Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Előzmény: #578699

Én ezt a "busz sziget" ötletet egyre ijedtebben szemlélem. Baromi nagy beton ahelyett, hogy zöld terület lenne a járda kiszélesítésével, és mindennek ugye az az "ideológiája", hogy akkor a busz a Március 15. téren a jobbra kanyarodáskor mehet tovább egyensen. Valahogy én ezt nem értem - ha a hídra és onnan halad a forgalom, akkor tök mindegy, hogy középen, vagy szélen van a busz sáv. Namármost, ha a Március 15. téren balra és jobbra kanyarodnak, akkor nem tud menni a busz sáv, akkor sem ha bal oldalon van, akkor sem, ha a jobb szélen van.

Mindehhez viszont az kell, hogy AMIKOR az Erzsébet hídra felmegy a busz, akkor ott verekedje magát keresztül a buszsávba (esély zéró.zéró), hiszen csak akkor van esélye átmenni KERESZTBE(!) az úton, ha az Erzsébet híd előtti lámpánál a sor elején(!) áll és külön kap zöldet erre. De ugyanez a helyzet a másik végénél is a sornak, hiszen a Ferenciek terén is külön zöldet kell kapnia, különben az életben át nem megy keresztbe(!) a sávokon. Ami annyit tesz, hogy plusz egy ciklust be kell iktatni a busz miatt egyszer a szigetre behajtáshoz, egyszer meg onnan ki.

Szvsz ezt a meggondolatlanságot (már a döbbentes látványtól is eltekintve) sürgősen át kellene gondolni.