Re: nincs cím
matgab Előzmény: #701625Én meg azt mondom, hogy nem a különböző politikai szövetségekhez kellene hűek legyünk, hanem az emberi elvekhez.
Én nem tapsikolok akkor sem, ha a szövetségeseink dobnak le vegyi fegyvereket, vagy uránbevonatú bombákat ellenségesnek tekintett országokra...
Amellett én az USA-t nem igazán tartom Magyarország szövetségesének, maximum Mo az USA csatlósa.
Mit csinált eddig az USA a világhatalmával együtt Magyarországért? Semmit. Max kifosztotta a "rendszerváltás" során.
Amellett azzal az elvvel is egyetértek, mint magyar, hogy ha egy országrészben egy nép többségben van, de azt valamilyen mesterséges módszerrel leválasztották az anyaországától, akkor annak a népnek legyen joga népszavazást kiírni és újraegyesülnie az anyaországgal.
Ilyen szempontból a Krím oroszokhoz való csatlakozása pl. sokkal demokratikusabb , mint mondjuk Kosovo "kiszavazása" Szerbiából.
Igen, legyen az erdélyi magyaroknak is joguk népszavazni arról, hogy hova csatlakozzanak, bár most már csak nagyon kevés helyen maradtak többségben.