Re: nincs cím
Előzmény: #633135"Mert anélkül hiába mutogatsz ártéri fákat, de különösen azért hiába, mert ugye nem az volt a kérdés, hogy vannak-e szép nagy fák az ártérben, hanem az, hogy azok valójában a mobilgátrendszer útjában lennének-e, mert ahogy említettem - a mobilgátat nem lehet az ártérben felépíteni egyrészt azért, mert ott nem tudnád lealapozni, másrészt azért, mert ott irdatlan magasra kellene építeni - tökéletesen feleslegesen.
Nem kérdéses tehát, hogy lehet olyan képeket csinálni, amin fák vannak, de ez engem most nem érdekel: Én most arra a látványtervre vagyok kíváncsi, amit a Nánási-Királyok útra tervezett gátadról tudsz bemutatni, ami kisebb környezetkárosítással járna, mint a part MENTI (és nem ártéri...) mobil gátrendszer.
Mert tudod, nekem azért erősen úgy tűnik, hogy itt valami olyan elképzelés él a fejekben, hogy HAGYOMÁNYOS GÁTAT terveznek a normál vízszint KÖZVETLEN partjára, azaz olyan töltést, mint ami a Nánási út végén kezdődik, és valaki betette a fejekbe azt, hogy EHHEZ kell letarolni mindent (ehhez tényleg le kellene), de különösen akkor, ha ennek a tetejére akarnának mobilgátat tenni."