerinte se. :) Persze ezt tudományosan már nem lehetett visszavezetni de vszínű volt benne kun vér. Ez ilyen műsor nem feltétlenül tudományosan alakítható egyrészt , másrészt meg minden korban vannak olyan kényszerítő erők amik felülírnak sok mindent.
Miért vannak Mo-n svábok, vagy kunok miért kerültek ide pl? Ezeregy oknak a következménye volt. Ez egy apró részlet a magyar "vérfrissítésből" egy nüansznyi kis részlet.
Mai magyar társadalmat egy ilyen vizsgálatnak alávetnénk hát szerintem ide egy fórum oldalra nem férne ki azoknak a népeknek a neve amik itt keveredtek és alakult ki ez a mai játék. Ma is zajlik ez a folyamat.