Beszakad???
Janicroft Előzmény: #789381Épp a normál számlámon nincs veszteséges pozi, ahol meg van, ott nincs Állami Nyomda. De az ötletet köszönöm, ennek lenne értelme hogy a nyereséget szembeállítsam a veszteséggel.
Az igazi dilemma a következő, csak hogy kontextusba kerüljön ez az egész. Hogy ne offoljam szét a topikot, ezért ÁNY példán keresztül mutatom be:
Teoretikusan, van 300 db nyomdám 600 forintos bekeráron; 300 db 1000 forintos áron, 300 darab 1100 forintos áron.
A 600 forintos pakkon van 120% nyereség (osztalékot nem is számolom). Mit csináljak vele? Hova tegyek stop-ot? Meddig tartsam? Adott esetben ha lesz egy lejtmenet, nézzem végig ahogy duplázásból marad 20-30% nyerő? Bár ez a pakk a legkényelmesebb, mert itt nagyon jó az osztalékhozam évente és ha az árfolyam feleződne (amihez nagyon nagy gebasznak kellene történnie), még akkor is pénzemnél lennék.
DE azt akkor is bánnám hogy végignéztem ahogy 120% nyerőből lesz nulla, vagy minimális nyerő.
A többi pakkal ugyanez a helyzet és igazából azok az érdekesebbek: ha valamin van most 10-20% nyerő, azzal mit csináljak? Ha lesz egy lejtmenet (előbb-utóbb lesz, ez elkerülhetetlen), akkor ott találom magam hogy 10-20% nyerő helyett bukóban ülök. De hova rakjak STOP-ot hogy ezt elkerüljem?
Tudom hogy sokszor arról beszélünk milyen pozikba ragadtunk bele (és nekem is van több olyan amibe sikerült beragadni -50-60-90 % bukókban, elég csak a Deutsche Bank, Office Depot, Micron, Seadrill pozícióimra gondolnom), de számomra éppolyan nehéz az is hogy egy long-os környezetben egy long-os, nyerőben lévő pozíciót hogy menedzseljek.
Előre is köszi a meglátásokat!