Re: Ferenciek tere
Előzmény: #577242Na ez végre egy jó site ezzel kapcsolatban: http://360world.eu/buf/, csak egy ordító hiba van benne: A látványtervről a ténylegesre visszalépés nem adja át a koordinátákat :(
Na mindegy. Szóval nekem a Petőfi Sándor utca valahogy nagyon furcsának tűnik, nem biztos, hogy előnylére válik az aluljáró eltűnetése. Az autobusz szigetet egyszerűen nem is értem, borzasztóan megbonyolít mindent, helyet foglal el a zöldterület helyén, nem lesz megállási lehetőség egy pillanatra, hogy valakit kiakj, felvegyél, a buszparkolóhelyek is hiányozni fognak a Mátyás pince elől, de legalább egy leszállóhely kellett volna arra a részre. Borítékolható a dugó a megálló buszok miatt...
Ugyanakkor ami igazán meglepett az az, hogy gyakorlatilag megszűnik a Ferenceik tere, ezzel a megoldással ugyanis éppen keresztülvágja az utca, azaz igazából egy utcakereszteződés lesz azon a részen - térnek, térhangulatnak nyoma sem marad, holott eddig az aluljáró miatt éppen volt egy térhangulat.
A szobor pedig olyan esetlenül áll ott a látványtervek alapján, hogy azt szerintem újra kellene gondolni.