Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #536381

Szvsz sokkal logikusabb lenne egy lépcsőház világításhoz hasonló automaták telepítése, ami azt tudja, hogy csökkentett fényerővel működik a közvilágítás éjjel. Mondjuk a mozgásérzékelő nyilván csak álom, de valójában hosszú távon sokkal hasznosabb lenne, akár biztonsági, akár közbiztonsági szempontokból, de akár az is játszhatna, hogy adott esetben minden második lámpa égne csak, vagy csak a kereszteződésekben és mondjuk gombnyomásra az utcaszakaszokon, mint egy lépcsőházban, vagy egy "gyalogos" gombnyomású közlekedési lámpánál. Szvsz mindkét véglet túlzás, a világosban világítás is, ugyanis számos esetben meg azon bosszankodtam, hogy tökéletes látási viszonyok között is már égnek a lámpák, de egyszer fel kell mérni azt, hogy mennyi a normális és mennyi a pazarlás. Szerintem például a hajnali kettőig díszkivilágítás is túlzás, akkortájban a túristák többsége alszik, aki pedig bulizik, az nem ezzel foglalkozik.

A helyzet az, hogy Budapest egyszerűen óriási, és minimum szekciókra kellene bontani, ebbe beleértve a díszkivilágításokat is.

Az az irány, hogy ezzel foglalkoznak, az szerintem jó dolog, majd az eredmény alapján ítéljük meg, hogy jó, vagy jobb lett-e. Egyébként, csak egy egyszerű mozdulat a régi rendszer visszaállítása, de ahogy a cikk is írja, valójában csak "feltűnt", hogy valami máshogy működik, de történetesen ha nem lett volna az a bizonyos vihar - akkor ezek szerint fel se tűnt volna, hogy máshogy működnek a lámpák, ami bizony elég sokatmondó dolog.

Az meg, hogy a közszolgáltatási szerződés nem úgy szólt, hogy bizonyos fényérték alatt (és bizonyos idő után!!!) kell bekapcsoni napközben is a világítást, az elég sokatmondó arról, hogy mekkora is lehetett eddig a pazarlás.