Hozzászólás
banyaiz Előzmény: #791387Még azt akartam neked mondani Usa jelenségről összetett mert egy nagyon gazdag föld, kontinensméretben nagy ország , ami nyilván fontos volt abban azzá váljon ami a természeti földrajzi adottságok . De ha csak azt a sokféle bevándorlót nézzük az egy tanmese arról, hogy mik a bevándorlás hatásai, pozitív és negatív értelemben is.
Mint egy laboratóriumi kísérlet szinte. :) Őslakosokat kiírtották , leigázták és a világ minden nemzetsége áramlott, áramlik oda, és ebből a kulimászból milyen előnyöket, hátrányokat hoztak ki.
Ez én családfám génjeinek a hordozói közül is sürgölődnek arrafelé néhányan sok százmillió ember által képviselt ezerféle más nemzetséggel együtt. :)
Ha valakinek akkor nekik aztán van tapasztalatuk a bevándorlás ügyben mit hogyan következmények stb.
Mi lett volna akkor ha nem ez történik hanem bezárkóznak teljesen egy olyan rendszerben ami elzárja magát a világtól mondjuk mint sokáig Japán . Mondjuk az indián őslakosok földje marad Usa. Mi lenne ma Usa? Megfejthetetlen kérdés de vszínű, hogy egész más útjuk lett volna .
Vagy egy nagyon érdekes terület volt SZU, és a mai Oroszország is. Hányféle nép él ott és keveredett ott a történelem során. Ráadásul úgy még a kommunizmus se tudta őket egykaptafára alakítani , pedig dolgoztak az ügyön. Vallások és nemzetiségek tömege. Mondjuk egy szibériai és egy ukrán találkoznak az sem egy kis történet ha visszanéznék a múltba az őseikre. :)
Na szóval vmi olyasmi a vérfrissítés amire gondoltam mint jelenség, hogy az ukrán és szibériai gyermeke megérkezik New Yorkba ahol találkozik mondjuk az olasz származásúval. Hát vszínűleg a belterjesség nem fenyeget az utódnál. :) Valami ilyesmi jelenség ami zajlik folyamatosan a világban.
Próbáld kontrollálni ezt úgy minél több pozitívum minél kevesebb negatívummal járjon . "Csak" ez a feladat egy bevándorlási szabályzatnál. Hát politikus legyen aki ezt kézben tudja tartani, lásd a világ dolgait jelenleg is.